Отговори
# 30
  • София
Здравейте,

Пиша ви във връзка с майка ми, тя е на 53. Доста съм притеснена, така че е вероятно да не формулирам точно въпроси, за което моля да ме извините.

Миналата година й отстраниха единия яйчник заради киста, а след това и някакви полипи (не знам точно какви). След операцята й следиха туморни маркери, които бяха ОК, хистологията на полипите също не е показала нещо притеснително. Тя ходеше всеки три месеца на цитонамазка, която преди отстраняването на полипите е пила III A, а след това II. При последната цитонамазка обаче е излязло III A - Б и ще й правят абразио и биопсия, доколкото разбрах.

Вчера като ми се обади каза, че може да се наложи да й отстранят и матката. Това ли е процедурата при по-възрастни жени? Разбира се, още не направено абразиото, но аз ужасно се притеснявам и не знам какво да мисля. Най-вече не ми дава мира въпросът защо се е появил този PAP III след като преди е била стабилна. Лекарят бил силно учуден също, но са решили да предприемат направо абразио заради предишните проблеми.

zai zai не разбрах точно какво питаш, но ако подчертаното е това, което питаш, то: и на много по-млади се маха цялата матка, зависи от случая и да - може за кратко от ПАП 2 да стане ПАП 3А. Не се притеснявай, добре че майка ти ходи на лекар, а не се е зарязала! Всичко хванато в началото е напълно лечимо! Стискаме палци на майка ти и пиши как се развиват нещата!

# 31
Само хубави резултати в новата тема!   bouquet
Кюбит, благодарим за темата  Hug
Реа, стискам палци, всичко ще е наред!  Hug Hug Hug

# 32
Момичета, здравейте!Кюбит, затъжихме се за теб!Реа, стискам палци и споко. Ще видиш, че всичко ще е наред  newsm10! Чакаме добри новини и успокоение!

Момичета,здравейте!Искам да ви попитам кое дава по-ясна представа за шийката-цитонамазка или колпоскопия?Дали едното е достатъчно или първо се прави едното,а после другото?Преди години ми е правена колпоскопия и биопсия по повод на раничка,която после ми махнаха.От тогава правя само цитонамазки всяка година,но сега се замислих дали не е по-добре да си направя колпоскопия?

И двете! Аз бях с много лоша цитонамазка и перфектна на колпоскопа. След конизацията се оказа, че проблемът е бил навътре в канала и не се вижда.
Това значи ли,че   ако цитонамазката е добра,няма нужда от колпоскоп?

# 33
Хубаво е веднъж годината да се прави профилактичен преглед и с колпоскоп, дори да не е имало лоши резултати от цитонамазка! Цитонамазката също така може да е взета от място, което не е поразено и да отчете добър резултат, а колпоскопа да го хване, както и обратното - случаят на Димана.

# 34
Здравейте, за много години и честит имен ден на всички именници.

Дано имаме само хубави ноеини през новата година, като за целта нека ходим редовно на прегледи Simple Smile

# 35
Благодаря за отговора!
Ако може някой да ми препоръча къде във Варна да направя колпоскопия.Аз знам само за д-р Узунов.

# 36
Здравейте момичета и Честит имен ден на всички именници!  bouquet

Аз съм от съседната тема, тия дето се борим с рака на гърдата.
Искам да ви задам един въпрос.Ако вече сте го обсъждали, искам да се извиня, но не можах да намеря информация.
Чух че доктор Ганчева вече не работи в Онкологията, а и че тези дни ще си сменя местоположението на частния кабинет.Ако може някой да ми помогне с инфо, ще съм ви много благодарна! Hug

# 37
Здравете момичета. ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички.
РЕА ще стискам всички палци които имам всичко да е наред в петък и така ще бъде Peace Няма да си мислиш нищо лошо Naughty
ДЖЕСИКА радвам се че ти намалява цикъла и си по-добре  bouquet
БЛУЕС стискам и на теб всичко което имам да са добри резултатите ти във вторник ЧЕСТИТ ПРАЗНИК newsm51
АНИВО дано епикризата да е с добър резултат и сигурна съм че ще е така
ЗВЕЗДИЧКА много се надявам и дано резултатите да са ти перфектни

# 38
Здравейте,

Пиша ви във връзка с майка ми, тя е на 53. Доста съм притеснена, така че е вероятно да не формулирам точно въпроси, за което моля да ме извините.

Миналата година й отстраниха единия яйчник заради киста, а след това и някакви полипи (не знам точно какви). След операцята й следиха туморни маркери, които бяха ОК, хистологията на полипите също не е показала нещо притеснително. Тя ходеше всеки три месеца на цитонамазка, която преди отстраняването на полипите е пила III A, а след това II. При последната цитонамазка обаче е излязло III A - Б и ще й правят абразио и биопсия, доколкото разбрах.

Вчера като ми се обади каза, че може да се наложи да й отстранят и матката. Това ли е процедурата при по-възрастни жени? Разбира се, още не направено абразиото, но аз ужасно се притеснявам и не знам какво да мисля. Най-вече не ми дава мира въпросът защо се е появил този PAP III след като преди е била стабилна. Лекарят бил силно учуден също, но са решили да предприемат направо абразио заради предишните проблеми.

zai zai не разбрах точно какво питаш, но ако подчертаното е това, което питаш, то: и на много по-млади се маха цялата матка, зависи от случая и да - може за кратко от ПАП 2 да стане ПАП 3А. Не се притеснявай, добре че майка ти ходи на лекар, а не се е зарязала! Всичко хванато в началото е напълно лечимо! Стискаме палци на майка ти и пиши как се развиват нещата!

Да, това питах. Много благодаря за отговорите.

# 39
ТРИКСИ, не знаех, че доктор Ганчева не работи в онкологията но ако ти ходиш там на прегледи можеш да попиташ някой от АГто. Аз мога да ти помогна само с мобилен телефон ако е още актуален. Ще го напиша на лични.

# 40
Много благодаря!
А защо новата ви тема избяга толкова надолу? Така ми липсвате като влизам в нашата !  bouquet

# 41
  • София
В частния к-т на Дянкова преглед + колпоскоп струва 30 лв. Освен това препоръчвам и моята гинеколожка  д-р Нейкова от МЦ Грийнберг в БАН
НАМИРА СЕ В 25 ТИ БЛОК НА БАН - ЦАРИГРАДКО ШОСЕ СПИРКАТА СЛЕД Х-Л ПЛИСКА . ПРЕГЛЕДА Е 20 ЛЕВА , А ЦИТОНАМАЗКАТА МИСЛЯ 15 , НО ТЯ РАБОТИ С МНОГО ДОБРА ЦИТОЛОЖКА ОТ ОНКОДИСПАНСЕРА - ПОЗНАВАМ ГИ И ДВЕТЕ ЛИЧНО.ХОДЯ ТАМ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ.

Благодаря ти,мила,но можеш ли да ми дадеш някакви координати на двете   bouquet

# 42
  • София

А защо новата ви тема избяга толкова надолу? Така ми липсвате като влизам в нашата !  bouquet

Ми сигурно трябва да помолим някой админ да я ковне пак, тя нали е от закованите!
Кюбит, така ли се прави?

# 43
Здравейте момичета,аз бях писала в предните страница в предишната тема.Резултати те ми излегнаха интересното е че цитонамазката ми е 2 ,а биопсията е лека до средна дисплазия,днес направих консултация с доц.Дянкова и тя каза че най добрият варят е конизация,а лекарят който откри проблем ат с шийката каза че ще се разминем с горене.Аз ще се спра на конизацията доверявам се на доц.Дянкова,според нея това е правилното решение,не малко са били случай те който след горене отново се прави конизация.Въпросът ми е самата конизация минава през здравна каса,но плащали се примерно за избор на лекар или,моля Ви ако на някоя от вас доц.Дянкова е правила конизация ако може да ми отговори каква сума е заплатила.Благодаря Ви предварително,и се извинявам ако съм написала някой от термините неправилно.

# 44
Здравей Наде. За доктор Дянкова незнам но при мен беше по здравна каса и с направление и накрая пак си платих за операцията без да избирам лекар и за престоя в болницата което е задължително, но когато си здравно осигурен плащаш малко оклоло 3-4 лв. на ден. А аз също бях с лека до средно тежка дисплазия и въпроса за горене изобщо не беше поставян, преминахме директно към конизация, така че щом Дянкова казва довери и се иначе рискуваш да стигнеш пак до тук само че по сложния начин. Желая ти успех и ни дръж в течение Peace

Общи условия

Активация на акаунт