Ех, че чудна веселба - Януарче стана на една

• 32 568
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Дони, РД или среща - там сме! Стига да сме здрави (вече не пропускам да правя това уточнение  Tired; не че не се разбира от самосебе си де Wink)

Ланг, килата почти същите, ама Матеус по-дългичък Wink

А яйце Кало също не е опитвал - бях му давала жълтък навремето, около 3-4 дни може би и оттогава пропускам. Ами не ми се занимава, честно казано. Като прояде, ще прояде цяло яйце направо  Naughty. А месо - яде може би почти всеки ден, но много малко. Не знам има ли и 20 гр., а нали гастрото каза 50...  Crazy

Гери, точно вчера обсъждахме с една приятелка злоядството (тя сега стартира захранването на щерка си и то милото не му харесало картофчето). Та мъж й бил едва ли не насилван да си изяде всичко от чинията и чак тогава му се е разрешавало да стане от масата. Е сега е много злояд! Тя само ми се оплаква, че много специален и по точно определен начин трябва да му готви, но му се е заканила де  Twisted Evil; Тя, от друга страна, е възпитавана по друг начин (бтв ако имаше как да накарам родителите й да напишат книга... много ме кефи как е възпитавана и какъв човек е станала) - ще ядеш каквото има. Ако не искаш - ще стоиш гладна. И сега яде почти всичко (изключвам гадории като пача например Wink  Sick). То може би не е показателно - 2 отделни случая са все пак, но... примери Wink И сигурно от страни е много лесно да се приказва така, но и аз подкрепям Любопитка - ако сега не я научиш да се храни здравословно и да папка каквото й даваш - няма кога Wink И евала на тази лекарка - май е първата, която не се е впечатлила от размерите на Петя, нали?  Grinning

А за гостуването - Дървеница ми е малко далече... А пък Орладновци....  ooooh! Е нема такова нещо. Дони и останалите от там - прощавайте, но много объркано ми беше в това Орландовци.. Загубихме се и на отиване, и на връщане  Laughing (то май щото аз съм загубена, на отиване - как да е, не уцелих пряката; ама на връщане - Зари много добре ми обясни откъде да мина, ама кой да запомни  Blush). Та малко време трябва да мине, преди да придобия смелост да се впусна отново в Орландовските дебри  Mr. Green

Уфффф, прекалих вече! Лека нощ!

# 661
Дони, благодаря за новите филмчета  Hug Харесаха и , лошото е обаче , че се хили, но не отваря уста  Joy  Joy  Joy
За РД или среща- там сме!!! Въпреки, че сме немобилни ще напарвя всичко възможно, за да дойдем!
Сиси, сложно нещо е храненето...А за гостито, не приемам извинения..нали си мобилна, Дървеница не е далеч  Hug  Hug Hug

# 662
  • София
Хайде днес закуската от мен - Бебе я одобри  Mr. Green

Нещо много слаба активност тия дни...
Ех тази сладурана Петя...Търпение Гери и железни нерви - порасне ли малко и започне да разбира - да живей шантажа Twisted Evil Само така успявам да накарам Хриси да хапне нещо.
Абе Сиси, що така - то 2 улици на кръст в квартала hahaha
Айде лек ви ден - наточила съм се днес за разходки, да видим...

# 663
Е, как става този номер тогава при нас - яйце поне 3 пъти в седмицата, откакто бях на консултация всеки ден, месото от кухнята верно колко е, но все пак е месо - и 103 хемоглобин.  Thinking На всички е по-висок.... кофти работа.
Аз пък съм със запушени канали. Нали отбивам Дари и уж бавно и постепенно от 1 седмица не яде на заспиване, 2 дни бях с един по-стегнат сутиен и резултата е на лице.... леле, ужас, сега съм със зеле, но кофтито е, че през деня тя не иска да яде, с помпата нищо не мога да изкарам, на ръка - абсурд.. Само през нощта имам кърмене - дали ще се оправя така, не е ли прекалено рядко кърменето? Дайте съвет, консултантките... bouquet

# 664
  • Русе
Здравейте!
Дони, Париж ми е дългогодишна мечта, а и почти никъде не сме излизали извън БГ / аз- на 2-дневна командировка в Белгия и двамата - в Гюргево, което не го броя за чужбина/. Пък и човек веднъж става на 30! Омръзнаха ми скучните сбирки с родата. Още не смея да се зарадвам, защото време бол до тогава и да не ми се размине. Пожелавам ти и на теб да го посетиш.
Патилина, много хубави снимки от РД-то! Ягодка - също! Браво на Ивка за прощапулника.
Усмихнатото, аз като дете бях доста капризна. Не ядях много неща. Като се омъжих всичко се промени - и чесън и лук проядох и ракия пропих / то това не е за хвалба/. Много малко неща не ям, като пача например. Иначе съм съгласна с теб - искам да си храня детето здравословно, поне докато зависи от мен. Като почне от лафката да си купува чипс и вафли, няма да мога да я спра. Mr. Green Не искам да стане като мен зависима от шоколад.
Барборанче, браво за хемоглобина. Хубаво е, че си попаднала на свястна лекарка.
Хайде стига съм писала, че всеки момент очаквам една приятелка на гости, да пием кафе докато Буба спи.

# 665
  • Варна.....
Разписвам се и аз.
На среща по разбираеми причини няма да присъствам.
А злоядо дете и сега гледам- Алекс почти  никога не е гладен. Но принципа е, че това, което е в чинията му трябва да се изяде. Едва тогава се става от масата. Е понякога му отнема доста време, но пък е нахранен. А боклуци съм обяснила мноого обстойно защо не бива да яде, още повече, че направи уртикария. И все пак го контролирам какво си е купувал в училище или слагам сандвич от вкъщи.
Хомоглобина не знам колко е на Преслав, надявам се утре да успея да го заведа на консултация, че много време стана откакто не сме ходили.
Нането, аз като отбивах, освен че намалих кърменията, също така и пих Достинекс- дано не бъркам името на хапчета- гинеколога ми изписа 2 таблетки.
Доника, закуската изглежда убийствено!!!
Преслав вече е и с разбита уста- както плашеше батко си се засили и в дървената част на дивана. Добре, че не е зъб, но в следствие на уплахата, аз имам херпеси, та не смея и да го целуна .
А иначе, както каза една позната, е постоянен източник на смях.

ИИИ да се похваля /ако не ни мине котка път естествено- чук, чук..../ сме се заканили да ходим за седмица на ски.
Даже бебо /не мога или не искам да приема, че вече не е бебе/ ще идва. Придружен от баба си, естествено.
А Париж, ех Париж, планувам за есента.

# 666
Разписвам се и аз.
Н
Нането, аз като отбивах, освен че намалих кърменията, също така и пих Достинекс- дано не бъркам името на хапчета- гинеколога ми изписа 2 таблетки.

Пи го и през това време кърмеше така ли? Защото и уж намалявам постепенно, но продължавам да кърмя през нощта.

# 667
  • София
Люби, и на мен уж за 30-стата годишнина щеше да ми е подарък Париж, ама нейсе - "Тате каза, че ще ми купи колело, но друг път hahaha" Още повече, че и двамата с Мартин ставаме на 30 - е той през март де...
Нане, Достинекса май го пиеш и не кърмиш, но не съм сигурна...
Таис, от една седмица експериментирам само с разни мъфини hahaha Тия специално само малкия ми ги уважи - на мама прахосмукачката Joy
ММММ, излизамеее

# 668

ИИИ да се похваля /ако не ни мине котка път естествено- чук, чук..../ сме се заканили да ходим за седмица на ски.
Даже бебо /не мога или не искам да приема, че вече не е бебе/ ще идва. Придружен от баба си, естествено.
А Париж, ех Париж, планувам за есента.

Тъй, тъй, проектозетят май ще идва насам... Whistling

За Париж като го планувате, да си оставите един цял ден за Лувъра, че по-малко няма да ви стигне!

Доника, убийствена закуска! И аз мисля да черпя тия дни Ивка с едни мъфини. А тя кулинарка няма да става! Naughty Най-малко професор по Английска литература. Кулинарията само хоби позволявам да бъде! Crossing Arms
Усмихнатото, благодаря за комплиментите! Blush Тортата разбира се трябваше да е с ягоди, ама как да намеря ягоди посред зима? Нима се съмняваш, че опитах обаче? Laughing
Бърборанче, хич не се стягай на кой какво казал! Колко висока ще е Петя зависи главно от гена, а явно във вашия род има такъв ген. Петя е чудесна малка красавица! Hug

# 669
Здравейте!
На последък нещо не съм много на кеф и не ми се пише...
Поли, добре дошла!  newsm59Разкажи ни повече за вас и сложи някоя снимка на бонбонът ти
Страхотни снимки сте сложили всички
Леле, tais, направо настръхнах. Дано бързо се оправи устичката на Преслав. Представям си как си си изкарала акъла
Ягодке, СТРАХОТНА питка и торта! Ивка-усмивка е страшно чаровна Heart Eyes. Цунки много за нея - голяма слабост ми е тя на мен. Много хубав избор е напарвило детето на прощапулника
Гери, бързо да оздравява Петенцето. Браво на докторката, при която сте ходили!
Патилина, мерси много за разясненията за климата – беше ми много интересно. РД е бил страхотен
Кокосче, Вики е страшен катерач
Усмихнато, браво за хемоглобина на Кало
Дони, за общия РД не ни бройте в бройката. Убийствени кексчета си направила
vanilla80, пиши след прегледа при невролога
Nane, за запушванията – не съм много веща, но все пак колкото знам – можеш да пиеш лецетин – това е хранителна добавка – подпомага отпушването на каналите при остро запушване се приема по 4 таблетки от 1000-1200 мг дневно, а като премине, се напалява с по 1 на ден до спиране. Също зелеви листа - измито и намачкано листо от зеле с махната дебела жила се увива около гърдата на болното място и се сменя при увяхване или при следващото кърмене. Пробвай също изцеждане на ръка по тази техника http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/много е ефективна, дори по друг начин да не можеш
Виж и тази статия http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/ тя е за справяне със запушванията.
Чайят от салвия намалява произвдството на кърма, може да си правиш и отвара от него
Аз също мисля, че като пиеш достинекс - нте трябва да кърмиш повече, но това е добре с доктора да го консултираш, ако решиш да взимаш хапчета. До колкото знам хапчетата са доста неприятни, пък и ако не се налага, по-добре е да се спре кърменето постепенно и с естествени средства.
Дано бързо разкараш бучките Hug Пиши как си

Хемоглобинът нямам идея колко е. Тези дни ще ходим до педи и ще видим пак да ми пусне изследвания, че предишните нещо беше объркала направленията
Пъпът още не сме хвърлили – бяхме решили в библиотеката да бъде

Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 670
Здравейте, момичета! Макар и с огромно закъснение искам да благодаря на всички, който поздравиха Яна за рождения и ден. То при нас стана, като в приказките - три дни яли пили и се веселили. В събота празнувахме рожден ден на дъщеря ми, в неделя майка ми имаше юбилей, а в понеделник закрихме двата празника, като вечерта изпратихме последните гости от провинцията.Честно казано беше доста уморително. В събота когато сякаш за нищо не ми стигаше времето и едва смогнах да се облека прилично за пристигащите гости, тайничко си обещавах, че повече празници с много роднини няма да има. Да обаче, когато видях щастливия поглед на дъщеря си, играеща си с каките и батковците, в миг забравих какво съм си мислила.
Дони, наистина трябва най-накрая да срещнем Гогата и Яна, та те са се забравили Sad. Трябва  обаче да се стопли малко времето, че ние нямаме кола (по едно време имахме, но нямаше кой да я кара Laughing) и придвижването на големи разстояния е трудно.
Да поотговоря и на малко въпросчета Grinning.
Хемоглобинът на Яна е 118. Педиатърът каза, че е на долната граница, но не е страшно и  да давам повече месо. Имаме 8 зъба. Чувалче никога не сме използвали. Пъпчето и го пазя за да го хвърля в Австралия (много ми харесва тази страна и благородно завиждам на живеещите мами там). Не ходим.
Ягодке, не пиша често, но пък когато пиша, пиша мнооого. Всъщност в момента пишем заедно с Яна, защото на нея и стана скучно и се дотътри до мен (не пълзим, а се придвижваме с дупето) и сега ми е в скута. Ето да ни видите как изглеждаме, че не е честно само аз да разглеждам снимки на адаши на Яна Grinning (мога и да пропусна някой и друг пост, но снимка на детенце никога).
http://picasaweb.google.com/bistra73/102#5433977986958187490

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 09:16 от bisislava

# 671
  • София
Бесислава, страхотна торта HugДа ти е жива и здрава Яна Simple Smile
Нане, аз пих лецитин, слагах зеле, с помпата и накрая като спирах да кърмя пих Достинекс - 2 дози от по 2 табелтки всяка, че една не ми стигна. Първо ми предписаха Бромокриптин, но от него ми стваше лошо и затова го смених с Достинекс. Успех Hug
Тайс, дано да успееш да покараш ски. Аз се качих тая зима веднъж newsm44 Голям кеф  bouquet Пожелавам ти да го изпиташ  bouquet
Гери, много ми доападат съветите на тази лекарка. Ето малко съвети за хрема на д-р Михайлов за хремата bouquet  bouquet Да разцелуваш сладката Петя Heart Eyes
Еспа, бързо да ти идава кефа за писане и за всичко останало  bouquet

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 19:18 от monick

# 672
Моник,  може ли пак линка, че си копнала грешен адрес (този на "публикувай отговор")  Hug
Дони, не те е срам с тези мъфини...Тъкмо от 1 седмица не бях правила и като видях твоите....мммм....много добре изглеждат! И аз бих ги уважила  Hug
Бисислава, Яна е прекрасна, малка госпожица!
Еспа, аз напоследък нали не четях и май съм пропуснала. Какво стана с раотата? Яслата на Сами? (знам, че го записахте, но тръгна ли вече?)

# 673
  • София
Бърборанче, извинявай EmbarassedГрешката е поправена Rolling Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 674
  • Варна.....
Нане, доста ми беше намаляла вече кърмата, по едно сутрешно дъвкане имаше само и чат- рат вечер. Мисля, че не може да се кърми докато се пие. Но задължитално се консултирай с гинеколог.
Ягодке, той кандидат - зетя ще остане тук  Mr. Green само майка му ще се шматкадосва  Heart Eyes
Аз имам питане- след първите 8 зъба, кучешки или кътници да чакам?? Че е едно врякане, да не ти е работа да си наоколо, днес чак баба  ooooh! си е разревал.

Общи условия

Активация на акаунт