Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 614
  • 554
  •   1
Отговори
# 435
Изключително съм доволна тази година, че не  отделих дори  и една минута на поразително лицемерното и кухо предаване "Великолепната шесторка".Мнението си за този водевил съм изказала в съответната тема.

Ако не беше развитието на тази  тема, дори нямаше да зная  че съм от категорията "агитиращи " или  "агитирани" или  от двете заедно.

Пенка,  аз само за едно мога да те "агитирам"- спри за около месец да гледаш телевизия, сериозно ти го казвам.И се опитай да  помислиш какво точно искаш ,  но от сърце.

И да, голяма част от прекарващите десетки години в БОРБА и инвитро процедури не са годни за осиновители.

...нито за биологични родители.Прекаленото фиксиране в даден проблем, неумението да приемеш, че в живота има както успехи, така и неуспехи изцежда  психиката и понякога  я  прави неспособна да приеме последващо дори и положителните емоции, да не говорим за отговорности  и др.

# 436
И аз мисля като теб Lindt PeaceА относно това че някой призовава непрекъснато от екрана за осиновяване или приемна грижа,не ми пука кой и как стига да има ефект и полза за децата в домовете от това.На някой хора точно това им трябва. bash newsm78

# 437
И да, голяма част от прекарващите десетки години в БОРБА и инвитро процедури не са годни за осиновители.

...нито за биологични родители.Прекаленото фиксиране в даден проблем, неумението да приемеш, че в живота има както успехи, така и неуспехи изцежда  психиката и понякога  я  прави неспособна да приеме последващо дори и положителните емоции, да не говорим за отговорности  и др.
  Леко се оляхте вече!

# 438
  • София
и аз мисля, че голяма част от стерилните двойки не стават за осиновители. Причини няма да излагам - очевадни са, но ако някой се интересува, нека да помисли.

За останалото, обаче съм съгласна, че е оливане  Peace

# 439
Аз споделям лични и професионални наблюдения, не ангажирам никого с мнението си.

Виждала съм и много разпадащи се двойки, точно когато "успехът" е вече налице по причина на изтощаване от прекаленото фиксиране

# 440
  • в сърцето на един мъж...
След последните три поста ми става ясно защо хората, които имат проблем реагират така на осиновителите Confused Жалко и тъжно е, защото сигурно има варианти да вървят добре нещата, както са го направили в нормалните бели държави и където представяте ли си няма домове и деца за осиновяване...
Обиждайки хората с проблеми, не мисля, че ще се реши изпразването на домовете, нито ще се намерят пари за лечение на децата. Защото пари има, но ги върнаха в бюджета като излишък, защото видиш ли никой няма нужда да се лекува в чужбина...
Жалко и тъжно е такова отношение, защото и двете страни искат едно и също - да имат дете и то независимо как...

# 441
  Аз не обиждам хората с проблеми, съжалявам ако е прозвучало така. Имах предвид, че не сме ние тези, които преценяваме дали един човек става за родител или не. Всеки си има трудни отсечки по пътя и те са си само негови, не бива да се обобщава кой за какво става.

# 442
Хапка, не съм имала предвид теб, а постовете преди твоя. Съжалявам, ако си се почувствала засегната от мен  bouquet

# 443
Исках да помоля Пенкаилиева да коментира изречението си:"ако родя ще намеря начин,но ако тръгна да осиновявам,плаши ме липсата на финанси". newsm78.И другото:"Процедурите по осиновяване са възпиращ фактор".Това от познати ли го знаеш?Като влизаш във форум осиновители поне можеше да ни попиташ.Ти влезе във форума да ни кажеш кое как е или да разбереш нашето мнение/на осиновилите/ Shocked Stop

# 444
Lindt, smile3501
Стана тя каквато стана.Влезе Пенкаилиева пусна една бомба и изчезна.

# 445
  • София
Виждала съм и много разпадащи се двойки, точно когато "успехът" е вече налице по причина на изтощаване от прекаленото фиксиране

Това може с пълна сила да се случи и при осиновяване  Peace

# 446
  • Варна/UK
Големи размисли и страсти са се заформили тук Thinking Чак и аз се замислих, че и си припомних, че и моето дете е осиновено. Бях забравила тази подробност. Толкова лесно и бързо го забравих, че се чудя какво съм правила през онези години, когато съм била без него. Хм, стигнах до един извод и аз... Ама няма да си връщам рожбата. Не го обичам, аз го ОБОЖАВАМ!  Grinning Мили момичета, всеки сам си прави избора в живота си. Моят избор беше да не правя ин витро. Аз съм щастлива, много съм щастлива!  bouquet

# 447
Eй това е ключът според мен - изборът на всеки от нас да ни носи щастие и мир.

На мен моят избор ми е донесъл щастие от първия миг, в който се реализира на практика, мирът дойде по-късно, ама трябваше да поработя върху себе си  Wink

Ако някой подскача като ужилен и агресира при думата осиновяване, според мен има личен проблем и не е лошо заради себе си да поработи върху това.

Преди подскачах и се вбесявах, че и махах с пръст, когато чуех, че някой казва "няма да гледам детето на някоя дето е оставила поредното в дома ..."
Сериозно се замислих какъв ми е проблема ... трябваше ми време, надявам се да съм поумняла  Laughing

Преди се извинявах, когато говорех за осиновяване пред жени с репродуктивни проблеми, сега не се извинявам и не отбягвам виновно темата, просто споделям личен опит ако сметна за уместно.

Там където очевидно няма кой да ме чуе, просто не се хабя

# 448
Фуси, трябва и от двете страни да е подхожда внимателно и без обиди. А не да се квалифицират хората. Грозно е. А и е хубаво когато човек успее да намери своето щастие в нещастието Simple Smile

# 449
 Grinning
това последното не го разбрах, извинявай би ли пояснила

Общи условия

Активация на акаунт