Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 420
  • 554
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Фокси,
майка ми е напълно здрава, межила е да износи и роди, но при баща ми стерилитета е бил 100%. Брат и е бил завеждащ МА, предложили са и донорско оплождане и ще ти кажа защо не е пожелала. Баща ми е бил категоричен ако е чуждо да е чуждо на двамата. Тя е помислила и решила, че явно ако го направи и детето е биологично нейно това ще е проблем за него и един ден ще чуе думите "Виж дъщеря ти колко струва" или нещо подобно. Също така се е страхувала, че това че детето няма частица от него ще му попречи да го цзаобича и се привърже към него, както ако наистина е чуждо за двамата и са равнопоставени в ситуацията.
Аз не съм се сблъсквала с тази дилема, но мисля че бих го направила и ако не го направя ще е само заради партньора до мен, ако за него това би било болезнено или вид пречка. Но това са хипотези, все пак като не ти е опрял ножа до кокала не можеш да си обективен.

По повод размислите на Оз за стерилитета като защита от нездраво поколение, ами по тази логика да върнем обичая хилавите или нездрави новородени да ги убиваме при раждането, та да се създаде само едно поколение от храбреци и левенти. Mr. Green

# 331
За мен да пристъпя към осиновяване е равно на провал. Да сигурно ще бъда щастлива майка на осиновено дете, но това ще е заместител и следствие на провала. За мен това, за което всички ходим по Земята е да се възпроизведем - за това се влюбваме, за това създаваме семейства, затова инстинктивно даваме всичко за децата си - за да продължим вида. Може да звучи грубо, но така мисля.

Това означава ли, че тези дето са родили деца и са ги дали в дом не са се провалили?
  Всеки си има мнение. Моето мнение е, че човек създава семейство, за да обича и да бъде обичан, останалото са подробности от частен характер. Човек се ражда със свои обувки по този въпрос.

За мен са се провалили като родители. Изключвам някои частни случаи. Не ми е основна мисъл и мисия в живота просто да се възпроизведа, ако това намекваш. Ако беше така, щяхме вече да сме във въртележката на АРТ процедурите.

Много добре знаете всички и личи по мненията ви, че няма само черно и бяло. Тези, които вече са взели решение-  щастливи са и в мир със себе си, останалите трябва да извървят сами пътя си, докъдето и да ги отведе той.

# 332
  • Ispania

За мен да пристъпя към осиновяване е равно на провал. ......................... За мен това, за което всички ходим по Земята е да се възпроизведем

Е стига де Hug,това зву4и много тьжно.
Разликата между хората и животните нали знаеШ каква е Wink,......можем да се влУбваме,да оби4аме.......и без да се вьзпроизвеждаме Wink.

Исках да ти напиШа оЩе много неЩа,но....всеки знае най_добре за себе си ,какво преживява и 4увства Hug.
Аз ти пожелавам да си много Щастлива,независимо по какьв на4ин Peace

# 333
  • София
f(x) ,
това изказване за провала е доста обидно за тези, които са осиновили деца. Не е много ласкаво да напишеш в тема пълна с осиновители, че този им акт е провал. Има и други акценти в това изречение, но ще се въздържа от коментар, още повече Val е казала може би най-важното в случая.

# 334
  • София
Тези, които вече са взели решение-  щастливи са и в мир със себе си, останалите трябва да извървят сами пътя си, докъдето и да ги отведе той.
Аз мисля точно така.

Пожелавам ти да намериш мира в себе си, по какъвто и да е начин   bouquet

# 335
  • В градината...
Приятел на моя съпруг също има репродуктивен проблем. Отказаха се да се борят за свое дете докрай - не им се занимаваше-време, средства, нерви. Решиха и осиновиха дете. Когато за пръв път ги видях с детето, ми изглеждаха супер странно. Дошло отникъде, горкото създание, страдало от липса на любов, изглеждаше някак си не на място. От майката лъхаше някаква особена студенина /поне моето впечатление беше такова, пък може и тя да не е емоционален човек като мен и да не се издава/. Бащата - също - почти не говори за детето.  Или поне не така както, ако беше негово, рождено. Общо взето-всичко ми звучеше някак странно и изкуствено. Това, разбира се, вместо да подтикне съпруга ми към подобно разрешаване и на нашия въпрос, даже и не го накара да се замисли в стил: "Ето на, щом приятелят ми си преглътна гордостта, значи и аз ще мога". Дори напротив, той също не споменава за детето  на приятеля си, дори веднъж сподели нещо от рода - да, ама не е негово. Друго си е да е твое. И там приключихме с разговорите по темата.

# 336
  • София
Перуника, при нас има 8 теми снимки - поразгледай и виж там, дали ще намериш студенина.

Казвала съм го и друг път - не можеш да знаеш, какъв родител ще бъдеш, докато не станеш такъв, независимо дали детето ти е осиновено или не.

Аз ще зачекна един друг въпрос в темата, тя така или иначе се измести. Въпросът ми е "Защо?". Защо някои мъже не дават на жените си да се подлагат на АРТ, притесняват се за здравето и нервите им и ги убеждават да осиновят (справка - моя, мираааа и още доста), а други са готови да подложат жените си на хормонални атаки до края, само и само да видят заветната собствена рожба? Това зависи от любовта на мъжа към жената, от егото му, от какво? Стана ми интересно. Аз, естествено имам собствено мнение, но няма да го споделям за сега.

# 337
  • В градината...
ЕГО, ЕГО, ЕГО, ЕГО, ЕГО, ЕГО,ЕГО, ЕГО, ЕГО, ЕГО, ЕГО, ЕГО!!!!!!!!

# 338
perunika, а защо си сигурна, че това семейство щеше да бъде с по-различно отношение към рождено дете. Много крайно мнение, на база на предположение изказваш. Вглеждате се толкова в осиновителите, а другите родители. Има толкова много, с ужасно отношение към децата си - рождените. Просто някой хора са си такива, независимо по какъв начин са станали родители.
Не само съпруга ти, а ти не си готова да бъдеш осиновител, щом говориш за другото семейство с пораженчески тон, че са се отказали от голямата борба, както и за преглъщане на гордост, за да станеш осиновител. Нима това е нещо срамно.

# 339
Безценните и неповторими гени, много ясно! Wink Сакън, ако не ги онаследи именно от нас Майката Земя, човешкият род може като нищо да вземе да се затрие Simple Smile

# 340
  • В градината...
Wilma Flintstone, за мъжа егоизмът е по-як.

# 341
  • София
Добре, приемам, че за мъжа егоизмът е по-як, но защо само за някои мъже?
Тук ще попитам, какво е любовта към противоположния пол? Не е ли желание да направиш човека до теб щастлив? Не е ли желание той да е здрав? Как бихте се чувствали вие на мястото на съпрузите си, ако те правеха АРТ с всички последици от това и бихте ли опитали да ги спрете?

# 342
  • В градината...
А какво, апропо, е АРТ  newsm78

# 343
  • София
асистирани репродуктивни технологии  Mr. Green

# 344
  • В градината...
Предположих, че е такова нещо. Аз не бих се подложила на това. Вероятно. Да стана на парцал. Желанието ми за деца не е така силно. Ако се появат, ще ги обичам, но зорлем...

Общи условия

Активация на акаунт