МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 36 467
  • 672
  •   1
Отговори
# 105
Олита, да ти е жива и здрава момата! Умна, добра и щастлива да расте!  bouquet

Сисияна, добре дошла!

нелинка, много са ти хубави дечицата! Толкова настроение лъха от снимките! Hug Само те моля да спазваш правилата за публикуване, че ще ни погне модераторът с метлата! Wink

Тук мъж чете ли, няма начин и той да не роди Mr. Green Mr. Green

Joy

Ей затова я обичам тази тема! Другото е суета сует и всяческая суета.

Мили ми девойки, имам честта да ви уведомя, че Асоциация Родители вече се премсти на нов адрес:
София
ул. Черковна 33, ап.1
Новият ни офис е по-просторен от стария (но в момента не и по-подреден  Grinning), така че има място и да се събираме, когато намерим за добре. Вярно, че не е детски клуб, но с времето може и да го превърнем в такъв, а?  Wink
Искам да кажа, че срещите ни много ми липсват и ако има ентусиасти, не е зле да ги възобновим - където намерим за добре.

# 106
  • Пловдив
Здравейте всички,

Да честитя на всички, които не съм поздравила - толкова много рожденници е имало - всички да са ни живи и здрави!
Не съм честитила и празниците, но тя, новата година, вече остаря  Laughing - но все пак да ни е честита!

И аз се бях размечтала за още едно бебе за гушкане.. но това е друга тема... Решихме да чакаме внуци и да се надяваме, че ще ни ги дават да им се радваме!
За сега с умиление гледам вашите снимки и много ви се радвам! Е, от време навреме нагушвам племенницата, която е на годинка и половина - това е много удобен вариант, защото го правя в удобно за мен време  Joy

При нес нищо ново - тинейджърите се учат да "летят извън гнездото", а ние ги "приземяваме" но това си е в реда на нещата  Laughing

Прегръдки за вички  Hug  Hug  Hug

# 107
  • София
Пак много красиви дечица има на нашите страници. Нелинка, специален поздрав от нас!

А какви детски стаи сте публикували... мечтиииииииииии. Ние искахме да отделим големите в самостоятелна стая, но нямаме такава. Остава да затворим терасата на хола, но ще трябват много пари за дограма, изолация и т.н. есктри. Та засега умуваме как да " изгоним" малките от спалнята  Laughing Тати няма нищо против да пристигат при нас по всяко време, защото " После няма да дават да ги гушкаме"  Rolling Eyes , но на мен не ми е особено комфортно. Ще трябва да напълним детската стая с легла и там да си се гушкат  Laughing

Кабо Алма, офиса на Асоциацията ти ли го избра? Гледаш да ти е по- близичко, а?  Wink Честит да ви е! Приятно подреждане  hahaha, а като е готов за освещаване, звънни, та да дойдем да го уважим.

# 108
Нелинка, прекрасни децичка. А Лоричка е истинска кукла -  с принцеската рокля, и спяща на първата снимка. Да ти е жива и здрава и много да я нацелуваш от мен.
Кабо, честит офис. Дано в него работата върви по-леко.   bouquet

Аз днес се сдобих с работа (дано цяла година да е така  Praynig) и времето ми за форумски развлечения драстично намаля. Но обещавам да прелитам от време на време, че да не ме забравите.

Лека нощ, мили мамчета.

# 109
  • София
ЧНГ !
Да сте живи , да сте здрави и щастливи !
Много късмет и обичащи ви деца !

Кабо честит офис! Това е като сбъдната мечта  - офис , където можем да се събираме ! Как е паркирането там ?
Среща - къде , кога ? Ще е чудесно пак да се събираме на 2 седмици !!!

# 110
Привет мамчета, мерси за поздравите и пожеланията ...Тези дни съм много заета и нямам време да се разпиша, за което съжалявам, но и двете ни каки са с морбили и е една кашлица, температура, пъпки какво да ви кажа , на никой не го пожелавам, само се моля мъничката да не я хване Praynig.... Та това е от нас, като оздравеем ще  се разписвам по-често, прегръщам ви всички заедно с децата Hug

# 111
  • София
Пролетна, на добър час с новата работа! Hug

Кабо, ще чакам с нетърпение първата среща в новия офис!   bouquet

olita, откъде се взе това морбили, не са ли имунизирани каките? Rolling Eyes Дано по-бързо да им мине!

# 112
Искам и аз среща, обаче с шантавото ми работно време май няма да ме уцелите...
Понеже в отчетната ми тема момичетата дават зор да разкажа още нещо - копирам и тука, да не кажете после хък-мък. Ако на някой му се чете...

