Сядане на 6 мес. бебе и упражнения...

• 3 335
  • 2
  •   1
Отговори
Добър вечер  и честит имен ден на всички именници...

Наскоро навършихме 6 мес. и днес бяхме на консултация...
С теглото,размерите и т.н. сме добре,но "джипката" ни поразтревожи с това,че бебето не можело да сяда...???

Трябвало да се задържа седнало поне няколко секунди а сладура си се хили и се гътва настрани...

Иначе като го придържам с ръка си седи и се озърта любопитно...да не говорим,че се обръща,търкаля,прави разни си гимнастички с крака и ръце...

Моля споделете вашия опит...кога започнаха да се задържат седнали и да сядат сами от легнало положение.
Докторката ни препоръча да започнем упражнения /тренировки/ за сядането...ще правим някакви все пак....

Мисля,че все пак си е до желанието на бебето и като дойде време сам ще си се изправя...

# 1
  • София
Сега ще ти кажа при нас как беше: Имай впредвид обаче, че нещата са различни при всяко бебе.
За първи път се обърна самостоятелно на 5 месеца - много изоставаше от връстниците си и аз се бях побъркала от тревога. На 5 и половина пълзеше, на 6м и половина едновременно започна да може да седи сам и да прави опити да се изправя, а на 8 и половина проходи - този път пръв от всички бебета около нас!

По книга е едно - на практика е съвсем друго. Бебетата имат етапи в развитието си. Често избързват с едно, а забавят с друго. И пак по книгите - би трябвало да може да седи само на 7 навършени, така че според мен нямате повод за притеснения  Peace

# 2
  • София
Моите и двете дъщери първо пропълзяха и чак после започнаха да седят ,разбира се след 6-я месец . Никой не се е притеснявал,това е съвсем нормално и всяко бебе се развива индивидуално. Не мисля,че имаш повод за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт