Здравословно хранене за децата - 3

• 108 886
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 975
Да, и аз видях, че си има страхотни модели, много мощни и т.н. екстри, но не и в нашите магазини в наличност. Не те съветвам, Солейл, да приспособяваш нещо, което да разчита на отворчето на капака като ограничител - ако имаш същият модел като моя, значи ще се случи същото като при мен - при натиск с буталото по време на работа, ще се огъне надолу и буталото ще бъде насечено от ножовете, при което твърдите парченца, които ще започнат да се блендират, не се знае какви поражения ще направят на капака, каната и ножовете - зависи от това, кога ще реагираш да го изключиш. Аз лично дори нямам спомен, че съм изключила, защото стресът беше голям, но явно съм, при това веднага спря Whistling. Аз си мисля, че бащата на Настя може да ми измисли нещо. Бива го за 2 неща, едното е разни масторлъци такива и от ел. техника поназнайва малко, не може да се отрече, че в нещо го бива все пак. Simple Smile Обясних му каква ми е идеята и поне не каза веднага, че не може да стане. Просто да се изреже тази тънката пластмаса от капака, при мен и без това е счупена (залепена с тиксо) и да се залепи отгоре нов "капак" от дърво по-навътре от периферията, защото тънката пластмаса и без това започва от по-навътре и отделно едно бутало с ограничител, пак дървени, може би трябва да е по-дебелко буталото, като гледам на Вита Макс. Нещо от тоя род, ако ме разбирате.
Клипчето, ако някой се навие да го гледа - значи на 5-тата минута прибавя от тези 2 бурканчета - всъщност последните неща, които прибавя. Вери, аз си ги преведох тези думи, но специално за чубрицата никак не съм сигурна, че съм го чула. Просто чух да нарича така този вид супи Rolling Eyes, което ме учуди, тъй като реално не видях да слага подправка чубрица. Така, че може и друго да е говорила относно тези супи по принцип, т.е. съвсем друго да е казала, а пък самата подправка (или каквото е там) от последното бурканче никак не чух дума, която да ми говори нещо, въобще не мога да чуя да я обяснява всъщност каква е. Само чух, че ако човек не е свикнал с нея, се слага по по малко и постепенно може да увеличава количеството при следващи пъти (рецепти).

# 976
Деси, според мен отова в двете бурканчета са добавки, а не подправки - морски водорасли и келп (не знам как се превежда това, така съм го срещала).
Savory е термин, който се използва за всичко, което може да мине за солено, без непременно да има сол вътре; т.е. не е сладко - супи, манджи, десерти...

# 977
....Крекери аз правих веднъж и налях вода, зад а бледнирам по-добре. Повече няма да повторя крекери. Така и не можаха да изсъхнат два дена, а накрая дори в печката ги запичах.

Ето защои аз  все не мога да ги изсуша сумати часове и накрая полудявам и ги бумкам в фурната ooooh!

# 978
Мег, мерси за разяснянението за сейвърито. Hug И аз разбрах, че няма предвид в случая самата чубрица, но нямаше как да зная какво е всъщност и се обърках. А тези бурканчета, разбрах аз, че не са подправки, а някакви други смески, и затова ми стана интересно - примерно дали е ленено семе на прах или суперхрани и т.н. А морските водорасли (келпа) го слага вместо сол, нали? Аз съм си харесала едно дулсе от Айхърб, но ще чакам да започна работа и да взема заплата, ако остане нещо от първата заплата, де. Whistling

# 979
Да, келпа го използвам/т като сол.

# 980
Деси, гледах клипчето. Двете бурканчета са водорасли. Доколкото разбрах едното е Bladderwrack, а другото келп.

# 981
  • София
Искам да попитам  с каква сол готвите за децата си

# 982
с каквато за цялото семейство  Wink напоследък ползвам хималайска  Hug

# 983
Аз - израелска морска сол (от мътрво море) с водорасли.

# 984
Аз ползвам морска или хималайска.
Наскоро купих и една кафява сол, но общо взето почти не става за нищо. Подправките вътре не ми харесват.

Момичета, моля ви, ако не сте подписали петицията за лекарската небрежност, го направете:
http://bgpetition.com/kriminalizirane_lekarska-nebrejnost/index.html

Пуснете линка и в темите, които пишете.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 22:51 от Soleil*

# 985
Тази петиция мисля, че я подписах вече, освен ако не е била друга подобна. Друго ме притеснява повече обаче - напоследък много режат парите за здравеопазване, а няма особена реакция сред обществото. Това, което правят със здравеопазването е направо престъпление. Никой не е застрахован, че утре няма да му се наложи да се лекува, но като не ни е до главата, си траем.

# 986
Dandi, много лесно можеш да провериш - ако си я подписала вече, просто няма да те допусне да регистрираш нов подпис. Peace
Днес пак пуснаха оня филм за пластичните операции в Бг и лекарските издънки, които често се случват, но остават без каквато и да е отоворност, всъщност там работата е супер възмутителна, защото дори не съществуват документи за случилото се!  Пациентите имат и те своя принос за това, след като (се съгласяват да) не изискат такива документи или се примиряват като не им биват дадени. Та, си струва да обърнем внимание, дано помогне с нещо петицията.

# 987
А от къде си вземата хималайската сол?

# 988
Аз хималайска сол съм търсила в Шумен, но никъде не мога да открия. Веднъж си бях взела кафява сол и повече там не заредиха. От Варна от кой магазин мога да си купя хималайска сол?

# 989
Аз не използвам сол. Всички видове за вредни, включително и хималайската.

Общи условия

Активация на акаунт