За дължината на полата и възрастта?

• 35 414
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
Щом като една жена има желанието да се облича ефектно-нека го прави,независимо на колко години е.
Само естетическо издържаното облекло нека не се бърка с открития сексапил и чак вулгарщина.Жена над 40 с пола с дължината на колан е смешно,дори жената да е запазена,хубава,поддържана.Просто не върви.
Иначе нямам против хубавите дрехи,хубавия грим..ако ще и на 60 г да е!Дори е похвално.

Подкрепям.

# 361
Цитат
Защото това е двустранен процес, съобразяването, ако ти не го демонстрираш и към теб няма да бъде демонстрирано.
Защото живеем в социално общество, и колкото и да не ни се иска, се налага да се съобразяваме с някои условности.
Защото не си тръгнала гола по улиците, нали?
Защото неустетно ти (ако може на "ти") спазваш някои правила, наложени ти от обществото в хода на неговата еволюция.
Защото човекът така е устроен.
Защото както не е морално допустимо да се убива, краде и изнасилва, така не е естетически приемливо да не се съобразиш с даденостите на тялото си.

1.Съобразявам се!На никого не натяквам как се облича и как живее,следователно очаквам същата толерантност и към мен!
2.Съобразявам се с условностите,когато имат смисъл и моето несъобразяване пречи на други хора!В случая не преча на никого!
3.Ако видиш гол човек по улицата,ще си помислиш ,че са го изтървали от лудницата,а не че не се съобразява и не му пука ,нали?
4.Човекът не е устроен да се самоограничава,обществото го е принудило ,за да заприлича на другите .
5.А убийството,кражбата,изнасилването вредят на други хора .Не само морално,но и физически!Сравнението ти е неуместно и защото горните са регламентирани със закони.А за модата,стила,кича и прочие няма закони.
Всеки сам решава дали иска да следва определен стереотип или предпочита да заложи на собствената си преценка и вкус.
Особено когато това на никого не вреди ...

# 362
Цитат
Защото това е двустранен процес, съобразяването, ако ти не го демонстрираш и към теб няма да бъде демонстрирано.
Защото живеем в социално общество, и колкото и да не ни се иска, се налага да се съобразяваме с някои условности.
Защото не си тръгнала гола по улиците, нали?
Защото неустетно ти (ако може на "ти") спазваш някои правила, наложени ти от обществото в хода на неговата еволюция.
Защото човекът така е устроен.
Защото както не е морално допустимо да се убива, краде и изнасилва, така не е естетически приемливо да не се съобразиш с даденостите на тялото си.

1.Съобразявам се!На никого не натяквам как се облича и как живее,следователно очаквам същата толерантност и към мен!
2.Съобразявам се с условностите,когато имат смисъл и моето несъобразяване пречи на други хора!В случая не преча на никого!
3.Ако видиш гол човек по улицата,ще си помислиш ,че са го изтървали от лудницата,а не че не се съобразява и не му пука ,нали?
4.Човекът не е устроен да се самоограничава,обществото го е принудило ,за да заприлича на другите .
5.А убийството,кражбата,изнасилването вредят на други хора .Не само морално,но и физически!Сравнението ти е неуместно и защото горните са регламентирани със закони.А за модата,стила,кича и прочие няма закони.
Всеки сам решава дали иска да следва определен стереотип или предпочита да заложи на собствената си преценка и вкус.
Особено когато това на никого не вреди ...

1. Приемам.
2. Всички условности ли, с които се съобразяваме, имат смисъл?
3. Ами не е задължително.
4. А обществото от кого е създадено, май от човекът?!?
5. На първото санкцията е правото, на второто-моралът.
Ако дадена гледка не е приятна, не вреди физически, но накърнява възприятията.  Mr. Green

# 363
Цитат
Ако дадена гледка не е приятна, не вреди физически, но накърнява възприятията.

Повярвай,виждала съм ...потресаващи гледки.И какво от това?Нито на мен ми е станало нещо, нито на въпросните особи.
В повечето случаи дори  ми оправят настроението,защото го приемам откъм смешната страна,не се затормозявам да критикувам,оплювам,или чак да се нервя...
А те са си щастливи така.

Е,кое му е лошото в случая?    Laughing   

# 364
То и аз не се тормозя по цял ден защо комшийката ходи със съдран бански, при неините 90 кг. и 65 години, защо се разхожда с него по стълбите или се къпи гола лятото с маркуча на двора. Mr. Green
Не е там въпросът. Не искам да ме "нагостява" с природните си дадености, ама го прави. И за мене тази комшийка е неприемлива, въпреки че е забавна. Но прсото не я възприемам сериозно, с уважение, а ми е комично-абсурдна. Защото то непукизъм, ама до граници.

# 365
моля, моралната полиция да отсече  на колко сантиметра над коляното имат право 40 -годишните и да се свършва, че се качвам да чистя гардероба.

# 366
То и аз не се тормозя по цял ден защо комшийката ходи със съдран бански, при неините 90 кг. и 65 години, защо се разхожда с него по стълбите или се къпи гола лятото с маркуча на двора. Mr. Green
Не е там въпросът. Не искам да ме "нагостява" с природните си дадености, ама го прави. И за мене тази комшийка е неприемлива, въпреки че е забавна. Но прсото не я възприемам сериозно, с уважение, а ми е комично-абсурдна. Защото то непукизъм, ама до граници.
Това ,което си описала ,се вмества точно в   
Цитат
На никого не натяквам как се облича и как живее,следователно очаквам същата толерантност и към мен!

Предполагам, че и тя не всичко твое одобрява ,ама едва ли е дошла да те критикува или да се опитва да ти определя някакви норми.
А и не си длъжна да й надничаш в двора.Като не ти харесва гледката,не гледай.Като я видиш да се задава гола да се къпе,отиваш на разходка,пускаш си телевизора,не стоиш да я зяпаш!

Та,наистина толерантността трябва да е двустранна.

# 367
  • густо майна Филибето
моля, моралната полиция да отсече  на колко сантиметра над коляното имат право 40 -годишните и да се свършва, че се качвам да чистя гардероба.
Дано те провърви повече, отколкото на мен Mr. Green Че и аз откога чакам..... Grinning

# 368
Следва ли да изведе правилото, че дължината на полата е пропорционална на възрастта?

Мисля, че има резон в едно такова нещо. Не е много редно все звезди да се редят до свекитата,
щото ... нали ... едва ли двете групички са едно и също Simple Smile

# 369
Дано те провърви повече, отколкото на мен Mr. Green Че и аз откога чакам..... Grinning

Я ,най-добре за по-сигурно изхвърлете всички поли.
От утре само панталони.Никакъв крак да не се вижда!    Naughty   

# 370
Никой не може да ви забрани или определи. ПРосто от това зависи как ще ви възприемат хората  Wink

# 371
И тук аз се запитах, щом тази съседка не ти е приятна от къде знаеш годините й?
Килограмите как ги прецени, сигурно добре я оглеждаш и преценяваш?
Със сигурност едва ли иска точно ти да я приемаш на сериозно?
Все пак тя е в личния си двор доколкото разбирам. Аз в личното си пространство правя и се нося, напълно както и каквото ми е приятно. Който му е любопитно нека гледа. Тайни от света нямам.
Някой беше споменал по- горе, че колкото е по-изостанало едно общество, толкова повече условности има, определено е така. И си спомних за някои от пътуванията ми и за хората и начина на живот, който съм видяла. Определено не трябва да се обръща толкова внимание на останалите хора, а всеки да си живее собствения живот. Рокси е споменала за възприемането на хората, да добре, но едва ли с костюм в парка или да не отидеш на море ще впечатлиш някого. И кои са тези хора, с които трябва толкова много да се съобразяваме? Добре стана ясно за облеклото на работното място, но животът ни не се ограничава само до там все пак.

# 372
.. И кои са тези хора, с които трябва толкова много да се съобразяваме? Добре стана ясно за облеклото на работното място, но животът ни не се ограничава само до там все пак.
Kато почнете с тея въпроси, все едно от Марс падате. Човекът е социално животно, вижте пирамидата на МАслоу. Има потребност от принадлежност към група, потребност от утвърждаване ако щете. Познавам и се срещам с доста хора, бих казала, че единици са тези, които могат да си позволят ( и психичеки, и финансово, и социално, и всякак) да са независими от мнението на окоолните, а такива, които не просто са независими, ами и грам не им пука, хептен не познавам. Достатъчно е да отворите елементарен учебник по психология, за да прочетете по какъв начин и в каква степен хората се влияят от мнението на околните. Иначе нямаше да има индрустрии за милиарди, които осигуряват външния ни вид най общо казано. Да, пропастта между кежуъл мадамата с ъгсове и барбито с пластиките и перфектните дрехи е огромна, но двигателят и желанията са еднакви. Всеки иска да бъде харесван и да изглежда добре. И изобщо не говоря за дрескода в офиса, когато бях тийн имаше разделение дори според вида на карето на ризата.
Че огледалото на много хора е криво нямам намерение да споря:)

# 373
  • България-Швейцария
Във всеки случай, аз от костюмите си ала Калиста Флокхарт скоро няма да се откажа, освен че се харесвам в тях, ми струват и едно малко състояние.
Околните си ме възприемат добре, а тези от обкръжението, които ми се зъбят просто знам защо го правят Mr. Green
ПП. Не ми е криво огледалото.

# 374
Трамел, за теб и костюмите е оня лаф на Уил Смит от Мъже в черно- "I make this look good"  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт