Здравословно хранене за децата - 3

• 108 844
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 150
Норчи, отговорих ти в др. тема, но все пак червена биолеща има в Слънце и луна. И аз не я кисна и детето няма проблеми с яденето й. Но аз и другата не исна, само боба и нахута, а и сухия грах.
За царевицата на Бондюел, замразената разбрах, че са декларирали, че не е ГМ, аз от нея взимам.

# 151
 Жалко за сладките оранжеви картофи, много ги харесвам. Ами в такъв случай- пъпешите, които са някакъв хибрид с тиква и голите праскови със сливи. И те ли са ГМО, или някои от методите на генното инженерство не са вредни?

# 152
Добре де, не са ли различни видове - Ям е бял вътре, а сладкият картоф - оранжев?
Ето линкове към двете неща - http://en.wikipedia.org/wiki/Yam_%28vegetable%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato

The sweet potato (Ipomoea batatas) has traditionally been referred to as a yam in parts of the United States and Canada, but it is not part of the Dioscoreaceae family.

# 153
Сериозно ли и нектарините са ГМО!? А помелото?

# 154
Момичета хората кръстосват сортове и видове с цел подобрения от незапомнени времена, без това да е навредило на никого.
Проблема не е че някой е решил да "ашладиса" ябълка с круша за да получи нещо ново. Проблема е когато на ягодите слагат ген от риба за да издържат на студа.

# 155
Точно така. Селекция, хибридизация, кръстоска нямат нищо общо с генното модифициране.

# 156
Да, точно така. И недейте да пускате бомби ей така, без да се подкрепени с достоверна информация. Някой ще се паранояса и ще тръгне да разпространява нявсякъде грешната информация Simple Smile

# 157
Да, мен вече ме хвана параноята  Sad

# 158
Никой не пуска просто така бомби, а участва в обссждане в което си каzва мнението и наблюденията и очаква коментар  Hug Много хубаво даже.
За оранжевите картофи каzах, че аz съм сигурна zа себе си, но не каzах, че съм го чела. четох zа морковите.
А крсстоска и генна модификация са раzлични неща. Като се промени един ген се получава съвсем нов белтък, който не е поzнат. Какъв е неговия ефект също е непоzнат. Може да има , а може и да няма ефект. До сега не zнам някой да е докаzал нещо. Просто аz не искам да вzема да ям модифицирана ябълка, като до нея на щанда има ябълка от немодифициран поzнат сорт. Искам просто да пише и да мога да иzбирам. Това е. А че не искам да вzимам си емое лично предпочитание и вътрешно мое чувство .
До колкото zнам раzните сортове беz семки и подобни , необходими zа естествено раzвъждане  са генно модифицирани . Може да се прочете по въпроса.

# 159
не се бях замисляла по въпроса за семките, а моите хапват доста грозде без семки иначе го искат изобщо  Sad

# 160
Да, плодовете без семки са ми много чудни. Грозде, мандарина, портокал.
мандарини и портокали не съм взимала био, но грозде- да. На него също пишеше, че е без семки. Всъщност не е баш така. Семки има, но са миниатюрни.

# 161
Ако някой знае със сигурност, нека каже, безсемковите плодове ГМО ли са или обикновени хибриди? Въобще как да се ориентира човек?

# 162
Ако някой знае със сигурност, нека каже, безсемковите плодове ГМО ли са или обикновени хибриди? Въобще как да се ориентира човек?

Ако можехме така категорично да се ориентираме щяхме ли да питаме и да идкаме надписи? Всеки чете, споделя и се ориентира както раzбира нещата. Виж Вери писа, че имали съвсем малки семчици, което пак са семчици

# 163

Ако можехме така категорично да се ориентираме щяхме ли да питаме и да идкаме надписи? Всеки чете, споделя и се ориентира както раzбира нещата. Виж Вери писа, че имали съвсем малки семчици, което пак са семчици
А ти защо ме "надпитваш"? Laughing Аз помолих някой, който знае, да каже.

# 164
мое наблюдение от последните дни ...
ходим с децата всеки ден да ядем мандарини направо от дръвчетата
забелязвам,че определи дръвчета имат много семки в плодовете, а други нямат...или се случва да има само по 1-2 семки в един на 20 плода...
дали няма друга закономерност?специалист може да каже- дали няма„ мъжки“ и „женски“ дръвчета,или дори дръвчета ,които дават „мъжки“ и „женски“ плодове  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт