Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 79 929
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
Абе вярно! Сега се регистрирах и паднах от коня   bouquet  bouquet  bouquet
мдааа, аз предимно парфюми поръчвах, но и разни добавки в последно време
има интересни неща Hug

# 196
 Момичета помагайте!!
Не мога да открия напред в темата какво беше необходимото  дневно  количество на ЕРА - ?мг, DHA - ? мг  при деца, което беше написал Пинки.Питам за да дозирам правилно сиропчето на детето........ За възрастните е ясно 3000мг рибено масло дневно дневно.
състава на сиропчето е:
Чиста рибено масло - 4600 мг(ето тук е моето объркване)
Общо Омега 3 мастни киселини - 1357 мг
от които DHA - 414mg
и СИП - 644mg
Естествен източник на витамин Е - 5.5mg......това е в 5мл(трудно ми е да сметна за 2,7 годишно дете)

п.п. каката ми е на 14 години-като възрастен ли яда я "тълкувам" или детенце? newsm78

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 14:57 от feyaa

# 197
Мили дами, открих, че още преди пет години са повдигнали въпроса за ползата от омега-3 мастните киселини. Е то в тази тема:

Омега-3 мазнини и интелигентност

тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28188

в тази тема се говори за комплекс есенциални мастни киселини (който вкл. и рибено масло), някой има ли впечатления? давал ли е на децата?

# 198
feyaa - между СУ и Стамболийски има метро...

Еmia - не се хаби да преписваш или превеждаш описаания. По принцип съм се начел на глупости.
Това масло е от черен дроб. Съдържа вит.А. Да се внимава...

Мили дами, бях ви помолил да не ме карате да оценявам търговски продукти.

През последните 5-6 месеца ви натъпках главите с теория и това можете да го правите вече сами. Аз просто нямам сили.

feyaa - твоето дете трябва да пие около 700 мг омега-3 мазнини, което е около 2 г стандартно рибено масло, дневно.

ray - комплекса есенциални мастни киселини съдържа рибено масло +...олио.

Това е положението.

# 199
 Ще си позоля да цитирам Пинки за да ни е по -лесно на всички.Явно го изнервяме понякога с "повтарящити" въпроси ,ама нали да сме сигурни в точната дозировка на децата  а и за нас.Моля ,за извинение и не се сърди  на нас "невежите"Hug Hug HugКакво да се прави НЕЗАМЕНИМ  СИ в този форум PinkPanther Hug Hug Hug

Момичета, май пак задълбахме в плиткото.

Казахме, че стандартното рибено масло съдържа 12 % DHA и 18 % EPA.

После за объркване (не за друго) прибавиха и DPA. Станаха 12 % DHA, 6 % DPA и 12 % EPA.

Казах ви да прибавите DPA към ЕРА. Получава се пак 12 % DHA и 18 % (EPA + DPA).

(прочетете го пак да ви стане ясно)

Извод: Независимо от количеството, отношението на ЕРА към DHA в стандартното рибено масло е 3 : 2.

И обратно: Всяко рибено масло, в което отношението на ЕРА към DHA е 3 : 2 е стандартно!

Второ: Всяко рибено масло съдържа естествен вит.Д. Но той е много малко в сравнение с необходимото.

Рибените масла от черен дроб съдържат значителна доза вит.А. Това е винаги изрично упоменато. С тях трябва да се внимава. Ако не е упоменато, значи няма!

В рибените масла, като консервант се прибавя вит. Е. Защото е антиоксидант. Количеството му е микроскопично, не си заслужава вниманието и вълнението.

Трето: Рибените масла за деца съдържат и значителна доза омега-6 мазнини. Олио. Омега-6 мазнините са необходими за изграждане мозъка на детето до към 3-4 години. Ако искате да си купувате олио по 150 лв. литъра, моля! Аз не ви съветвам.
Олио, детето получава с другата храна.

Конкретното масло Ескимо-3 е на капсули по 500 мг, но съдържанието е дадено за 3 капсули. Демек, ЕРА - 240 мг, DHA - 160 мг  в 1500 мг.  Отношение пак 3 : 2.

След като сме се разбрали какво и колко трябва да се пие, пак си четете етикетите, но не ги приемайте безкритично. Странно ми е да коментирам всяка глупост, написана там.

А аптекарките - я се огледайте, та вие знаете поне пет пъти повече от всяка аптекарка по въпроса! Имайте самочувствие! Защо иначе си губим времето тук...

ANADUNMU?

Аз не ви се сърдя, ще продължавам да ви отговарям на въпросите, но моля Ви...   мислете!

desi_sunshine - естествено, течното е по-евтино. Правенето на капсули го оскъпява.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 23:57 от feyaa

# 200
feyaa - благодаря за разбирането. Аз в никакъв случай не се сърдя, просто нямам физическата възможност да прегледам и оценя всичко. Освен трите активни теми имам една камара "лична" кореспонденция с част от вас и ми идва много.

А вие, мили дами, започвате да се държите (нали не се сърдите...) по начина, когато в дамска компания се появи мъж - с удоволствие му предоставяте задачите, които биха ви затруднили.
Впрочем, мъжете постъпват по същия начин - ако в мъжка компания събрана на чашка има и жена, кой, мислите, ще направи салатата?

Та, пак повтарям, нямам физическа възможност. И сега ме чакат 3 "лични" постинга.

Бъдете живи и здрави!

# 201
момичета и момчета-вижте на какво се натъкнах ровейки в сайта http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220352898461......много е изгодно ще се върже с доставката до БГ около 7 лв за 100капсули от 1000мг Wink
няма такава цена братко Peace
разкрих ,че с времето се намаляват цените (нещо като Aukro) и трябва да се дебне Naughty

п.п. без вит А

# 202
Пинки, не зная дали ще имаш отговор на въпроса ми, но не се сещам кой друг да питам, който е достатъчно начетен по въпроса за мазнините. Hug
От месец, два практикувам жабурене с олио сутрин на гладно (20-ина минути, докато стане бяла емулсия и се изплюва, с цел поизчистване от токсини, едно-друго, сигурно си чувал). Тук се използва свойството на мазнините да извличат токсините (по принцип), но мен ме интересува доколко пък от мазнините попадат/ се усвояват вещества в организма? По принцип нищо не се гълта, всичко трябва да се изплюе. Доколкото зная в слюнката в устата се разграждат простите въглехидрати, но нямам инфо за мазнините. Въпросът не е само в това, че аз лично го правя с шарлан, т.е. да се притеснявам, че поемам един вид омеги 6, които трябва да избягвам максимално предвид усилията, които влагам с рибеното масло. По-скоро чуденката ми е, дали като пишат за чудодейните свойства на мазнините да лекуват чрез това жабурене, е вярно. Пишат за различните ефекти (акценти върху здравето) в зависимост от конкретната използвана мазнина.
А пък, съвсем встрани, борбата между мазнините с най-добър извличаш токсините ефект е между шарлана и зехтина основно. И по този въпрос се чудя дали може да се говори въобще за по-добра от двете или са си равностойни. Rolling Eyes
Зная, че имаш да отговаряш на хора със сериозни здравословни проблеми, така че, само ако намериш време и желание, разбира се, няма да ти се разсърдя, ако ме пренебрегнеш, което на теб, ми се струва, ти е трудно - по принцип си отзивчив към всички, което не е лесно физически, затова няма да се цупя. Simple Smile Hug

# 203
  • Пловдив
desi_sunshine, кой знае дали му е тук мястото, но да дам някои линкове за пречистването с олио. Това е от йогийските практики, или поне моя учител по йога го препоръчва. Аз го правих почти година и не мога да кажа, че кой знае какво ми е помогнало - е, подобри ми се хигиената на устата, някои казват, че влияе добре на пародонтоза, други - не. Абе нищо не пречи човек да опита. Ето линковете, може би точно тях си чела, но все пак:
http://www.zemianazaem.com/2009/08/10/o%D1%82%D1%81%D1%82%D1%80% … 1%81%D1%8A%D1%81/
http://www.naturesown.co.za/files/Download/SunflowerOil.pdf
Досега не се бях замисляла дали е зле, че се използва шарлан( т.е. омега-6), ама то може и със зехтин, само дето е по-скъпо.

# 204
Честно казано, тази техника не ми е позната. И ми е малко в страни. Но да поразсъждаваме:
Ако ти усещаш някакъв ефект от това - продължавай го. Но ефективността му би била десетки пъти по-ниска от същия номер, обаче с ензими. Доказано!

Що се касае до омега-6: през лигавицата са резорбира малка част, поради високото молекулно тегло но мазнината (три мастни киселини + глицерин), така ,че това не е ограничение. В слюнката няма липази.

Но тук ми хрумна нещо - Клизма с олио (най-сериозно!). На изхода има много повече за прочистване, отколкото на входа.

Впрочем, аз не зная какво точно очакваш да прочистиш в устата (има специфична микрофлора), но повтарям, ензимите го правят десетократно по-добре. Даже и за тежки метали. А за парадонтозата, да не говорим. Ензимите се за сега единственото доказано лечебно средство.

# 205
  • Пловдив
Честно казано, тази техника не ми е позната.
Ех, и ти да научиш нещо от нас! Получавам чувство за малоценност "край" теб!

# 206
Някой от вас пробвал ли е продуктите на Валмарк. Доволни ли сте? Пия ОмегаФикс и Калмацин. За Калмацина мога да гарантирам, че има ефект, но за Омега не знам, затова и питам.

# 207
Впрочем, аз не зная какво точно очакваш да прочистиш в устата (има специфична микрофлора), но повтарям, ензимите го правят десетократно по-добре. Даже и за тежки метали. А за парадонтозата, да не говорим. Ензимите се за сега единственото доказано лечебно средство.
Според поддръжниците на олио-терапията: Токсините и бактериофагите в рамките на кръвоснабдителната система ще бъдат извлечени от олиото през слюнчените жлези като по този начин става пречистване на кръвта. Смята се, че за около 30 минути цялата кръв минава през тази зона и чрез слюнчестите жлези се изхвърлят токсините, а олиото ги абсорбира.
Пинки, за клизмите ми се върти нещо в главата, но тези книги за гладолечение, пречистване и разделно хранене съм ги чела преди доста години. Мисля, че маслата имат приложение и в тази "област", не е зле да се провери. Simple Smile
И ти благодаря, че ме успокои относно обратното действие - усвояването на омега 6 при жабурене. Hug

# 208
desi_sunshine - не се наемам да коментирам, не съм запознат.

Пак повтарям - ако си доволна, продължавай.

# 209
  • София
Последните изследвания са , че с приемане на Омега 3  се удължава живота...ето малко четиво по въпроса http://www.naturalnews.com/028046_omega-3_fatty_acids_telomeres.html

Общи условия

Активация на акаунт