Ромео и разходките - част 3.
Тази част е свързана с едни от най неприятните ми спомени, затова я отлагах във времето, но щом има такъв голям интерес - ще я разкажа.
В най ранно детство (това разбира се - преди да установим, че кучето страда от дълбоко и непоправимо разстройство на личността), и поради скуката на бебешката карантина, се заехме да учим Ромео на елементарни команди. Знаете - дай лапа, легни и пр. Той не се справяше като блестящ ученик, но поради младата му възраст - не придиряхме много, много. Та, една от командите беше "Котка". Поради липса на коткоподобен обект, посочвахме с пръст да речем ъгъл, диван и ученикът ентусиазирано се мяташе в указаната посока. За разлика от останалите предмети, тук той прояви голямо усърдие и това разбира се беше най често задавания материал (друго си е гордостта, като дадеш команда и да се изпълни!). Обаче, поради липса на обект, кучето беше останало с впечатление, че "Котка" означава "Скочи" - това разбира се се установи на по късен етап - когато биде изведен сред природата...
Та, да се върнем на разходките. В един прекрасен ден се прибирам по рано и придружена от приятелка. Идеята беше да разходим дзвера преди да е полудял напълно, пък после щяхме да излизаме някъде. Преминахме през процедурата на (не)слагане на каишката, леко истеричното асансьороспускане и се озовахме в просторите природни. Ромео обаче, при вида на толкова публика, реши да ни шашне с послушание и прилежно поведение. Вместо да се намъкне под близките МПС-та, той жизнерадостно припкаше наоколо. Поради младата му тогава (около 2 години) възраст, реших че една разходка ще му се отрази добре на темперамента и полека тръгнахме към селото отстоящо на около 5-600 метра от блока. Ние си бърборим, Ромео си рипа наоколо - идилия безкрай! Приятелката (която прекрасно познава шантавото му Аз), не може да повярва какъв послушен и мирен е станал. Така наближаваме първата къща, снабдена с телена ограда около метър и петдесет...
-Какво ще стане, ако му кажа Котка? пита тя и оглежда преграждението.
Хвърлям един изпитателен поглед - на такива висини още не сме го пробвали! А, вътрешния ми глас крещи - не се забърквай, не се забърквай! Ама и на мен ми е интересно дали ще прескочи.
- Дай да пробваме - Ромео, КОТКА! - и соча оградата, с кой акъл - и аз не знам!
И Ромео, решил до край да ни шашне с новата си самоличност, рипва като ощипан и от първи опит прескача оградата! Да, ама от скока или от превъзбудата, чарковете в тиквата му отново се пренареждат и .... той изчезва някъде из двора. Викаме го ние - по едно време се появява. Ох, слава Богу!
-Ромео, Котка! - демек, прескачай и да си ходим. И Ромео прескача, обаче ...не телта която ни дели, а съседната! Озовава се в друг двор! Още един опит - този път в още по съседен двор. Вече тотално дезориентиран прескача като заек, обаче не и вярната ограда! В един момент явно му писва да скача и напускайки полезрението ни скривайки се зад къщата и ...изчезва! Викаме, викаме - нищо! Ами сега!? Звъним на портата - нищо! Още е следобяд и хората явно ги няма. Решавам да прескоча оградата и да открия мекерето. Речено -сторено! Поповдигна ме приятелката, понатиснах телта и воала - вече съм в двора. Отправям се към задкъщовото пространство да диря белята си. Естествено - не го намирам, прекосявам вътрешни портички, озовавам се при всякакви други животни, но моето го няма и това е. Връщам се за да свикам бойния съвет с дружката. Тамън подминавам къщата и що да видя - белята ме чака на портата! Само че не жадуваната топка косми, ами двама напети полицаи и синя ладичка с буркан. Сгащили приятелката на гюме и само мене чакат! Приобщават ме към сбирката си. В този момент, набрал смелост, бдителния комшия дето ги извикал се изтипосва на хоризонта. По неговите думи, куче с нас не видял, а ние сме се били спирали пред къщите и сме оглеждали обстановката. И щом сме захванали мерзкото си дело, човека изпълнил своя комшийски и граждански дълг...(само да отбележа, че годината беше 1990-а и хората бяха много по съзнателни от сега). Лични документи не носим (че кой носи като излиза пред вратата на блока си!?), каишка - също нямаме - поне кучето да докажем... Отказа ми да отидем до нас, мисля също внесе известна доза подозрение. Аз още се надявах, че гада ще се появи отнякъде и като не ме намери - ще изчезне завинаги. Я кучетата ще го разкъсат, я братятя сигани ще го убият... обичах си го пустия Ромео! Да, ама съвкупността от тези ни "оправдания",  хич не разведри обстановката - напротив сгъсти я още повече! Никой не викна - Ей, момета, какви веселячки сте, начи! И да ни потупа бащински по рамото... Съвсем професионално ни поканиха в колата да се разходим до районното и там да се разберем - кой кум, кой сват! Вече нямаше как - качихме се! Отведоха ни, обадиха се на нашите и след 2 часа ни освободиха с доказани вече самоличности и кучопритежание. Най вече спомогна и факта, че мама намерила животното пред вратата, отивайки да вземе документите ни.

# 113
Еххх Пешеходкова, ще ме умориш от смях! Още ли не си ги издала на книжка тия разкази, и на децата и на големите да им е весело?
 Joy Joy Joy

Пролетна, успех с работата, дано не спира повече!

Олита, откъде вярно я хванахте тая шарка, посред зима? Мислех, че само пролет се хваща.

Титико, къде се изгуби? И аз вярно много не пиша, ама на ден по 10 пъти влизам да почета, кой какво направил, преживял и т.н.

Ох, толкова са сладки тия бебешорски снимки, че наистина само от гледане човек може да прихване!

При нас нищо ново, освен че едни приятели ни дадоха едно двуетажно легло, та сега ще му мислим място. Снощи само матраците сложихме на земята един върху друг и такъв мерак имаха да легнат и тримата на  новото"леглото". Даже Вики спа като къпана на него.
Чао засега и целувки на сладурите на всички! Hug

# 114
  • София
Ейййй Пешеходке, този Ромео е ненадминат.  Joy Joy Joy  Явно е трябвало да го учите и на командата "Undo" - може би щеше да помогне в случая Simple Smile

Пролетна фея, успех с работата!

Олита, бързо оздравяване на момичетата! Вчера казаха по телевизята, че в източна България има много случаи в последно време. Ами то времето си е пролетно, та вероятно си е нормално за морбилите.

Сладка мама, страхотна реакция на мъжа ти! Поздравления за него, че не се е ошашкал! Аз никога не съм искала таткото да присъства на раждането. Нищо чудно да го отнесе след някоя по-силна контракция Simple Smile 

# 115
Момичета, признавам си не съм чела нищо, за което моля да бъда извинена.......

Нямахме няколко дни нет, после пък и Сами ни изнася концерти от време на време, та време за форум и компютър - никакво! Добре,че мама е тук, наистина е отмяна голяма.....

Само да кажа,че аклиматизацията и адаптацията у нашата къща върви с пълна сила, много сме щастливи със Сами, само го мириша, целувам и съм влюбена в него......Всички много му се радваме!!!!! Все още е със силна жълтеница, но ще мине....А и до сега само Йоан от децата е карал по-лека форма на жълтеница, всички други са били със стаж поне 1 месец..........

Отново искам да благодаря на всички ви за хубавите думи и поздрави към нас! Hug

Поздрави на всички ви!!!!!!  bouquet

# 116
  • София
Цоци, радвам се, че сте добре и имаш кой да ти помага! Hug

Хехе, покрай magnoliamm се подсетих пак за последното ми раждане....то как ли бих могла да го забравя. Joy
Да, Rosy, мъжът ми наистина запази самообладание и слава богу, че не се поколеба нито за секунда какво да направи. Всеки път, като стане дума, казва, че това е един от най-щастливите мигове в живота му, когато пое Галина и тя изплака в ръцете му. Никак не му се видя страшно и много съжаляваше, че не е имал възможност да присъства на другите раждания.

Пешеходкова, и от мен имаш едно "сръчкване" да се вземеш в ръце и да напишеш една детска книжка с историите на този Ромео! Определено ще има голям успех! Сериозно говоря! Peace

nadiaeuro, добре дошли в обществото на "етажното" разширяване! Wink Със сигурност на децата много ще им хареса да спят на новото легло!

# 117
Здравейте мами,
преди време в тази тема ме успокоихте, че не е страшно с три деца , мястото за тях, транспорта, грижите им...
Влизам да кажа, че преди мислех като да няма повече място в сърцето ми, преизпълнено . Но снощи прегръщах бебо, вдъхвах аромата му, сливах се.. Абе голямо блаженство са децата, вие най-добре знаете.

Терасата усвоихме ( ако ви предстои, да не забравите изолация и на пода), леглата не исках двуетажни, но  ето моята люлка, от която особено нощем много съм доволна, макар че, както са ми пожелали , бебчо е по-спокоен от каките си.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446420.0

Късмет и да ви слушат децата!

# 118
Момичета, ПОДАРЯВАМ едно жълто със синьо бебешко легло, запазено, с пластмасови защитни пръчки, част от които липсват. Отдолу е със 4 шкафчета. Моля, ако някой се интересува да ми пише!

# 119
  • София
Renew, честито бебче Наско! Вече си имате и един малък мъж в иначе "женската" къща. Wink Люлката ви е направо страхотна- много е красива, личи си с какъв мерак сте я майсторили! Много се радвам, че бебчо е спокоен. Каките радват ли му се? Те на каква възраст са? Надявам се да пишеш по-честичко при нас! Hug А, щях да забравя- искаме снимки!!! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт