Великденска трапеза 2010

• 81 410
  • 703
  •   1
Отговори
# 585
  • Балчик
Да, ама аз варих на ел. котлон - след 20 мин. оставени на него щяха да са зелени.

Да, ето това не си го уточнила, а е важно!

На предната страница е написано че се изключва котлона и се похлупват.

Въпреки всичко имам 10 пукнати от 30.С керамичен котлон съм.Снимки утре..не съм доволна като цяло.Догодина ще отделя повече време.

нямам нито 1 пукнато от 30 яйца по този метод. Също с керамичен котлон съм и яйцата с бели, т.е с тнка черупка. Но ги сложих на бавен огън да се загряват, да не заврат прекалено бързо и да се напукат. И яйцата бяха на стайна температура.

# 586
здравейте,вие сте на тема яйца а аз на шиене на носия,едвам успях да спретна курабийките на пепчо,а яйцата в събота.Иаз ще се пробвам с писаните,ако сте правили казвайте тънкости.

# 587
Да, ама аз варих на ел. котлон - след 20 мин. оставени на него щяха да са зелени.

Да, ето това не си го уточнила, а е важно!

На предната страница е написано че се изключва котлона и се похлупват.

Въпреки всичко имам 10 пукнати от 30.С керамичен котлон съм.Снимки утре..не съм доволна като цяло.Догодина ще отделя повече време.

нямам нито 1 пукнато от 30 яйца по този метод. Също с керамичен котлон съм и яйцата с бели, т.е с тнка черупка. Но ги сложих на бавен огън да се загряват, да не заврат прекалено бързо и да се напукат. И яйцата бяха на стайна температура.

Джемма, браво!И моите бяха на стайна температура 4-5 часа стояха преди варенето.Моят котлон е с три степени и ги сложих в хладка вода на най-високата степен докато заврат.Догодина живот и здраве ще пробвам на 2ка.

# 588
Здравейте.Днес боядисвах част от яйцата.Варих ги по описания по-назад начин и наистина нямам нито едно пукнато яйце,само,че аз слагам и една кърпа отдолу.Ето част от тях:

Момичета по-назад в темата бях питала,но никой не ми отговори,нека пак да се натегна  Laughing моля ви,ако някой има идея да ми каже как да направя тестото за Този великденски заек. Рецепти много,но се колебая какво да избера,а съм решила твърдо да го направя.
Лека вечер на всички. Hug

# 589
Биа, как си боядисала това яйце с точките. Всяко точка по отделно ли си правила?

# 590
Биа, как си боядисала това яйце с точките. Всяко точка по отделно ли си правила?
Ами,да всяка точка по отделно.

# 591
  • Балчик
И аз постилам кърпа на дъното на тенджерата, слагам и сол, освен оцет- забравих да го напиша.

Относно рецептата- какво не ти харесва в тази от линка, че търсиш друга?
http://www.tasteofhome.com/Recipes/Easter-Bunny-Bread

# 592
Прекрасни яйчица сте боядисали...браво на всички newsm51 newsm51 newsm51...шаренко,весело...празнично.... Peace
Ах и тези панетонета...са разкошни...също ,като Италианските  Wink PeaceСигурна съм обаче ,че вашите са още по вкусни... Peace
Ето моите втори -успешни козунаци... Peace

Яйцата ще боядисвам в събота ,тогава ще покажа и тях...весели празници на всички  newsm51

# 593
И аз постилам кърпа на дъното на тенджерата, слагам и сол, освен оцет- забравих да го напиша.

Относно рецептата- какво не ти харесва в тази от линка, че търсиш друга?
http://www.tasteofhome.com/Recipes/Easter-Bunny-Bread
Охх,ама,че съм... ooooh! чак сега видя,че рецепта има отдолу  Laughing Мерси много.
Проблемът обаче е,че не си го превеждам цялото,от части не мога да го разбера,не съм много в час с инглиша,някой неща разбрах,но други-не. Blush

merydit,козунаците са жетокии,направо си облизвам пръстите,Браво!

# 594
Момичета браво, страхотни яйца сте направили.Аз тях ги оставих за събота, защото имам един въпрос към тези които са ги варили с изключването на котлона:
Мислите ли, че сварени така са достатъчно трайни?
И използвам случая да си покажа днешните курабий и соленки.

# 595
Направих великденски курабийки. Имах идея да ги оцветявам, но ми харесаха в тоя си вид и така ще останат.

И буквички за дечица.

# 596
Момичета, поздравления! Видях страхотни неща!
Биа, яйцата са фантастични! Как направи блестящото яйце?
Аз нямах намерение да правя никакви бисквитки и курабии, но сега вече като видях тези на пеп-4о ме налегна носталгия по детството и бабините курабии, а labrex, тотално ме довърши с нейните - прекрасни са и много апетитни   bouquet
И вече съм твърдо решена - ще пека курабии и аз!  
labrex, твоите по коя рецепта са? Аз се спрях на тези на пеп-чо, но нямам амонячна сода!  

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 01:38 от Джиа

# 597
Здравейте, момичета!
Страхотни неща сте направили- зайчета, курабии, козунаци... Яйцата са ви станали страхотни!
Аз се провалих с варенето и боядисването. Варих яйцата по гореописаната технология- от 30 общо, 12 счупени  hahaha И боите не хванаха, и лещата проскубана...  #Cussing out
Но пък курабиите ми станаха суперски. Както и едно агне с извара, по рецептата на Венета. Венета, много благодаря, че сподели тази оригинална рецепта    bouquet  Hug Стана страшно вкусно! Всъщност направих две- едното с мак, едното с извара. И двата варианта станаха разкошни. Вече ги няма, всичко се изяде! Това с мак нещо не доби вид и затова не съм го снимала (заприлича по-скоро на костенурка  Mr. Green)

Ето ги:

Весели и слънчеви празници на всички!

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 16:56 от Леля Ог

# 598
Направих великденски курабийки. Имах идея да ги оцветявам, но ми харесаха в тоя си вид и така ще останат.

labrex-страхотни са! Изобщо не съжалявай , че не си ги оцветила! Аз направих 1 тава не оцветени и незнайно защо реших да направя останалите цветни... много съжалявам- трябваше да си го оставя така, дано поне децата да им се радват Wink

Всичко , което показвате е повече от страхотно момичета!
 И аз ще боядисвам  в събота, а утре може би още малко сладки  ooooh!

Леля Ог-твоите снимки не ги виждам Cry Само едно x

само чета изброените неща и се чудя , кога намери време... Hug

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 02:51 от Dina767

# 599
  • ГОре на черешата...
Аууууу, Леля Ог, прекрасни курабийки  bouquet! С какви бои оцветяваш глазурата - страхотни цветове Peace. А самата глазура само от пудра захар с лимонов сок ли е или и нещо друго Rolling Eyes?

Общи условия

Активация на акаунт