МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 36 469
  • 672
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив

Все се чудя,ако ме хванат в колата родилните напъни , като е трето, да не вземе да се пръкне в нечие задръстване,а Thinking Thinking Crazy

Тъй като аз съм от Бургас, а живея в Пловдив питах доктора ако случайно съм на път и почна да раждам какво да правя и той ми каза: "От Бургас до Пловдив на всеки половин час има град - Карнобат, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Чирпан ... все ще стискаш до някой от градовете и ще стигнеш до болница"  hahaha

# 91
Здравейте мами, минавам да почерпя за моята втора дъщеричка Софи , днес има рожден ден и става на 6 годинки smile3510 bdbaloni. Тези дни нямам много време да пиша ама знаете как е с три деца и постоянно гости, голямо чистене и готвене пада, добре че мъничето слушка, с нея бяхме на 8ми на преглед за 1 месец е качила 1200кг бузките й ще се пръснат Grinning. Поздрави на всички мами и всичките им дечица Heart Eyes

# 92
Споко, Магнолия, все ще устискаш до болница.
Аз всичките ги раждах еднакво дълго - около 8 часа от първата болка до изплакването на бебето.
Най-трудно родих Коко, толково дълго чаках пълното разкритие, че си мислех, че за следващото няма да отърва ножа.
Обаче Поли родих най-лесно. Изтекоха ми водите още в къщи (за първи път, предишните пъти ми пукаха водите чак в болницата), отидох до Майчин дом, приеха ме и ... край с контракциите. Почти никакви болки, а уредът отчиташе много слаби контракции. И изведнъж, като ме прегледаха: опааа! пълно разкритие!  Shocked  Нямах и напъни, но ме накараха да се понапъна и след 5 минути ето ти Поли!
Та така, няма гаранция за лесно, трудно, първо, трето, пето....
Вярвай, че всичко ще бъде наред, бързо и лесно, пък Господ си знае работата.
И всички ние ще ти стискаме палци за най-лекото раждане.  Hug

Това го пожелавам и на новоприсъединилата се мама СисиянаHug

Олита, честит ви празник. Да е жива и здрава порасналата Софи.   bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni

А къде се спотайва новата 4-детна мама? Чакаме отчет за първите дни на бебе Самуил в къщи.

# 93
  • София
  Благодаря много за идеите за детска стая  Simple Smile
  Бебка оздравя, след 3 дни отново с 40 градуса Т, което е от зъбките... Ако всичките ги вади с такава температура толкова време незнам...
  За спането, ние спим с децата. С каките до 2,5 годиники или докато бебка се роди, сега бебка е при нас. Мъжът ми не протестира, свикнал е. Отиваме в другата стая като искаме да се усамотим.
  Каките като порастнаха сами си пожелаха и се преместиха в техните легла, въпреки че все още са в нашата стая. Спят като пънове и бебка ако реве заради нещо изобщо не ги буди. Сега вече в новия апартамент мисля да си ги преместим в тяхната си стая. Преди просто ми беше по-лесно и удобно да са си при мен  Simple Smile
  За раждането при мен е два пъти реално, не три. Първия път започна с изтекли води и веднага тръгнах към болицата, бях вече с 4 см разкритие, но първата мадама беше седалищно и ме срязаха.
  Сега втория път отново ми изтекоха водите към 3 следобяд. Добре че беш почивен ден и беше спокойно в Сф. Нямах контракции. Към 4 започнаха и събудихме какити и тръгнахме към ТК. Докато стигнем бяха на под 5 минутки и ме приеха с 4 см разкритие отново. Един час след това докато дойде моята лекарка бях вече с 9 см разкритие. Контракциите бяха доста сериозни и много начесто. За съжаление бебка така и не пожела да слезе надолу  и пак ме срязаха, но за час  и нещо получих пълно разкритие. Ако бях в задръстванията в Сф в работен ден, можеше да не стигна от Младост до ТК...

# 94
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Честита ти рожденничка Олита  bouquet  bouquet Да ви е жива и здрава и много,много щастлива  bouquet  bouquet  bouquet

# 95
  • София
Е, magnoliamm, казах "приблизително по едно и също време"- това ми е извинението за разсеяността, че видях на лентичката ти тридесет и ...някоя си седмица и хоп.... викам си, "ами то ще е скоро". Laughing

Моето трето раждане беше малко по-дълго от предишните две, но затова пък 100 % естествено. Laughing Чак малко куриозно се получи. Wink Ако ти се чете, тук съм разказала подробно.  Simple Smile

Aila, радвам се, че бебка отново е добре! Hug

олита, честит рожден ден на голямото ти момиче! Браво за добре похапващата беба!  bouquet

# 96
Честит рожден ден на Софи на Олита! Да е здрава и много щастлива, да радва цялото семейство!

Магнолиам, третото ми раждане беше ок. 4 часа, броено от изтичането на водите. И аз носех бебето ниско и все ме беше страх да не го изтърся някъде по улицата ooooh! Обаче не се оказа толкова лесна работа, както си мислих. Постъпих с изтекли води, контракциите зачестиха постепенно. Беше рано сутринта, ок 5 ч, т.е. тръгнах си от вкъщи. Като се замисля дори и да беше денем, нямаше да родя на улицата, все щях да стигна до Шейново.

# 97
  • Кьолн
Олита, да ти е жива и здрава рожденничката!  Сисияна ,добре дошла! За раждането на третото ми дете не мога да кажа защото три дена бях с болки, като единия прекарах в болницата и накрая секцио. А Ивка беше планово секцио и девер ми се страхуваше да не хване снега и да не успея да стигна до Варна.Но слава богу времето беше прекрасно и нямах перипетии по пътя.

# 98
Здравейте!Хич нямах време през последния месец и половина и затова не съм писала.Сега вече ще имам повечко време и ще мога по-често да се включвам.Утре обещавам,че ще ви изчета...
Лори е много неспокойна,но вече няколко дни не ни мъчат колики и се надявам вече да спрат.Тя Лорката нощем спи само по 4-5 часа,през деня също доста плаче...за разлика от Крис и Еми,тя е доста неспокойна,но утре ще разказвам повече.Последно като бяхме на консултация Лори беше 4,900 и 56 см.,а се роди 3,060 и 50 см.,така че сме попораснали.Крис и Еми бяха малко болнички,но вече всичко е наред и от утре Кристофър е на училище,а Еми на градина.
Хайде ето и малко снимчици и съжалявам,че направо в поста си ги пускам,ама...

И няколко по-нови снимки

И 2 от кръщенето на Лори

# 99
Здравейте майчета. Аз съм все от бързо раждащите жени. Принцеса номер едно - в 1,15 ми изтекоха водите, в 5 ми почнаха контракциите и в 8 и 5 сутринта родих Мони. Аз го броя за 3часово, защото смятам от контракциите. Принцеса номер две- в 1.30 ми изтекоха водите, към 6 отидох в болницата. 5 часа ми почнаха контракциите-8 и 20 родих Мери. Принцеска номер 3- в 4.10 почнаха контракциите, докато се окъпя и си подготвя стана към 5, едвам закарах децата в една приятелка, в 5.40 бях в болницата и се молех да не родя-всъщност гоправех през целия път, щото ми бяхя през няколко секунди самои то още от началото.В 6.00 ме приеха и 6.20 след спукването на водите се роди Лиска. Та първите ги смятам за тричасови защото толкова бяха контракциите-по 3 часа. а третото само за два часа. И беше най лесното.Поне според моя мъж,той присъстваше на 2ро и 3то раждане. Обясни ми че само с два напъна и съм родила Joy.  Пожелавам и на вас мили бременни мами да родите бързо и лесно. Ама най пресния опит трябва да го разкаже една друга мама Hug, дето роди Самуилчо. Пак се отплеснах, не знам вие как сте, ама аз много обичам да си спомням ражданията,мога цял ден само за това да говоря Embarassed Нелинка страхотни снимки. ПОжелавам ти Лори да е по спокойна вече и да няма колики. Aila чета , чета и се чудя защо са ти реално два пъти ражданията-е, схванах накрая Joy , ама бебка все в ръцете ми стои, играем си , крием едно котенце-играчка, бута клавиатурата и аз направо на мога да си събера мислите. Дано вече другите зъбки да пробиват лесно Hug. Olita, честит рожден ден на твоето слънчице. Да ти расте здрава, щастлива и усмихната newsm59. Добре дошла и на Сисияна Hug
Приятен ден мили майчета.

# 100
Пак се включвам за малко. Току що прочетох историята за раждането на sweetkids_mama- много интересна и вълнуваща. Е направо става за някой филм Hug На мен за двете  раждания ми взеха по 70 лева. За първото ми не позволиха, трябваше да съм на вип етажа и тогава можеше.Само че не можехме да си го позволим. И един съвет от сърце- Ако можете да вземете мъжете си с вас- направете го Hug .

# 101
  • София
  sweetkids_mama докато бях бременна прочетох за твоето раждане и искрено ти завидях. Незнаех че си ти  Simple Smile Много се радвам, че при теб се е получило по-възможно най-добрия начин. За съжаление при мен не стана напълно както го желаех, но ако един ден се решим и можем да си го позволим четвърто бебенце ще опитам отново 

# 102
Привет! Отдавна не съм ви навестявала, за което ъъъъъъъ, да, сори.... Hug

Забелязвам, че откакто Цоци роди (Да ти е жив и здрав Самуил!!!!), доста мами говорят и мислят за 4-то бебче Mr. Green Направо таз тема е "заразна"

Тук мъж чете ли, няма начин и той да не роди Mr. Green Mr. Green

Нашата госпожичка вече си стана горлямо момиче - февруари става на три, и таткото ни има-няма току каже "Виж, беба вече порастна... Кого ще гушкаме сега?!.... Да си направим още едно...."

Прегръдки за всички Hug

Бъдете много здрави и много усмихнати!  bouquet

ПС: Ванче, кажи как е Пухчо? Децата питат, аз все има казвам, че е добре.... Разкажи на "майка му" как е в новата си къща Wink

# 103
  • София
ПС: Ванче, кажи как е Пухчо? Децата питат, аз все има казвам, че е добре.... Разкажи на "майка му" как е в новата си къща Wink

Добре е, добре е Пухчо! Хапва, мързелува, и на него му се купуват заешки глезотии и като пълноправен член на семейството пътува навсякъде с нас, та бива представен най-официално  на роднини и приятели из родината. Laughing Напоследък ми се струва сякаш пораснал и си мисля дали да не му осигурим по-голяма клетка, а тази да е само за пътуване. Ей такива работи - и него го мисля как да му улеснявам заешкия живот! Mr. Green

Поздрави на всички новодошли при нас и празнуващи рожденни дни   bouquet  bouquet  bouquet - здрави да сте и много поводи да имате да празнувате и торти да ядете!  Grinning

Ние току-що си сервирахме един торто-сладкиш и всички дружно духаха свещички - ей тъй, без повод, защото огладняха , а вкъщи замириса на толичко и вкусничко. Сега чакаме таткото да донесе малко плодове и пуканки да си допразнуваме безповодния делничен ден (аз имам скрит шоколад...ммммммм....дали да не  му видя сметката... Rolling Eyes Embarassed...ей така -без повод  Mr. Green.)

Нелинка, разкошна е най-малката принцеската с тази бяла рокля!  Hug Hug Hug

Пеш, много мислиш ти и все хубави работи, ама я кажи как са момчетата и дивната Дивна - веднага на следновогодишен отчет!   Hug

# 104
  • София
Нелинка, страхотна прелест са дечицата ти! Бялата рокля на Лори ми взе акъла, а първата, на която спи с бибата, ужасно ме умили! Hug

Сузи, и аз се присъединявам към препоръката за присъствието на татковците! Peace

Канима, привет! Три годинки си е сериозна възраст.  Wink

Наистина, някой чувал ли се е с мама Цоци, да разкаже как са, слушка ли Самуилчо? Wink

Общи условия

Активация на акаунт