Отговори
# 570
Честита Баба Марта!
Да сте най-вече здрави ви пожелавам от все сърце!
 Hug  

helenblondy, много ти благодаря за изчерпателната информация.   bouquet Аз имам следното питане: Вдига ми Т, давам панадол, но след 4-5 часа пак вдига.....Какво да дам? (вчера дадох нурофен, нали не трябва да се дава на толкова кратък интервал едно лекарство  Rolling Eyes) През нощта същата история - към 1 часа ми вдигна 39.5 и дадох нурофен, но към 4 вече беше над 40 и дадох Хексалгин по 1/2 на кг. (дали тук съм чела или педито ми е казала - не знам, но на сутринта луда ме направи, че съм му дала такава доза - давало се по капка на кг. - С грешна дозировка рискът от температурен гърч бил най-висок. То си е така де, ти си мислиш, че си дал лекарство и чакаш да подейства, а то май май нищо не си направил.  Rolling Eyes) Абе с две думи тотално ги омешах всичките температуропонижаващи.  Със свещичките пък изобщо не мога да се справя.

Емма, защо Самуил не харесва Клацида? Той е сладичък, Цецко си го пие. Стискам палци бързо да се оправя  Praynig

# 571
# 572

по въпросите:

-готвя през ден или през два, гледам да е разнообразно заради Габи Simple Smile Харесва ми, действа ми разтоварващо Simple Smile

-за работа още е на кантар работата, не искам да говоря, като стане ще се похваля  Hug

- второ дете и аз като Сиска съм на мнение, че е много рано още  Mr. Green

- в момента чета Бел Ами на Мопасан, след него мисля да почвам пак "Немили-недраги" Без книга не заспивам  Peace

Габи е луднала по Мики и Мини Маус  и иска дрехи, играчки и шишета само с тях Simple Smile Познайте каква мартеничка има  Laughing Иначе няма мн играчки , гледам да не я претрупваме  Peace

Бързо оздравяване на всички болнички  Praynig Heart Eyes

# 573
Ами хайде, привет и от мен...
Ще ме прощават момичетата от Русенската темичка, че им заимствам стихчето, но исках да го споделя с вас...
Със зачервено от студа носле –
кокиче носи твоето дете!
Каква по-бяла и червена,
каква по-свежа и засмена
мартеничка на света
би пожелала мама в утринта!?

Хубав ден, момичета!

# 574
Честита Баба Марта!!!

Коалка - 2,5 мл Нурофен според листовката са доза за 6-12 месеца. Доза за 1-3 години е 5 мл 3 пъти дневно Peace На ЕЛица й давам по 3,5-4 мл, защото все пак е 9,6 кг - и й действат. - макар че значение нямат само кг но и възрастта - но при всички случаи доза 2,5 мл за дете близо на 2 години за Т е ниска!!! Затова и в предния пост предупредих - дозата на Нурофен е по-ниска от атзи на Панадол!!!
Дозата на Панадол за деца 6-12 месеца е 5 мл (два пъти по-висока от тази на Нурофен), за деца 1-2 години е 7 мл (малко по-висока от тази на Нурофен) и т.н. и т.н.
Дозата на Хексалгин за деца 9-15 кг е 3-10 капки - производитилите пшрепоръчват по 1/2 капка на килограм, но лекарите масово дава по 1 капка на килограм - и аз така съм давала веднъж - по 1 капка на кг. т.е. за 9 кг - 9 капки, което е максимума.

И пак казвам - четете листовките все пак!!! може да си вземете по грешка някакво лекарство със същото име, но с по-висока концентрация - ПО ПРИНЦИП говоря - така че - четете винаги листовката и горе долу я спазвайте!!!

Ради - хубаво е едно лекарство като се дава да се дава само то за Т, ако е ефективно - т.е. ако Нурофен ти сваля Т и ти държи що-годе прилична Т (около 38 С) за около 4-6 часа - не давай след 4 часа друго а дай пак Нурофен. Не е вярно, че не е хубаво да се дава едно и също лекарство начесто - напротив, трябва да се достигне максимална плазмена концентрация и т.н. - идеята ми да се сменят е АКО НЕ ДЕЙСТВА ЕФЕКТИВНО НЕЩО - напр. аз давам Нурофен, сваля се до 39 С и след 2-3 часа пак почва да пълзи нагоре и става 39 - 39,5 - и не мога да дам след 2 часа пак Нурофен (явно не е достатъчно) - давам друга молекула, за да има адитивен ефект (което не винаги е факт)...т.е. редувам молекулите ако не съм доволна от ефекта на едното лекарство - иначе ако както при теб 4-6 часа държи Т около 38 Ц с Нурофен - давай си само Нурофен - до 3-4 дни няма опасност от нищо (поне полза/риск е в полза на Нурофен...)!!!

Успех, момичета - и много здраве на Баба Марта пожелавам!!!

# 575
  • Стара Загора
Честита Баба Марта! И аз пожелавам на всички много здраве!

Емма Hug Миличкия Сумо, дано се оправя бързо. При нас беше почти същата работа, но поне не го повръщаше клацида, само го изплю няколко пъти.
Тифани, сигурно си забелязала, че стои на едни гранулки, аз в първия момент мислех, че не съм го разтворила хубаво, но педи ми каза после. Та тия гранулки ако не се погълнат веднага започват да горчат. Аз имам кофти навика да им облизвам лъжиците, за да го опитам и мога да кажа, че остава доста дълго този горчивия вкус.

За температуропонижаващите лекарства, и аз не разбрах съвсем точно, но лекарката при която ходехме ми каза да гледам да не превишавам дневната доза, иначе не било чак толкова страшно през какъв интервал се дават като са от различен вид - аз я питах във връзка с Нурофена и хексалгина дадени през половин час. Не знам нормално ли е, но много бавно спадаше тази висока температура при Поли, отнемаше повече от час и половина за да смъкне до 39, ако е била например 39,7-8, а в рамките на този половин час изобщо не мърдаше, а все си мисля, че за толкова би тр да започне да действа лекарството newsm78

Емма, я кажи как му ги даваш на Сумо ЗЕ и Коластрата. Мен са ме хванали едни мераци да давам на Поли, но по никакъв начин не мога да я накарам да го изпие.

Уффф, ама само болести значи Close Да идва пролетта и да се свършват...

# 576
Честита Баба Марта на всички!

Емма, я кажи как му ги даваш на Сумо ЗЕ и Коластрата. Мен са ме хванали едни мераци да давам на Поли, но по никакъв начин не мога да я накарам да го изпие.

Уффф, ама само болести значи Close Да идва пролетта и да се свършват...

Не съм Ема,но ще ти кажа аз как ги давам...отварям капсулата и изсипвам нещото я в храна я в нещи за пиене (изобщо не се усеща на вкус)-това за коластрата!
ЗЕ я разтварям в топла вода ,в много малко и с пипетата от Панадола взимам и наливам в устата.Гледам горе долу да го направя за 2-3 пипети (половин) Дани е свикнал с вкуса и не го плюе.

Ти да не си мислиш,че ги даваме да ги пият като хапчета Naughty няма начин така да стане.

# 577
Честита Баба Марта на всички! Да сте здрави и засмяни! Simple Smile

Добре де, Блонди, ако например както е при нас нурофена е ефективен , но тя  вдига отново на всеки 4 часа, нали не може повече от 3 пъти за 24 часа да го давам , как да стане да сме само на нурофен? Нещо съвсем се обърках наистина с тея температури

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 22:27 от Анонимен

# 578
Добре де, Блонди, ако например както е при нас нурофена е ефективен , но тя  вдига отново на всеки 4 часа, нали не може повече от 3 пъти за 24 часа да го давам , как да стане да сме само на нурофен? Нещо съвсем се обърках наистина с тея температури
И аз това щях да питам.  Confused

Тифани, сигурно си забелязала, че стои на едни гранулки, аз в първия момент мислех, че не съм го разтворила хубаво, но педи ми каза после. Та тия гранулки ако не се погълнат веднага започват да горчат. Аз имам кофти навика да им облизвам лъжиците, за да го опитам и мога да кажа, че остава доста дълго този горчивия вкус.
Да, така е. Аз само леко го близнах, явно не съм усетила гранулките.
И още нещо....Цецко не иска да приеме нищо от спринцовка, затова давам с лъжица - така без проблем пие всякакви гадости. Даже като го изпие и багооо(браво) си казва. Ако искате пробвайте, може пък и при вас да подейства.

# 579
Tiffany, май заради гранулите не го харесва Клацид-а, аз не съм го опитвала, само съм го мирисала  Peace.
 Муси,  за коластрата и ЗЕ-относително е. Значи по принцип по една капсула коластра на ден е един вид като.....за поддържане на имунитет, но при Самуил сега приема беше увеличен м/у 3 и 5 капсули на ден, дори първия ден трябваше през час да ги давам (но най много 5бр.). Може да ги сложиш в мляко или сок-каквото пие детето (но да си сигурна че ще го изпие всичкото за да не отива на вятъра един вид). Може да я разтвориш директвно в устата-стига да видш че така я приема-Mira Max мисля така я беше давала на Мая. А може и в съвсеееем мъничко вода-колкото да се разтвори капсулата и с пипета (аз ползвам една от Виброцил изостанала из къщи) или лъжичка-всяко дете си пие лекарствата по различни начини. Коластрата е два вида-"чиста" и "Омега 3". По принцип зависело от възрастта на детето, и май за по малки препоръчват "чистата", като днес ми казаха че "Омага 3" причинявала запек (не знам дали за това за децата дават чиста или има и др. причина), но на мен не ми дреме-както знаете Самуил е със запек по рождение, тъй че..... Rolling Eyes А ЗЕ която е на капсули не му давам на Самуил защото е доста неприятна на вкус-има вкус на люцерна, пробвала съм-абсурд е, то честно казано аз не бих я пила, камо ли да го мъча детето. Та за него взимам течна ЗЕ-сладичка е, тя си е  с капкомер-по половин капкомер 2-3 пъти дневно-когато е болен, иначе не давам. Но разбира се идва момента с уловката: цената! Течната ЗЕ при нас е 50 лв. шишенцето, а тази на капсули-по 0,44лв едното хапче. Коластрата е 0,52лв чистата (май) и 0,55 лв. Омега 3.
 ама реч му дръпнах.
Мирка-как е книгата, на мен честно казано ми беше доооста скучна. Не знам аз ли съм затъпяла, но не можах да разбера какво толкова я хвалят тая книга и писателя (анатема-на мен си де!). Един разказ за един ...шемет, нищо фрапиращо, нищо интересно.....просто ежедневието на група скучни (за мен) хора. Дано Роб поне играе добре   Rolling Eyes.

# 580
Здравейте на цялата компания.
Първо да ви честитя 1-ви март. Да сте живи и здрави !!!

Отдавна не съм писала , но не съм ви забравила. Около нас има много нови работи ( и хубави и не чак толкова ). Първо , преди 2 месеца ни разбиха колата , за да и откраднат волана ( мултифункционален - от него се командва цялата кола ). Големи разправии със застрахователя , но най-накрая ни признаха щетата и ни оправиха колата, И , 3 седмици , след като се кефим , че вече имаме волан , познайте.......   Пак ни разбиват колата , пак ни крадат волана , но за да ни е още по-гадно ни крадат и цялата електроника , т.е. устройството ,където са телефона , телевизора , навигацията , чейнджъра и др. Идеше ни , с мъжа ми , да ревем от гняв #2gunfire #2gunfire #2gunfire. В каква държава живеем бе , хора. Та сега чакаме застрахователя да се изкаже по нашия въпрос. Като сме подготвени да ........ супата. Но , да сме живи и здрави.

А сега да ви се похваля .Харесахме си нов апартамент ( че този ни е малък вече ) и го капарарихме. Намира се в сградата , където е Джъмбо и Спридер , отстрани има Аутлет , над него е. Апартамента е 111 кв.м. , на 5 етаж. И е много хубав . Нов , на шпакловка и замазка .И гараж също ще купим. Та , сега ни чакат  ремонти , обзавеждане .

Та това са новините около нас.

Сега да отговоря малко на въпроси.

Коско беше миналата седмица с Т и нищо друго. 2 пъти го водя при педи - всичко му е наред. Та явно някакъв вирус само с Т. Давам само Нурофен , друго не му действа.

Абе , чета ви с тия кексове и само си мисля , че говорите са секс. Докато зацепя , че говорите наистита за кекс. Да ви кажа, много опити съм правила да приготвя кекс и никога не съм била удовлетворена от резултата.

Айде стига от мен , че ще ви досадя.

# 581
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ!!! Hug

Ето и аз да се разпиша по въпросите. Crazy
За температура - давам обикновено нурофен, мойто дете само като го види и си иска, много обича да го пие, та поне с нурофена нямам проблеми. ooooh! Mr. Green Давам както е по упътване - 5 мл. за 10 кг. Нурофенът действа доста бързо, и го давам само ако е над 38.2-3, и най-вече като я слагам да спи. През деня като е будна, давам ако е пак висока, иначе тя като е болна така или иначе си поддържа 2-3 дена температура, но не през цялото време е 38-39. Никито, като вдига дечко на 4 часа температура - колко е висока? На всеки 4 часа ли прави по 38-39?

Миленая, ние лятото като си идвахме в Бг, на втория ден колата дето бяхме наели рент-а-кар и я разбиха и взеха радиото, че мъжо ми загубил тренинг и не го свалил. ooooh! Пък тука не го сваляме и затова, а имаше и столче за кола и всички казаха, че са изумени как не са вдигнали и столчето... Whistling ooooh!

Крем-супи - вечер Лидия само това признава.  Naughty Вчера пица поръчвахме - не и не, опита 1-2 парченца и почна да вика "Суп-суп"...  Blush Най-често правя с 1-2-3 картофа, примерно може с броколи, или тиквички, или грах, а за нея пък слагам каквото имам вкъщи, всякакви зеленчуци, пасирам, или сипвам мляко, друг път слагам парче кашкавал, масло малко.

Кекс luvbed cook - от време на време и от единия и от другия, не броя на седмица, как дойде. Blush Peace

Болните да се оправят бързичко! Praynig Hug

# 582
Здравейте! Честита Баба Марта на всички! Да са ни здрави дечицата, че и ние покрай тях!
В миналия пост се бях похвалила, че сме здрави и ето - от сряда Лилито е с отит. Днес сме на контролен преглед, да видим какво ще каже "чичо" доктор. Пихме "Зинат", капахме капки в нослето, дано днес вече е по-добре.

За Т давам обикновено "Нурофен", а когато упорито не иска да спада редувам "Нурофен" с "Панадол" през 4 часа. "Хексалгин" съм давала рядко, от него Т рязко спада и се получават едни особени мускулни спазми, /не мога да ги опиша като доктор/, затова го избягвам.

Кексове не ям и не правя, но крем-супи ядем всички, особено с крутони - децата ги обожават. Най-лесната - картоф+морков+лук+зелена чушка+сол се варят, пасират се, добавя се малко заквасена сметана и масло. Яде се с печени крутончета.   chef

# 583
Честита ви баба Марта Simple Smile Да сте здрави, румени и засмени и всички болни да се оправят Hug

МиленаГ, честито за апартамента  Hug Да си го обзаведете с много любов. Това с колата наистина е отврат Close, но... Ама то и вашия волан пък толкова специален, че крадците явно много са му се точили  Peace Ние затова сме си решили проблема с кражбите като....си нямаме кола  Tired

Пък моите кексове винаги са ми се получавали (не че се хваля.. Rolling Eyes) Сексовете също  Laughing Но определено кексовете по често ги правя от сексовете хахах

# 584
Привет, привет!
На мен като ми изключат интернета и все едно са ме заточили на острова на Робинзон Крузо.УУУ, да не с е повтаря пак Simple Smile

Много теми нищите, аз сега с моята руса глава как да ги запомня,а?
Кау, да се оправяте бързо, аз съм много доволна от ваксината Синфлорикс - против отити и разни стафилококи и подобна фауна. Преди да я сложим Аси всеки месец беше с отит ( и не преувеличавам), ужасно беше. От тогава 2-3 пъти попреболедува но само със зачервено гърло и веднъж наскоро един бронхит. В тази връзка Клацид-а при нас се пие успешно, той като чуе, че е "хапче" или "лекарство" и веднага се нарежда кротко и мирно да изпие дозата.
Коластра давах и аз миналата година, както и ЗЕ, но нали е алергичен, спрях я. Доволна бях, не мога д кажа, че е било нещо невъобразимо ефективно, но определено помага за преодоляването на настинките, поне при Аси.

Аз на работа засега няма да се връщам поне до септември, тогава Аси ще тръгва на градина, но пък знае ли човек, ако много се наложи ще ходя, няма как. Иначе си планувам да продължавам с фотографията и всичките там фотокниги, пък вярвам, че ще станат работите.
В тази връзка, Ценителката, много се радвам за магазинчето за цветя. Само не разбрах твое ли си е или работиш за някого?

А пък за готвенето - не обичам да готвя, това ми е най-големия ужас  Rolling Eyes Но пък сладкиши обичам да се мъча да приготвям, за съжаление почти никога не стават и си ги ям само аз.  Mr. Green

Хайде, да свърша малко работа, после повече.

П.П. Емма,, ми хайде разпиши се е една анкета, с музикален поздрав и картинка като в доброто старо време, не се крий  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт