МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 36 473
  • 672
  •   1
Отговори
# 75
Добре, бре, девойки, мъжете ви не възразяват ли, че децата спят във вашето легло? Моят си ме иска за себе си. Не, че сега вече някой се натиска да спи при нас  Twisted Evil, но и когато бяха дребни, родителското легло си беше за родители. И Асан е 'Ора... тъй, де.

Лилибонче, за Индия ще разказвам, като ми дойде музата. Ще преразказвам, всъщност. Но явно е голяма магия... отгоре на цялата цигания.

# 76
  • София
Айла, може би един такъв вариант за малка детска стая, където е избегнат двуетажния вариат ще ти даде някакви идеи. Успех с преместването и обгрижването на чувствителните момиченца. Hug Peace

Ето и още един троен вариант:

Кабо, късно се сетихме ние, че най-спокойно минават първите детски години, ако се гушкаме с децата на спалнята, така че само малката спеше при нас като бебе.
Таткото не само, че нямаше нищо против, ами му беше и приятно, че Кати обича да се гушка при него. Сега пак заспива понякога при нас, но я преместваме в нейното легло, защото ни е тясно.
Естествено, всяко семейство си намира решение на "проблема" със спането, ама ако мен ме питат, на сегашния ми акъл - най-важна е близостта под всякакви форми, а най-уязвими са дребните като заспиват - искат да чувстват, че наблизо има някой топъл и сигурен татешки гръб или топла, мекичка мама. Mr. Green
Това се оказа и предимството и на малкото ни жилище навремето. Криси протягаше ръчичка през леглото си, долепено до нашата спалня и заспиваше, докато тате го държеше за ръка. Сега заспиват сами, но пак най-спокойно им е, когато се заседя при тях да им почета книжка, примерно.

Хайде, лека нощ! Взех да се прозявам с тая тема за спане и легла, дето сме я подхванали. Mr. Green

# 77
Добре, бре, девойки, мъжете ви не възразяват ли, че децата спят във вашето легло? Моят си ме иска за себе си. Не, че сега вече някой се натиска да спи при нас  Twisted Evil, но и когато бяха дребни, родителското легло си беше за родители. И Асан е 'Ора... тъй, де.

А така! И нашето легло си е само за родители. Много рядко се е случвало някое дете да пристигне поред нощ с възглавница под мишница, защото е сънувало кошмари (най-вече на Коко се случваше). Но това е изключение. Всеки да си знае кревата! Аз самата се притеснявам да спя с дете до мен, за да не го смачкам, когато се обръщам нощем.  Embarassed А пък и когато заспивам, обичам АЗ да се гушкам при "татиту".....  Embarassed Embarassed

# 78
  • София
И нашето легло си е само за родители.

И нашето, и нашето! smile3521

Всичките ни деца са отделяни в свое легло / че и в отделна стая/  още от самото начало. Само с Галинка сме имали около 10-на нощи общо в първите седмици, когато я взимах да спи при мен на цицата. После започна да си спи в своето креватче. Аз не мога да спя с децата в едно легло или една стая. Вечерта и нощта са си наши. Wink Ако някое от децата е имало нужда, сме се гушкали по всякакви поводи през нощта, но заспиването става в собствено легло.

magnoliamm, намерихте ли яке? Rolling Eyes

# 79
  • Кьолн
Здравейте мами! Гледам ,че пишете за спането аз много искам Ивка понякога да спи при нас ,но тя пък не иска. А Гого още няма никакви притенции.Ние още нямаме детска,но скоро ще направим за бебчетата.Много е лошо в една стая. само като се обръщам и се събуждат.

# 80
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Аз не съм имала проблеми със спането при нас-всеки си спеше в леглото. Сега е офанзива около сделката с една къща...мечтаното жилеще....мечтаните отделни стаи за децата.....та после ще ме тресе треската на обзавеждането , но не комплексно,че батковците вятъра ги е завял във Варна, и ще обзавеждаме стаи за Ваня и Павел,за нас, гостна, още една всекидневна.......голяяяяяяяма ! Но дай Боже да стане!
Кабо...в ИНдия..разкош Hug
Прегръдки за всички......отивам да спя

# 81
Не бе, Ванче, за приспиването-гушкането-приказките-песните е ясно. Не само те имаха нужда от това, аз също - направо като енергиен вампир бях, зареждах се от тях. Ама по цяла нощ... Като го сметна, при 4 деца това означава поне 10-12 години да не останем нито за миг сами. Не си го представям.

Дидка, стискаме палци за къщата!

# 82

Мъжът ми възразява и то много. Най-вече, защото Матей рита ужасно и от него почти не можем да спим, а пък като пристигне и Криси става страшно положението. Обикновено Матей пристига ок. 2-3 часа през нощта, Криси идва рядко и ок. 6ч сутринта. Затова на Матей му е казано, че може да идва само в петък и събота вечер  Laughing, когато следват почивни дни. И той си следи стриктно, не пропуска. Особено като си ляга в петък вечерта ми напомня, че е петък и може да идва да спи при нас ухилен до ушите. Добре, че Пепи поне няма мераци да идва, защото тогава ние вече окончателно трябва да се изнасяме от леглото Close Иначе вечер всеки си заспива на местенцето, с това проблеми няма.

# 83
  • София
Не бе, Ванче, за приспиването-гушкането-приказките-песните е ясно. Не само те имаха нужда от това, аз също - направо като енергиен вампир бях, зареждах се от тях. Ама по цяла нощ... Като го сметна, при 4 деца това означава поне 10-12 години да не останем нито за миг сами. Не си го представям.

Joy Joy Joy На нас пък ни идва музата в компанията на децата. Mr. Green Шегувам се, бе. Ние просто нямахме избор - в едната стая извлякохме максимално най-доброто за нас. Децата лягаха рано, имаше ред и дисциплина. Сега разпасана команда - мама и тате се лигавят на саме, а в детската си вихрят купона до неприлично късни часове. Mr. Green Тая година пак ще ги стягам - уж! Naughty Outta Joint Mr. Green
Абе, остарявам аз - напоследък си гледам само спокойствието и не се занимавам с излишни загрижвания за дреболии - да се радваме на живота, докато е днес, пък кой къде спи, кога яде, колко учи - важното е, че си пее под душа  Mr. Green

Дидка, успех с мечтаното жилище - браво на вас - страхотни вълнения - пожелавам си ги от сърце! Mr. Green Hug Praynig Peace

# 84
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/

magnoliamm, намерихте ли яке? Rolling Eyes

А, намерихме всичко - от Комсед /грейката, якето  и чорапите/ и от Росиньола/ каската и очилата/  Grinning Grinning  4 часа  ни отне това пазаруване, добре че живеем посредата и на двата магазина, ама вчера беше лека лудница - явно всички бяха решили да пазаруват, а и е странно да мериш грейка, когато навън е 15 градуса Crazy Crazy  ПОизморих се , но пък свършихме работата Peace ПОкрай баткото и малкият се сдоби с нова придобивка за зимата, таткото забърса едни обувчици, само аз ,клетата нищо - нали съм извън габаритен товар, та ще поизчакам да се вталя - и тогава ще отвърна на  удара Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Благодаря ви още веднъж за насоките   bouquet  bouquet  bouquet[/b

# 85
А относно спането  - нашите често долазват в "големият ни кораб" , както галено си наричаме леглото Mr. Green Защото е много голямо, и място има за всички, и кучето не ме изпуска за секунда дори и там Mr. Green Леглото на младежите излиза изпод нашето, и когато някой се събуди сутрин,/предимно малкият/ сега най-често в почивните дни ,просто се прехвърля при нас, и или си доспиваме, или както тази сутрин, когато и двамата се преселиха - играхме на букви един час Grinning И тези моменти са ми най-любимите да ви кажа, много ми е приятно и осъзнавам, че много скоро сигурно, и да ги моля, няма да идват, а обожавам малките ръчички да ме гушката и да ми казват колко ме "бичкат"/това го казва малкият, големият вече не го прави Sad/ Flutter Flutter Flutter

А иначе и аз си мечтая за отделна спалня, баткото си мечтае за отделна стая, и знам ,че и това ще стане, та докато мога си се наслаждавам на тези споделени сутрини в леглото Grinning Grinning Grinning

Дидка, успех с къщата и да показваш и докладваш после Hug

Наслуки, това с трите легла от снимката вчера много ми хареса Peace И целият каталог е супер, само място да има човек Peace

Мамаваниа - адмирации за житейската философия,която практикуваш - и аз натам съм тръгнала, важното е да сме здрави и щастливи, да "си пеем под душа", а другото.....ще си го купим и направим,когато ни е кеф Peace Peace

# 86
  • Шумен
Здравейте Мамчета !
Искам да се присъединя и аз към вашата компания .Надявам се близките дни да се сдобия с третата си рожбичка и сега като ви че то мие много интересно как ще се справям ,но вие ми вдъхвате кураж!Радвам се, че има смели мами които не се задоволяват само с 1-2 деца !
Имам момиченце -Сияна -родена на 26.03.2004г. , момченце -Никола -родено на 21,12,2005г.  , а сега чакаме и новото попълнение  хх,01,2010г.-надявам се да е момиченце ,но каквото бог е решил само да е живо и здраво !
Прочетох ,че коментирахте спането на децата във вашите легла -е аз мога да кажа че Ники всяка вечер след 2 часа идва с възглавницата си при нас .Много рита , но ако не легне при нас ни държи до сутринта будни .Сиянка си спи в нейното легло в детската стая ,тя много рядко идва при нас .
За това дали половинката ми се сърди -ами да кажа ,че това ще е до време  децата бързо растат и гледам да не изпускам миговете на близост с тях ... та утре като тръгнат на училище няма да искат дори да ги целуна ...или помилвам ... затова им позволявам да са при мен дори и да ми се качват на главата .Е понякога ми дотежава ... и аз се карам но много ги обичам!

# 87
  • София
Сисияна, добре дошла!  Hug  Вие с magnoliamm май ще раждате приблизително по едно и също време. Simple Smile Виждам, че Сияна и Никола са породени- щом си се справила с такава малка разлика, сега с третото ще ти е много по-лесно, обещавам! Peace Wink

# 88
Добре дошла на Сиси!
Много, ама много стискам палци на Дидка! Дано най после мечтата ви стане реалност!

Момичета, от отдавна се каня да пиша по въпроса отново повдигнат по горе.... Милички, сладки, добрички мами, защо априори приемате, че всички пишещи в нет пространството са същите като вас? Не е като да не сме видели за толкова години и лъжливи многодетни и .... айде да не казвам още какви.... Една даже си беше утрепала близнаците в катастрофа, целия фором беше в траур, докато модераторите разкриха, че ... няма изобщо близнаци! Та, добрички мои, факта че някоя мама е станала родител на повече от две деца, нито я прави по различна от едно и двудетните майки, нито светица, както май излиза от страниците на форума. Айде моля ви се, да не преекспонираме нещата, само защото сме дали живот на повече деца. В друга тема, една многодетна (не е писала при нас) твърдеше, че родила второто и третото си дете, защото... така и се случило Shocked ! И наистина смятам, че е долно, тъпо и гадно да искаш помощ от непознати, които си отделят от залъка на своите 1-2-3...77 деца и да продаваш дареното в друг форум! Факт е, че Нини буквално си свали маратонките от краката, за да помогне на "бедстваща" майка в голяма нужда, аде малко да сме по реалисти, нали! Не знам какъв и е случая на Елеонорчето, освен написаното от нея, де. Мъчно ми е, че дететнцето и не е при нея, ама май повече нищо не писа по въпроса...какво, защо, как...зачезна като много други. Милички,  дали не беше поредната пързалка -провокация, а вие като лъвици защитавате нейно светейшество? Е, такива мисли ми се въртят в главата... И може и точно това да имаха предвид Лилето и Юлка... тука съм напълно съгласна с тях - въобще не сме по различни от всички останали родители на колкото и да е било деца! Моля, помислете по въпроса.

# 89
Сисияна ,добре дошла и всичко да е наред  с бебето и теб Hug

sweetkids_mama , недей така бе жена Crazy - аз съм за средата на февруари уж, недей да ме слагаш за януари, че още нищо за бебето не е готово,моля Crazy Crazy
 А това ме навежда на един въпрос - номер 3 при вас как дойде - по -бързо, по-лесно, по-безболезнено или напротив Rolling Eyes Rolling Eyes
Все се чудя,ако ме хванат в колата родилните напъни , като е трето, да не вземе да се пръкне в нечие задръстване,а Thinking Thinking Crazy Като трето, го нося адски ниско от самото начало/ но вие знаете, коремна стена -нанай вече Mr. Green Sick/,  а и ме просветлиха , че третото било най-трудното/не че и първите две бяха от най-лесните де Crazy/, я споделете - за какво да се подготвя - знам,че всички сме различни, и всяка една от нас ражда различно,ама ми е интересно да ви чуя Peace

А относно "извънземните" във форумите - за годините,които съм тук се нагледах на какви ли не неща, в началото ми беше странно, как е възможно да има такива майки/ живеех с идеята, че когато една жена стане майка, тя става много добра Confused Rolling Eyes/, та доста неща трябваше да "изгледам" и " изслушам" за да разбера, че какъвто си в живота, такъв си и тука, че факта че имаш  деца или няколко деца, при някои се отразява с обратна гравитация, че някои хора се вземат твърде насериозно, че живеят едва ли не във форумите, и да ви кажа , взеха да ми омръзват Twisted Evil  Искам да контактувам с положителни,истински,открити и приятни хора, да си споделяме,без да се съдим, да бъдем усмихнати и да ни е хубаво - и тук и навън. Айде, наздраве Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт