Кървене и сега какво

• 5 879
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
престраших се да се регистрирам в сайта,защото днес много се изплаших.На 17-ти юни имах манипулация инвитро,на 28-ми юни кръвен тест,който показа,че съм бременна в 3г.с със стойност 38.74.Но днес 1-ви юли се появи леко кафеникаво течение,което стана с розов цвят и след разговора с моя генеколог,който ми изписа по 3х 3 таблетки Утрогестан,Естрофем по 1таблетка и си бия инжекции Фраксапарин.Много се притеснявам,защото прегледа ми е чак на 8-ми юли, а толкова много искаме бебе.
Видях,че има такива проблеми и при другите момичета,моля ви, да ми кажете дали това може да е загуба на плода,защото като питах моя генеколог той каза това нищо не означава отивай и лягай.
Благодаря ви предварително!

# 31
  • Стара Загора
Много правилно ти е казал гинеколога  Peace Това зацапване съвсем не означава непременно загуба на плода  Hug Успокой се и си почивай -това е най-важното сега  Hug Praynig В проблемното има много момичета прокървявали по време на бременност и родили прекрасни дечица  Hug

# 32
Благодаря ти Вени, исками се да имам надежда,но притеснението ми е ужасно.Все пак ще лежа докато не дойде другият четвъртък.
Ще следя дали не се усилва и ще си чакам,пък каквото ще да става.
Много ти благодаря за подкерапата  Praynig

# 33
Здравейте момичета,
от вчера кървенето се усили, а днес имаше и нещо като съсирек,звънях на доктора ,но той каза да лежа и да чакам до 8-ми.Аз страшно се притеснявам,защото това е първото ни инвитро и така желана бременост,много ме е страх до 8-ми направо ще се побъркам.Моля ви, пишете ми дали трябва да се притеснявам толкова много.

# 34
За да си спокойна, отиди в спешен АГ кабинет - ако си в София,  в Шейново, Тина Киркова или Майчин дом. В други градове - в съответното АГ отделение на болницата. Те винаги имат денонощно 7 дни в седмицата дежурни гинеколози. Не казвам сега през нощта, но утре през деня например.  Все ще се намери някой доктор да те прегледа (и да ти вземе парите де - я за ехограф, я за доплер, които не се покривали от здравната каса, но какво да правим - важното е да те прегледат).

# 35
  • Бургас
Здравейте момичета,
от вчера кървенето се усили, а днес имаше и нещо като съсирек,звънях на доктора ,но той каза да лежа и да чакам до 8-ми.Аз страшно се притеснявам,защото това е първото ни инвитро и така желана бременост,много ме е страх до 8-ми направо ще се побъркам.Моля ви, пишете ми дали трябва да се притеснявам толкова много.
Съветвам те да отидеш на лекар!

# 36
Здравейте мами
Аз съм в 10 седмица и прокървявам през 2-3 дена почти постоянно от  7 седмица, лежа постоянно но кървенето пак се появява. Много леко и слабо е но ме притеснява. Ходя на лекар всяка седмица някой пат казва че има леко отлепване друг път всичко е наред, но кървенето не спира. Кога се очаква да отшуми това нещо, лекаря ми казва постояно още седмица и ще мине ама то продължава. Имам една неуспешна бременост която приключи в 11 седмица и вече съвсем съм притеснена защото наближава и тя.

# 37
  • Бургас
Здравейте мами
Аз съм в 10 седмица и прокървявам през 2-3 дена почти постоянно от  7 седмица, лежа постоянно но кървенето пак се появява. Много леко и слабо е но ме притеснява. Ходя на лекар всяка седмица някой пат казва че има леко отлепване друг път всичко е наред, но кървенето не спира. Кога се очаква да отшуми това нещо, лекаря ми казва постояно още седмица и ще мине ама то продължава. Имам една неуспешна бременост която приключи в 11 седмица и вече съвсем съм притеснена защото наближава и тя.
Приемаш ли някакъв прогестеронов препарат?Защо   не постъпиш в болница,за да бъдеш под наблюдение докато отшуми?

# 38
Пия и дуфастон и си слагам утрогестан. За болница го отлагаме все защото кървенето не е обилно а само по няколко капки през 2-3 дена. А и отлепване не винаги има или е много малко. Засега нещата успяваме да зи задържаме в нас. А и от тази болница ми е дошло до гуша вече и аз незнам колко пъти съм лежала там и чесно да си кажа не искам пак да влизам.

# 39
Привет Maghalena,

говорих с доктора и той каза,че ако съм психически по добре да ме прати в болница,но аз отказах в нас ми е по добре.
Кървенето не спира и реших да си взимам хапчетата и да остана в нас докато не дойде 8-ми,иначе съм от София и много мислих дали да не отида до Шейново,но като се засили кървенето се отказах.Затова каквото стане такова, ще има и следващ път,вече съм го приела.Много благодаря за подкрепата, следващия път ще съм подготвена.Все пак ще ви пиша какво се е случило на 8-ми.
Сега излизам от форума, за да не се райстройвам.
Успех на всички бременеещи!

# 40
Привет,днес ходих на лекар и се установи,че вече нямам никакъв зародиш.Организмът ми всичко беше изхвърлил.Септември месец ще говорим за ново инвитро.
Успех на всички бременеещи!

# 41
Много съжалявам да го чуя Cry Поне няма да има нужда от кюретаж, нали? Бъди силна - следващия път трябва да се получи! Аз си имам една теория, че след като съдбата ти прати изпитания и си ги понесеш, накрая ще ти даде живо и здраво бебе!  Hug

# 42
Привет и моята теория такава.Ще продължанапред докато стане,сега обаче ще говоря с моя лекар дали няма да се намери някаква вратичка да кандидатствам по фонда,че друг заем няма как да ни отпуснат банките.
Благодаря ти!

# 43
Би трябвало да се намери - сигурно първото ин витро не сте го направили ей така, от скука, а защото е имало причини. По-долу копирам изискванията на Фонда. Забележи т. 4- неизяснен стерилитет. Поне в тази точка трябва да попаднете, ако не друго.
Фондът финансира:
1. тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
ж) ендометриоза, засягаща аднексите и свързана с безплодието при жени над 35 години, а при жени до 35 години - само след лечебен курс с агонисти на гонадолиберина по програма на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), след края на което в продължение на 6 месеца не е настъпила бременност;

2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

3. стерилитет при жената, свързан с липса на овулация поради LUFS;

4. безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология.

# 44
Още веднъж много,много ти благодаря.
Ще си ги принтирам и септември месец ще говоря с доктора ми, за да видиме какво да направиме.

Общи условия

Активация на акаунт