Великденска трапеза 2010

• 81 413
  • 703
  •   1
Отговори
# 570
  • София
marieta, delikat, pep4o, Джемма, lenny, разкошни яйца сте направили!   bouquet

Ето и част от моите:

# 571
Нямам още фотоапарат да покажа нашите яйца,но да споделя една рецепта з а курабии,току-що ги опекох и цялата къща ухае прекрасно!Страхотни са!

tanyatais, колко бройки излизат от това количество, струва ми се много.
СЕга преброих-54 средно големи курабийки,но изрязъците не ги премесих ,а изхвърлих,че нямаше място и във втората тава! Направете си разточеният блат по-дебел за да станат като на снимките ,аз ги поразточих малко повече и са по-тънки,но колко са вкусни Heart Eyes

# 572
 Пепчо, много благодаря за отговора  bouquet

Момичета , помогнете сега с това варене.Сложих ги и като завряха ги изключих.Прочетох че 20мин трябва да стоят на котлона, но моят е керамичен и изстива бързо.Вие така ли процедирате?

Страхотни яйца сте показали!  bouquet

# 573
  • ГОре на черешата...
Кашарел, аз ги махнах веднага от котлона и ги сложих на парапета на терасата да изстинат. Обелих пукнатото - идеално сварени по този начин Peace.

# 574
Ето и моите яйчица:

Здравейте,аз още не съм решила дали днес или в събота ще боядисвам,но да ви питам ,някой пробвал ли е метода  "великденски писани яйца от Чепинско" http://www.etar.org/program/kal2004/4epinsko/4epinsko.htm още незнам дали ще се справя.Ако някой има опит да казва. Дори си купих допълнително пчелен восък.
Линка е към сайта с този метод, защото незнам дали правилно ви го обяснявам.

Да, аз. Имам комплекта за писани яйца. Днес само с цветен восък написах едно яйце за малкия, но свърши батерията на апарата и не го снимках- по късно ще пусна снимка. Важното е да ти свикне ръката и после е супер лесно.

Джемма,имам въпрос-Това на жълтото яйце-,лепенка или рисувано е?СИма и като калинка май..ама че го обясних  ooooh!

# 575
Кашарел, аз ги махнах веднага от котлона и ги сложих на парапета на терасата да изстинат. Обелих пукнатото - идеално сварени по този начин Peace.

Яйцата сварени по този начин  трябва ли да се махат от котлона ? newsm78

# 576
  • ГОре на черешата...

Добре де, не написах ли ясно -завират, МАХАМ от котлона и чакам 20 мин.

# 577
  • София

според оригиналната рецепта не се махат от котлона, а се похлупват и оставят на него.

# 578
  • ГОре на черешата...
Да, ама аз варих на ел. котлон - след 20 мин. оставени на него щяха да са зелени.

# 579
  • София
Да, ама аз варих на ел. котлон - след 20 мин. оставени на него щяха да са зелени.
ама разбира се, всеки си знае котлоните. Аз другия път ще ги държа 10 минути, а не 20, защото се попревариха според мен.

# 580
  • Балчик

Джемма,имам въпрос-Това на жълтото яйце-,лепенка или рисувано е?СИма и като калинка май..ама че го обясних  ooooh!
[/quote]

Това са изрязани яйца от салфетка. Намазвам яйцето с белтък и залепям  мотива от салфетката. Peace Тя се намокря и позволява да се изравни добре, но трябва да се действа бързо, защото подгизва и се къса.

# 581

Да, ето това не си го уточнила, а е важно!

На предната страница е написано че се изключва котлона и се похлупват.

Въпреки всичко имам 10 пукнати от 30.С керамичен котлон съм.Снимки утре..не съм доволна като цяло.Догодина ще отделя повече време.

# 582
  • близо под тепетата
Момичета, имам въпрос...може да ви се стори малко тъп, но  Blush Laughing до тази година винаги съм празнувала Великден със семейството, но сега не е така и нямам идея за това в какъв съд трябва да се разтварят боите. има ли значение? винаги сме ползвали стъклени буркани, но сега нямам под ръка. Дали е проблем ако е в пластмасови чашки?

И 1 съвет за варенето на яйцата. Мин. година го пробвахме и се получи. Нямаше дори 1 пукнато яйце, а всички бяха сварени. Като заври водата с яйцата, оставяте така минута-две(може и 5 Mr. Green ), след което изключвате котлона и не отваряте капака на тенджерата поне 20мин. Те яйцата си се сваряват...

# 583
  • ГОре на черешата...
magito1986 , няма проблем с пластмасови чашки, аз и празни кофички от кисело мляко съм ползвала - после директно в кофата Laughing.

# 584
  • близо под тепетата
mari_eta , мерси много за бързия отговор  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт