вигантол

• 12 150
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
На Йоан го спряха на 5 месец.

# 91
  • София
В листовката пише само, че трябва да се съхранява в оригиналната опаковка и да не се излага на пряка слънчева светлина. Съхранението в хладилник може да доведе до помътняване и втвърдяване на разтвора. Аз го съхранявам на тъмно и хладно място, не в хладилник.
Давала съм на бебо Вигантол, по една капка до 6ти месец, зимно бебе е (понякога забравях да дам), но като се има предвид, че за осигуряване на необходимата доза витамин Д са достатъчни ежедневните разходки, не се притеснявам Peace Витамин Д се натрупва и складира в организма за по-дълъг период (организма си набавя запаси, които се консумират в последствие). Витамин Д се синтезира чрез ултравиолетовите лъчи, които проникват и през облаци, достатъчно е кратко излагане на лицето и ръцете на слънце.

# 92
  • Някъде по Дунава
Разбира се че не е опасно.

# 93
Понякога умишлено го пропускам , защото по съвет на педи давам 2 пъти на ден и то по 2 капки. Просто момченцето ни е доста едро и много бързо наддава. Сега гледам повече да стои на слънце и по малко да прибягвам до капките вигантол.

# 94
и аз понякога умишлено го пропускам,няма нищо притеснително в това

# 95
Момичета как ги давате тези капки? Аз сипвам няколко капки вода в лъжичка и след това капвам капките в нея, обаче ми се струва, че не се разтварят, а остават по лъжичката.

# 96
Не е опасно да се пропусне прием  Peace Наистина има и доста майки, които умишлено не дават на децата си. А иначе го давах с лъжичка без да го разреждам  Peace

# 97
Аз давам от дъжд на вятър... не с епритеснявай от пропуски.
Съхранявам го в кутийката му, на стайна температура.
Давам го направо с капкомера в устата.

# 98
Лятото не давам, въпреки, че педиатъра все още препоръчва да давам през ден

# 99
  • Велико Търново
И на мен ми се е случвало да пропусна, но със сигурност мисля, че не е кой знае какво.

Момичета как ги давате тези капки? Аз сипвам няколко капки вода в лъжичка и след това капвам капките в нея, обаче ми се струва, че не се разтварят, а остават по лъжичката.

Аз ги давам с лъжичка смесени с малко мляко. По принцип трудно се разтварят, понеже са доста мазни. Това е и причината да не се препоръчва смесването им с мляко направо в шишето.

# 100
  • София
Количеството Вигантол се определя от лекар и е индивидуално за всяко бебе. Аз също пропсуках миналото лято, щото си виках, че лятно бебе... и сега горчиво съжалявам, че не съм била стриктна в това.

# 101
Давах редовно,но и да се изпусне един прием не е фатално.

# 102
Количеството Вигантол се определя от лекар и е индивидуално за всяко бебе. Аз също пропсуках миналото лято, щото си виках, че лятно бебе... и сега горчиво съжалявам, че не съм била стриктна в това.

Моето бебе е зимно и не съм давала Вигантол.
Няма проблем.
При вас какъв е?
newsm78

# 103
  • София
Имаме си едно изкривено ребро. Към четвъртият месец смених педиатъра и ни изписаха и калции. Казаха, че вероятно съм пропускала вигантола често, защото 2-те капки са били коректно изписани като количество. Сега си има стърчащо ребро от едната страна, но успокоителното е, че ще има и гърди някой ден  Mr. Green
п.п. Не съм я поставяла седнала преди да може сама да го направи, пък и реброро започнах да го усещам, че  е така доста преди да седне. За себе си предполагам обаче, че може да има връзка и със прекараното време в шезлонга.

# 104
Това щях да те попитам.
Не го ли свързваш по- скоро с нещо "механично", от колкото с Вигантола?
Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт