Великденска трапеза 2010

• 81 409
  • 703
  •   1
Отговори
# 600
Ето ги и моите яйчица  Embarassed

# 601
  • Пловдив

Леля Ог - страхотни са! Моля те да напишеш рецептата и за курабиите, и за глазурата и с какво си я оцветила. Благодаря предварително.  bouquet

# 602
Нямам още фотоапарат да покажа нашите яйца,но да споделя една рецепта з а курабии,току-що ги опекох и цялата къща ухае прекрасно!Страхотни са!

http://sofiacompass.com/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b4%d0% … d0%b1%d0%b8%d0%b8

tanyatais, благодаря ти много за линка, който пусна. Направих курабийките, разкошни са. Ето ги тук, много сполучлива рецепта!   bouquet

Джиа , и в тези има амонячна сода, аз като никога пък имах в запасите си. Чудех се дали е стара или не, но шупна в киселото мляко и курабийките станаха. не знам дали само с бакпулвер няма да станат?   bouquet

Dina767 , благодаря ти, пъстрички също са хубави за празника, но тези станаха точно като на баба от детството ми, нейните бяха едни такива лъскави и с едра захар отгоре (е, моята е ситна Laughing), но наистина ми харесаха такива, каквито са.   bouquet

Леля Ог, красота!  bouquet

# 603
Леля Ог, разкошни са!
Ето и моите - традиционни великденски курабийки, и ванилините масленки на Венета. За последните - едно голямо благодаря на Венета за рецептата - станаха много вкусни /скрих ги в една метална кутия, че щяха да им видят сметката/ Ето ги:

# 604
И аз да помоля Леля Ог за рецептата за сладките и глазурата Peace

# 605
  • Балчик
И аз постилам кърпа на дъното на тенджерата, слагам и сол, освен оцет- забравих да го напиша.

Относно рецептата- какво не ти харесва в тази от линка, че търсиш друга?
http://www.tasteofhome.com/Recipes/Easter-Bunny-Bread
Охх,ама,че съм... ooooh! чак сега видя,че рецепта има отдолу  Laughing Мерси много.
Проблемът обаче е,че не си го превеждам цялото,от части не мога да го разбера,не съм много в час с инглиша,някой неща разбрах,но други-не. Blush

Не че аз знам английски, но чичко гугъл каза това:
* 2 хляба (£ 1 всяка) замразени хлебно тесто, размразени
    * 2 стафиди
    * 2 нарязани бадеми
    * 1 яйце, леко пребит
    * Листа от маруля
    * Потопете по ваш избор

Което според мен е:
2 дози готово замразено хлебно тесто (да се използва размразено)
2 стафиди
2 бадема, филирани
1 леко разбито яйце
листа от маруля
сос по ваш избор

Явно е направено от готово хлебно тесто. Peace Според мен ти трябва тесто, което не втасва безобразно, за да изгуби формата си/ Мисля че ще е много подходящо тестото за виенски кифли. Peace

П.П Прекрасни курабийки, момичета, вкл. и тези под моя постинг. Peace Аз тази година ще ги пропусна, нямам време. Утре ще правим много козунаци заедно със сестра ми.

# 606
и от мен курабийки:

яйца

козунаци

и малки козуначета - мъфинчета

# 607
mitsie , всичко е толкова красиво и празнично!  bouquet

# 608
  • Балчик

Какви са тези цветчета? Нещо домашно и ядливо ли е или просто украса?

# 609
моми4ета вие сте вълшебници,чудесни красоти.моля и аз ако може разяснения за сладките и начина на окрасяване

# 610
Момичета браво, страхотни яйца сте направили.Аз тях ги оставих за събота, защото имам един въпрос към тези които са ги варили с изключването на котлона:
Мислите ли, че сварени така са достатъчно трайни?

Самоцитарам се за да ми каже някой. Hug

# 611
Момичета браво, страхотни яйца сте направили.Аз тях ги оставих за събота, защото имам един въпрос към тези които са ги варили с изключването на котлона:
Мислите ли, че сварени така са достатъчно трайни?
Самоцитарам се за да ми каже някой. Hug

Аn, те са просто добре сварени яйца, не знам какво разбираш под достатъчно трайни. Моите до една седмица след празниците се изяждат на салати, на закуска, аз обичам студени варени яйца, майка ми не, но най вече със зелена салата или на разни там стъргани салати с извара, сирене, майонеза, чесън и подобни.

# 612
  • на 4-ия етаж до асансьора
ето и моите яйчица....

тези са с желатин

тези са направени с винена киселина

боядисано с люспи от лук

рисувани...имитация на тези дето се правяят с восък

Весели празници на всички!!!!  Hug

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 12:58 от petrra

# 613

Аn, те са просто добре сварени яйца, не знам какво разбираш под достатъчно трайни. Моите до една седмица след празниците се изяждат на салати, на закуска, аз обичам студени варени яйца, майка ми не, но най вече със зелена салата или на разни там стъргани салати с извара, сирене, майонеза, чесън и подобни.

Много благодаря! HugТочно това имах впредвид-дали ще издържат поне седмица.

# 614
Ето ги и моите яйца : http://vikish.snimka.bg/daily/beautiful-in-my-home.485781.18052158
Утре ще снимам и кулинарните си творения Peace

Общи условия

Активация на акаунт