За здравното осигуряване

• 46 496
  • 575
  •   1
Отговори
# 540
Преди малко ги платих в И-пей и таксата е 1лв.Това е таксата на банката.Сайтът не взема нищо.

# 541
Вноската и тази година ли е 16,80  за  безработни newsm78 (миналата година се скъсаха да тръбят, а сега човек не може да намери никакво инфо дори в сайта на НАП написано ясно като за абсолютни счетоводни некомпетентници като мен)

# 542
# 543
  • Варна
Виждайки темата във форума, се сетих, че миналата година подавах такава декларация 7, но тази година съм все още безработна - трябва ли пак да подавам или е еднократно, знае ли някой?

# 544
  • Пловдив
Виждайки темата във форума, се сетих, че миналата година подавах такава декларация 7, но тази година съм все още безработна - трябва ли пак да подавам или е еднократно, знае ли някой?

Подава се еднократно , но всеки път щом останеш без работа  Peace

# 545

Ако след подаването й, към днешна дата без прекъсване си безработна/ т.е. никъде не си работила дори и 1 ден/, не е нужно. Иначе се подава всеки път, когато възниква основанието лицето само да си внася здравните като безработен.

# 546
  • Пловдив
т.е. се подава след като свърши плащането на обезщетението за безработица от НОИ, ако все още си без работа и трябва да си плащаш здравните, нали така?

# 547
Ужас, не съм подавала такава декларация, защото когато тръбяха че трябва, бях на обезщетения, но след като спряха да ми плащат дори не съм се замисляла, че е нужно да я подавам. Дали има някакви санкции за такива като мен?

# 548
  • Пловдив
*Бенджи*  , да трябва да подадеш  Peace

Shanel_05 , глоба от 500 до 1000 лв. Мълчи  си  и се моли да не те хванат  Mr. Green

# 549
Shanel_05, има глоба, да, и то не каква да е, а цели 500 лв.
Сега съм сигурна, че ще се притесниш, аз също го мисля, защото и аз не съм знаела, че трябва да подавам. Но запознати хора от данъчните среди казват, че ако въобще не си подал, вероятността да те хванат е изкл. малка. Техния съвет е след като не е подадена декларацията когато е трябвало, сега въобще да не се подава, защото отидеш ли, няма да ти я приемат преди да си платиш глобата. Peace
Така, чееее - трайкай си. Grinning

# 550
  • София /Абсурдистан
Не плащайте с И-пей, защото вечно имат някакви проблеми с плащанията през И-нет. Миналата година мой близък се скъса да доказва, че е платил и на края занесе документ от банката с печат. Скъсаха му нервите от ходене и разправии. Искат на документа да има кръгъл печат от каса и това е, иначе според тъпата им система нямало плащане  Twisted Evil Това е и за всички плащания към бюджетни организации.

# 551
  • Пловдив
Още един съвет - пазете си бележките поне 3 години , защото в даден момент може да ви се наложи да доказвате ,че сте платили  Crazy

Казвам го от личен опит  Twisted Evil

# 552
Аз също съм имала проблем с печата, нямах такъв и ходихме до клона на банката, който е издал бележката, за да сложат (въпреки, че печата е задължителен реквизит за такива бележки ОББ слагат само след изрично поискване). После се оказа, че пак има проблем и той бил в това, че госпоицата от гишето на банката е приела обикновено платежно нареждане вместо да даде такова за бюджетен превод на мъжа ми (той толкова и му разбира главата) и от там НАП го препращат към някаква обща база, в която след подадена молба за справка ровят да го намерят.

# 553
Сега съм сигурна, че ще се притесниш, аз също го мисля, защото и аз не съм знаела, че трябва да подавам. Но запознати хора от данъчните среди казват, че ако въобще не си подал, вероятността да те хванат е изкл. малка. Техния съвет е след като не е подадена декларацията когато е трябвало, сега въобще да не се подава, защото отидеш ли, няма да ти я приемат преди да си платиш глобата. Peace

#Crazy Луда работа. Много благодаря за съвета, аз просто се възмутих, защото към онзи период се обадих по телефона да ми разяснят относно тази декларация и ми казаха, че тъй като съм на обезщетения не трябва да я поддавам. Естествено не споменаха, че трябва да го направя след това. Както и да е минали са почти две години, дано не изскочи нещо.

# 554

Интересно като не работиш, откъде ще ти ги вземат тия 500 лв  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт