Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 442
  • 554
  •   1
Отговори
# 345
Усещам, че ставам зла, обаче просто не мога да се спра... Забелязали ли сте при кои индивиди е най-силно изразен размножителният инстинкт? Поне в България - у утайката на обществото, според мен. Кои са с по 10-12-15-20 деца? Безцените членове на нашето общество, няма спор... Не ща да коментирам в каква точно връзка го казвам, но твърдя, че има връзка с последните въпроси на Фоксче.

# 346
  • София
Не бих искала да ставаш зла, особено заради моите писания  Peace

Това, което ми прави впечатление е паралела - забелязах, че има жени, отказали се от бременността и раждането, понеже трябва да го направят с донорска сперма! Жени, решили да осиновят, въпреки че най-вероятно могат да имат дете, биологично поне за тях, но неможещи да си представят в тях да расте бебе, което не е плод и на любимия. И в същото време мъже, които са готови да стигнат до самия край само и само да имат тяхно биологично дете. Ще кажете - има и такива жени, съгласна съм, но тези жени подлагат себе си на хормонални атаки, т.е. рискуват собственото си здраве.

# 347
  • В градината...
Аз съм съгласна с фоксче. Според мен за жената това може да означава край на досегашния й живот - работа и всичко. Може даже да се поболее необратиомо. И за какво? А този до теб как е?

# 348
Нека пак да бъда бяла и добра Simple Smile И да изляза от темата за безценните генетични материали. Като се установихме като двойка с моя човек (гаджета от 3-4 месеца, демек), първият сериозен въпрос, който настоях да обсъдим, беше какво ще правим, ако забременея непланирано, а вторият - ако останем заедно за по-дълго и речем да планираме подобни мероприятия, пък те не се случат, какво ще правим. Първият го изчерпахме бързо. По втория настоях  да изясним именно позициите си по темата "асистирана репродукция докрай или осиновяване". Принципно. За да сме наясно. Бях на 25, а той - на 24.
Горещо препоръчвам подобен разговор в ранен етап на връзката на всички жени/момичета, започващи нова такава. Не познавам нито една, която да го е провела. Което в жалко, защото когато се стигне до него принудително, доста народ търпи жестоки огорчения Sad

# 349
  • в сърцето на един мъж...
Фоксче, при нас и двамата имаме проблеми, никога не е стоял въпроса за егото. Въпреки че в началото, откриха проблем само при него. Аз настоях да продължим напред, да изясним този проблем - бяха му казали - ти никога няма да имаш твои собствени деца от жена си Close Е, има, приличат на него все едно са ги размножили с индиго. И ако не бях настоявала, нямаше да ги има. Той се беше отказал, а се оказа, че трябва нещо супер миниатюрно да се бутне, за да се оправят при него нещата. За жалост при мен се оказа по-сложно, но въпреки това аз исках да продължа напред.
Решенията се вземат от двамата във връзката. Има случаи тя не иска АРТ, той иска или обратното - тя иска, той не дава. Според мен всеки трябва да знае сам предела си. Аз бях решила, че моя предел са 3 инсеминации и 1 ин витро. Не стигнах до ин витрото... Но ако не се бях борила и не се беше задействал моя инат, нямаше да имам тези точно деца. Не мога да си представя и една секунда без тях Embarassed

# 350
  • София
Така е, спор няма, и аз имам 3 инвитро цикъла, и при нас беше причината и в двамата, но не питам за този случай. Питам за другия случай - жената много иска да има деца - донорска инсеминация или осиновяване, но мъжът не дава - или ще имаме наше, или изобщо няма да имаме.

Между другото, както вече казах - моя мъж ме нави на осиновяване, но когато се роди дъщеря ни, нямаше по-щастлив човек от него. Дълго време ме питаше - ти сигурна ли си, че е от мен  Mr. Green. Т.е. човекът го е искал, но е потъпкал егото си заради моето здраве.

# 351
  • В градината...
Аз вероятно не съм готова за осиновяване заради този мъж. Че той е егоист спрямо мен, а как да ме подкрепя в изграждането на връзка с дете, родено от други? Как бих могла да разчитам на него?

# 352
Нека пак да бъда бяла и добра Simple Smile И да изляза от темата за безценните генетични материали. Като се установихме като двойка с моя човек (гаджета от 3-4 месеца, демек), първият сериозен въпрос, който настоях да обсъдим, беше какво ще правим, ако забременея непланирано, а вторият - ако останем заедно за по-дълго и речем да планираме подобни мероприятия, пък те не се случат, какво ще правим. Първият го изчерпахме бързо. По втория настоях  да изясним именно позициите си по темата "асистирана репродукция докрай или осиновяване". Принципно. За да сме наясно. Бях на 25, а той - на 24.
Горещо препоръчвам подобен разговор в ранен етап на връзката на всички жени/момичета, започващи нова такава. Не познавам нито една, която да го е провела. Което в жалко, защото когато се стигне до него принудително, доста народ търпи жестоки огорчения Sad
Нямам репродуктивни проблеми. Но проведох подобен разговор, когато нещата взеха да клонят към живеене заедно и семейство. Имам в семейството си наследствена глухота и въпреки че не е кой знае какво за мен, исках да сме наясно, защото знам как могат да помогнат после доброжелателни роднини  Close

Сестра ми има хормонални проблеми и при нея не е стоял въпросът за такъв разговор, просто го проведе още при събирането да живеят заедно. Но... струва ми се, че е едно такъв разговор в началото на връзката, когато еуфорията и любовта заслепяват и си казваш, нали се обичаме и това е най-важното... Но има опасност после нещата да се променят.

Когато обяснявах на мъжа ми за глухотата, той ми каза: добре, ами ако ни се роди сляпо дете, кой ще е 'виновен' Laughing  Така че трябва да сме отворени да посрещнем предизвикателствата като семейство и да се борим, а не да се посочваме с пръст или да навеждаме глави.

Много любов на всички ви пожелавам   bouquet

# 353
Усещам, че ставам зла, обаче просто не мога да се спра... Забелязали ли сте при кои индивиди е най-силно изразен размножителният инстинкт? Поне в България - у утайката на обществото, според мен. Кои са с по 10-12-15-20 деца? Безцените членове на нашето общество, няма спор... Не ща да коментирам в каква точно връзка го казвам, но твърдя, че има връзка с последните въпроси на Фоксче.

Ей... не ставаш зла, но изпростяваш.

Виж сега ние от интелигенцията има репродуктивни проблеми, защото нашето предназначение у живото не е да се цвъкаме кат жовотни. Ние сме тук да облагородяваме, красим и възвошаваме светот.

И тък като утайката само тва си може да се (цвъка се кат за последно) ние интелегентите требува да се различаваме.

И онзи Горе е решил така да ни разгриничи. На тех е оставил да се цвъка, а ние избраните ни е дал репродуктивни проблеми.

Иначе некой межеше да се обърка, че не сме интегенти.

Така ти превеждам поста. Хубаво, е че търсиш обясненение и оправдание за случващото се:)

За Перуника. Ей недей така за всички мъже. Това, че си попаднала на два куци коня не значи, че всички са магарета:)

# 354
  • В градината...
Така е сигурно, но оттърване - няма.

# 355
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, не сме стигали до такова нещо, но вероятно щеше да иска да осиновим. Той никога не е бил против, а е толкова милозлив, че вероятно нямаше да ми даде да се мъча, а аз щях да искам да направя арт и ей ти го първия конфликт Grinning Но в момента няма по-разтопен от него и по-щастлив, така че поне за себе си знам, че моето си е струвало.
Той пропусна цветната ми снимка, хидротубацията, кюртажа след миседа... Спестих му ги, вероятно и затова не сме имали такива проблеми.

# 356
Ех, уж магьосник, пък колко прозаично ме разбра... Wink Не така буквално, де! Имах предвид тоталното заинатяване, липсата на друга мисъл и т.н. Ама по-иносказателно подходих, и понеже съзнаввах, че е грубо, намекнах по-далечна връзка да се търси.
Иначе, все пак, и моето дете аз съм го родила - не съм прескочила репродуктивния процес. Нямах предвид, че е по-интелигентно и възвисено на всяка цена да НЕ родиш/създадеш дете. Мир? Wink

П.П.: Не разбрах частта за обяснението и оправданието.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 11:31 от Wilma Flintstone

# 357
 Joy Joy Joy
Ааааа браво на магьосн.!!! Много точно 

Както казваше префърцунената ми баба(майка на майка ми) когато предположи, че имаме репр. проблем - "Ами да ... и ние с дядо ти имахме ... ние сме интелигентни, да не сме като ония, дето щом решат - веднага и после раждат по нивите (и имаше предвид мама - ммммуууахахааааааа) "  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 358
  • София
Но ако не се бях борила и не се беше задействал моя инат, нямаше да имам тези точно деца. Не мога да си представя и една секунда без тях Embarassed
Повярвай ми, ако имаше две други деца, например осиновени, щеше да се чувстваш точно по същия начин (което не значи, че децата ти не са страхотни)   bouquet

# 359
Той пропусна цветната ми снимка, хидротубацията, кюртажа след миседа... Спестих му ги, вероятно и затова не сме имали такива проблеми.
Не ти го пожелавам, но в един момент може да се наложи да си го излееш все пак; аз не бих спестила от партньора си такива важни неща, те са свързани с много силни емоции. Cry
Да не говорим, че мъжете и да п....нат малко по-силно и тичат да се оплакват, та и представа си нямат на какво се подлагат жените им със стиснати зъби. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт