Великденска трапеза 2010

• 81 403
  • 703
  •   1
Отговори
# 615
Ето ги и моите яйца :http://vikish.snimka.bg/daily/beautiful-in-my-home.485781.18052158
Утре ще снимам и кулинарните си творения Peace

Aprile, като линк го направи, така се виждат снимките ти. Хубави са ти яйчицата, а тези тъмните, като сини сливи дето са, с каква боя си ги правила? А може би само на снимката изглеждат тъмни newsm78.

http://vikish.snimka.bg/daily/beautiful-in-my-home.485781.18052158

# 616
Всичките ми яйца са боядисани със сладкарски бои.
Смесих синята с червената и се получи този наситен лилав цвят.

# 617
Да се включа и аз с едни великденски  гръцки курабийки.
 2 к.ч размекнато тесто - около 200 гр
2.5 кч пудра захар
4 яйца разделени на жълтъци и белтъци
5 ч.ч брашно 8 около 800 гр / + 2 сл бакпулвер
3 сл мляко
3 сл бренди
1 яйце разбето с 1 сл мляко за глазура
Разбеваме маклото и захарта на пухкава смес.прибавят се един по един жълтъците да стане крем.Следва брашното,като редуваме и млякото с брендито.Разбъркваме добре.Прибавяме разбитите на сняг белтъци.размесваме докато стане гладко тесто.Оформлението е по желание.Намазват се с яйцето и се пекат на 180 град. около 15 мин.

Да ви е сладко и и весели празници  bouquet

# 618
Aprile , благодаря ти!  bouquet

ВяраВики, много са хубави тези гръцки курабийки. Много се колебаех дали да ги направя, но още не е минало. Само че не ги сплитам като твоите, а премятам и усуквам фитилчетата. Чудесни са ти станали!  bouquet

Орехови и кокосови масленки.

# 619
  • Бургас
И аз направих курабийките по рецептата на tanyatais . Благодаря ти !   bouquet

Ще кача малко снимки на сладките и яйчицата ми . Не могат да се мерят с вашите красоти,ама важно е че са правени с желание и любов.  Heart Eyes

Най се гордея с кошничките от коноп  Mr. Green

# 620
SuNnY SkY , кошничките наистина са разкошни, хубаво си се сетила да ги направиш. Аз се изтрепах да търся готови подходящи и все не ми харесваха. И с другите неща можеш да се гордееш, всичко, което си показала, е чудесно!  bouquet  chef

# 621

Не че аз знам английски, но чичко гугъл каза това:
* 2 хляба (£ 1 всяка) замразени хлебно тесто, размразени
    * 2 стафиди
    * 2 нарязани бадеми
    * 1 яйце, леко пребит
    * Листа от маруля
    * Потопете по ваш избор

Което според мен е:
2 дози готово замразено хлебно тесто (да се използва размразено)
2 стафиди
2 бадема, филирани
1 леко разбито яйце
листа от маруля
сос по ваш избор

Явно е направено от готово хлебно тесто. Peace Според мен ти трябва тесто, което не втасва безобразно, за да изгуби формата си/ Мисля че ще е много подходящо тестото за виенски кифли. Peace

[/quote]
Да,мерси много,ще погледна сега тестото за Виенските кифли.

# 622
Да ви погажа яйцата, които боядисах в четвъртък.

http://picasaweb.google.com/andreeva.eli/ducLpC#5455512752093440994

http://picasaweb.google.com/andreeva.eli/ducLpC#5455512861181041842
В събота мисля още малко да боядисам, докато втасват козунаците Simple Smile!

# 623
SuNnY SkY , кошничките наистина са разкошни, хубаво си се сетила да ги направиш. Аз се изтрепах да търся готови подходящи и все не ми харесваха. И с другите неща можеш да се гордееш, всичко, което си показала, е чудесно!  bouquet  chef
Наистина са разкошни,а курабийките са по -добре изглеждащи и от моите! Hug

# 624
  • Испания
Здравейте, момичета!

Красота, прекрасно ухание и уют лъха от всичко показано във форума.  newsm74 newsm20

Вчера започнах с кухите яйца. Утре ще продължавам с варените и още кухи, както и с козунаците. За сладки няма да имам време, пък и няма да имаме достатъчно стомаси, за да ги ядем.  Simple Smile Като ги наснимам /ако са за показване  Naughty/ ще ги видите.

Ето свършеното вчера: http://smileys.snimka.bg/holidays/velikden-2010.484779.18053300

Добре, че днес нищо не се прави, защото и без това съм на работа.

Слънчев и усмихнат ден на всички! Simple Smile

# 625
  • Бургас
Labrex , Tanyatais , Благодаря ви !  Hug

# 626
  • Банкя
Шеки как станаха тези с мрежата -каква мрежа?

# 627
Момичета,така хубаво ухае тук Peaceбраво на всички работливки.
Няма да ви изброявам защото всичко показано е чудесно.
Лабрекс и аз като теб търсех някакви кошнички,за да подготвя на дъщерите си да си носят с тях че са на работа на великден но не открих подходящо и видях идея и сътворих това:

та докато пеят и веселят хората на Великден и огладнеят да си хапват и ако не им стигне да хапнат и кошничката. Joy Joy hahaha

# 628
  • Русе
Хайде и тук да мина да се отчета за тази година и да похваля зайците на Пепчо   bouquet

и соленките в обичайния си вид

А вие сте направили страхотни неща  Peace

Аз утре продължавам...

# 629
Да се включа и аз с едни великденски  гръцки курабийки.
 2 к.ч размекнато тесто - около 200 гр
2.5 кч пудра захар
4 яйца разделени на жълтъци и белтъци
5 ч.ч брашно 8 около 800 гр / + 2 сл бакпулвер
3 сл мляко
3 сл бренди
1 яйце разбето с 1 сл мляко за глазура
Разбеваме маклото и захарта на пухкава смес.прибавят се един по един жълтъците да стане крем.Следва брашното,като редуваме и млякото с брендито.Разбъркваме добре.Прибавяме разбитите на сняг белтъци.размесваме докато стане гладко тесто.Оформлението е по желание.Намазват се с яйцето и се пекат на 180 град. около 15 мин.
ВяраВики -аууу , къде беше тази рецепта досега...
-Страхотни са , а и точно нещо такова търсех , понеже нямам нито мас , нито амоняк,  Peace
Ето моите произведения от днес- направих половин доза и Слава Богу , че иначе щях да изгубя търпение накрая ( аз не знаех , че нищо не се прави днес Thinkingзнам , че не се боядисват яйца , но така или иначе нямам голям избор - понеже успоредно и за Рожден ден на дребосъка се готвя)

Общи условия

Активация на акаунт