Кой ще изпревари с бебе януари, вместо ФЕВРУАРИ? (37)

• 20 420
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Страхотна новина-да е жива и здрава госпожицата на мама Раче!Леле че голямо бебче Heart Eyes
Стискам палци на всички които са на преглед днес!Чакаме ги на отчет после.
Голямо сънуване сънувах тази нощ-единия сън беше,че съм родила,самото раждане не го помня просто ми подадоха бебето едно беличко такова,с едни синьо-зеленикави очи,ама чак стъклени CrazyПосле започнах да пиша смс на Бръмби.
Това сигурно защото все се бъзикаме малката да вземе цвета на очите на някоя от бабите,че майка ми е със зелени,а свекърва ми е със сини очи. Simple Smile
Бела днес влизаше в болницата,нали?Стискам палци всичко да мине по най-добрия начин! Praynig
Сега чакам една приятелка да дойде в дома да пием кафе,но като гледам хубавото време навън ме е яд,че не се разбрахме да излезем.

# 616
  • София
Здравейте Simple Smile

Честито на вси4ки родили Simple Smile Рачето много голямо беб4е, браво на нея! Да са Живи и здрави и само радости да носят и да пораснат големи Hug

Аз се позагубих, не знам Боби писа ли, че съм в болницата, днес ме изписаха Simple Smile Чак ми е странно ще съм си у нас. Ще изляза след малко да си купя хап4етата и ще ви 4ета когато се прибера. Hug

# 617
  • София
Добро утро и от мен,

Честито бебе на мама Раче, да и е жива и здрава.

Много  мило ми става, като гледам снимки на бебетата, искам вече и аз да си гушкам моята принцеса, нямам търпение вече.

Сутринта изпрати моя мъж за Скопие и ми е много тъпо, за това и искам да се ражда, че да че си по-скоро заедно, вчера ми докараха и креватчето, матрак и единия от спалните комплекти, другия десен които съм си харесала ще го имам до края на седмицата, надявам се! Сега само трябва да ми сглобят креватчето и сме готови!  Grinning

Да ви питам, какво ви е мнението за даване на вода на новородено, смятате ли да давате? Като бях миналата седмица в МД там казаха, че им дават, за да се плакнат устичките от млякото и даже слагат по 1 ч.л. захар на 150 мл. което вече ми дойде прекалено, а на всякъде чета, че не  им  дават вода до 6 мес.

Лек ден на всички!  Hug

# 618
Сашкова радвам се,че си вкъщи и дано нямаш повече проблеми HugДругото влизане в болницата да ти е за раждането!
Съни9 за водата мнения различни,аз мисля да предложа на беба,само преварена водичка без захар,ако иска да пие,ако не-не,както си прецени бебето.
За термометрите понеже сте писали,и аз разбрах,че живачни няма вече и ми предложиха тип беберон-дали са удачни?

# 619
Роси, радвам се, че си вкъщи вече! Да не ти се случва пак такова премеждие  Hug

За водата ще видим дали ще давам, по-скоро не. Но за захарта съм категорична! Никаква захар! Няма да го обременявам с бели отрови, както наричат захарта, пък и солта на по-късен етап... Максимално ще отдалеча във времето този момент.

# 620
  • София
Свърших заплануваните дейности. Уморих се, ей, накрая хич не е лесно.  Laughing
Сашкова, добре дошла! Айде до раждането дано не помирисваш болница!
Мий, цвиля като кон с твоите сменени мъже! Явно няма закономерност.  Laughing
Съни, аз вода без захар ще предлагам, ако пие - пие, ако не, здраве да е /или както казвам аз - майната му/.

След малко отивам да нагушкам комплект пухкави близнаци.  Laughing

# 621
Да ви питам, какво ви е мнението за даване на вода на новородено, смятате ли да давате? Като бях миналата седмица в МД там казаха, че им дават, за да се плакнат устичките от млякото и даже слагат по 1 ч.л. захар на 150 мл. което вече ми дойде прекалено, а на всякъде чета, че не  им  дават вода до 6 мес.

Реално здравото кърмено бебе няма нужда от вода. Но не е толкова страшно да се предложи вода, но определено без захар или глюкоза. Хубаво е обаче да се следи да не се предлага водата, когато бебето е гладно, за да не се обърка и да не е в големи количества, пак по същата причина. Като се има предвид, че стомахчето на новороденото е колкото една череша, сетете се колко лесно се запълва. Ако сте решили да предлагате вода, най - добре е това да става с лъчичка, а не с шише. Причината е, че от една страна от шише течността се излива в устата на бебето и може да не пие от жажда, а просто защото се налага да преглъща. От друга, даването на течности от шише на новороденото крие риск то да предпочете шишето пред гърдата (защото от шише е мнооого по - лесно) и това да обърка кърменето
От личен опит, предлагах на Алекс вода, не пощя да пие. Даже в пристоп на умопомрачение и със захар съм давала, пак не щя.

# 622
 Честито на Раче-да и е жива и здрава принчесата!
 Роси,добре си дошла вкъщи-дано вече всичко е спокойно при вас!

И аз съм за една софийска среща-ще е супер да се организираме.Освен мен и Дани други щелаещи има ли?

За термометрите-ние до преди месец,два имахме в аптеката и живачни-контрабандно ги продавахме,но вече няма и в склада от който вземахме.Ще взънна да питам колежките дали не са намерили отнякъде другаде.Мисълта ми е,че все още ги има де,нищо че са забранени от началото на 2009г
 За стерилизирането,аз мисля течност за студена стерилизация да взема и да не се втелясвам толкова с това нещо
 За водата и аз така мисля-да предложа,ако иска бебка иска.ако не няма да я насилвам

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 13:25 от silvery

# 623
Роси, радвам се, че си вкъщи вече! Да не ти се случва пак такова премеждие  Hug

За водата ще видим дали ще давам, по-скоро не. Но за захарта съм категорична! Никаква захар! Няма да го обременявам с бели отрови, както наричат захарта, пък и солта на по-късен етап... Максимално ще отдалеча във времето този момент.

Момичета,да ви кажа по въпроса с водата - има различни течения ,моди и както искате ги наречете при отглеждането на бобоците . Та според Американци,канадци и французи не се дава никаква вода на бебето,защото то си я набавя чрез кърмата,обаче който нее последовател на това мислене / като мен/ си дава вода. Освен това при по-нервни или ревливи бебета ,малко захар действа успокояващо и на децата им няма абсолютно нищо и не се дерат от рев с часове. Огромно значение има и качеството на кърмата,така че като се появи новият човек той сам ще ви покаже как се чуства най-добре Hug

# 624
Ех, че хубаво начало на седмицата....Раче, да ти е честита госпожицата и те чакаме да покажеш снимки  Hug

Роси, добре дошла, дано наистина следващото ти постъпване в болница да е за раждането, но не и преди 01.02. Wink Heart Eyes

Вода не съм предлагала, нито със захар, нито без; кърмя когато беб поиска; часовник не гледам и ни е екстра.....ама всеки както си го разбира.

Понеже доста момичета ми писаха на лични отговарям тук: Избор на екип не съм правила....не съм очарована от държанието им, но то си е до късмет според мен Peace И да изберете екип, ако лекаря не е "човек" пак ще направи така, че на него да му е удобно. Пари никой не ми е искал или намеквал. Бях във ВИП стая - топла вода имаше постоянно, целия персонал беше много учтив, дори и санитарките, никой не ми е направил лошо впечатление Peace Е стаите са с легла с пружини ама за три дена ще го преживеете Laughing Моя съвет /където и да раждате/: питайте и не се притеснявайте Peace

# 625
Шомирче,не е хубаво  да ползваш ксилометазолин като си бременна,ако можеш го ограничи само вечер преди лягане да можеш да спиш,и то не за дълъг период.Иаз съм болна от 10 дни и вече съм на аноксицилин Sad .Цветив, и за теб съвет-може да си купите спрей за нос ЕУФОРБИКУМ-хомеопатичен на ХИЙЛ и е добър-става за бременни ,дори и за кърмачета...
Сашкова добре дошла у дома,мъничко остана,така че нямаш време за никаакви болници повече Grinning.Стискай още малко.
Кристинче и аз разгледах снимките...и аз искам вече такова сладко малко бебе Praynig
А за водичкта Шаманката добре е обяснила Peace

# 626
Слънчогледче, много сте сладки на снимките Simple Smile

Роси и аз се присъединявам към пожеланията на другите - следващото влизане в болницата да е за раждането  Peace

Като говорите за странни сънища - да ви разкажа моя - сънувам, че се събуждам в неделя преди мъжа ми, чудя се какво да правя и излизам пред блока - гледам една част от паркинга - измита, другата - много мръсна, хващам метлата и се заемам да мета  newsm28 newsm28 newsm28 Поглеждам към нашата тераса и мъжа ми седи там в поза - туй мойто - пак полудяло   hahaha

# 627
  • София

Понеже доста момичета ми писаха на лични отговарям тук: Избор на екип не съм правила....не съм очарована от държанието им, но то си е до късмет според мен Peace И да изберете екип, ако лекаря не е "човек" пак ще направи така, че на него да му е удобно. Пари никой не ми е искал или намеквал. Бях във ВИП стая - топла вода имаше постоянно, целия персонал беше много учтив, дори и санитарките, никой не ми е направил лошо впечатление Peace Е стаите са с легла с пружини ама за три дена ще го преживеете Laughing Моя съвет /където и да раждате/: питайте и не се притеснявайте Peace

Благодаря за отговора!  Hug

# 628
Сашкова,добре завърнала се!Ама като гледам на теб почти не ти остана време-само 3 седмици!!!Леле как лети времето!!!

# 629
Сашкова, добре дошла. Добре, че са успяли да ти оправят кръвното и да се прибереш да си дочакаш термина като хората. Благодаря ти за помоща за болничните, точно така стана както ти предложи и няма проблем. Hug
За водата - аз вода ще предложа, ако я иска- иска, ако не, здраве да е. Но принципно, ей така по презумпция, една схема щом е американска, значи я недолюбвам и не приемам, че те хамериканците са си леко малоумни. При тях всичко е от мързел, това ми е скромното мнение. Дъщеря ми преди почти 8 години е гледана по схемата с ранното захранване и нищо и няма, пък и ние всичките така сме отгледани, кво ни е. Сега как си представяте една дебела американска свиня да седне да преварява вода, да извади мозък как да захрани по рано, постепенно и т.н. Няма как да стане и затова те си карат само на кърма ако има как до първи клас. Като им видя децата на по 4-5 години лонгури и ги возят в колички и с памперси и припадам. Така че схемата щом е тяхна, значи има нещо гнило в нея, и то гнилото е, че е много крайна, това е.
Сега не мисля да захранвам толкова рано, 5-6 месец ми се вижда разумен срок, но да видим и бебето, то само ще си подскаже.
По принцип бебетата не налитат много на вода, а ако налитат значи имат нужда. Особено лятото ми се вижда много странно да карат само на кърма, разсъждавам си на клавиатурата де, бас ловя че са направили хиляда изследвания , които да ме оборят, но да погледнем на нещата така - ако едно бебе е оводнено повече най-многото е че ще изпикае повече течност, но виж да не е оводнено достатъчно - това е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт