Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 733
  • 554
  •   1
Отговори
# 120
  Темата е полезна в много по-широк смисъл отколкото е зададен на пръв поглед и може да даде храна за много размисъл, да обогати, да обясни...стига да не се пищи непрекъснато "вижте, аз съм права".
  Букет за всички, които споделиха гледните си точки  bouquet Аз лично тази вечер ще разсъждавам над техните мнения.

# 121
За мен склонността на българина да осиновява като последна опция няма много общо с достъпността на процеса, а с факта, че повечето деца по домовете във възраст до 3 години са циганчета и някои доста разпространени черти от народопсихологията и чувствителните отношения "българи- цигани": основна спирачка е "ама какво ще кажат хората", "колкото може по- малко хора да научат за провала ми да стана родител";

На този етап не бих осиновила.Не съм сигурна, че мъжът ми ще обича детето като свое. За себе си съм почти сигурна, че ще се привържа към всяко дете, за което се грижа.

И инвитро опити не съм решила дали някога ще направя. Някой беше написал по- напред - страх ме е за дългосрочните последствия за здравето ми. Ако не мога да имам деца, сигурно ще го преживявам цял живот, но не съм готова да се опитвам да го постигна на всяка цена.

# 122
.

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 17:46 от benson10

# 123
  • София
Някой по-назад в темата беше дал пример със семейства извън България, които осиновяват мулатчета, китайчета, негърчета, деца, на които им личи от пръв поглед че не са биологични а осиновени.Нито осиновителите имат проблем с това, нито по улиците ще срещнат неодобрение, злословие или друго негативно отношение, напротив, за хората това е нормален акт и нормални семейства.
Дали изобщо и след 100 години в нашата страна ще стигнем до подобна култура на мислене? Дали ще се цивилизоваме с времето или ще останем все същите илитерати и балкански диваци с висше образование /както някои държат да се подчертае/?

# 124
marypopins, деца от други раси и култури осиновяват хора в общества, които по принцип толерират и практикуват живеенето на хора от различни такива на едно място. Мисля, че може да се даде пример със САЩ, Холандия, Канада ....
Ние не сме тъпи или диваци, просто сме такива каквито сме и винаги сме били.
Но както и да е, това е извън въпросите на авторката.

# 125
  • Ispania
БМ ни е избрала, агенцията не се бъркаше освен да осигури, 4е вси4ко е легално. Присъствахме на раждането, първото хранене на сина ми беше от мен, от ден първи сме заедно.
Остави ме в ¨размисьл Wink,аз си мислех ,4е така става само по филмите Laughing Crazy.Това е страхотно Peace,ми то ти си си го родила направо Peace.Каква е радост е това само Peace

# 126
БМ ни е избрала, агенцията не се бъркаше освен да осигури, 4е вси4ко е легално. Присъствахме на раждането, първото хранене на сина ми беше от мен, от ден първи сме заедно.
Остави ме в ¨размисьл Wink,аз си мислех ,4е така става само по филмите Laughing Crazy.Това е страхотно Peace,ми то ти си си го родила направо Peace.Каква е радост е това само Peace

Оффтопик: В тази връзка: не е ли гадно да гледаш как родната му майка се мъчи да го ражда и да знаеш, че ще го вземеш и тя няма да го види повече? Само това ме притеснява в този тип осиновяване. В САЩ става това нали?

# 127
  • Ispania
marypopins, деца от други раси и култури осиновяват хора в общества, които по принцип толерират и практикуват живеенето на хора от различни такива на едно място. Мисля, че може да се даде пример със САЩ, Холандия, Канада ....
Ние не сме тъпи или диваци, просто сме такива каквито сме и винаги сме били.
Но както и да е, това е извън въпросите на авторката.
Знаете ли как по4ва промяната Peace,от самите нас,от нашите деца Peace.Когато моята приятелка осинови моми4енцето,в класа (тя е в сьщият клас на моето дете) имаха разговор с у4ителката как малката принцеса е стигнала до мама...била е в корема на друга жена...т,н,.....Сега е при МАМА. Вси4ки деца знаят за какво става дума,и понеже са малки хи4 даже не ги интересува от 4ий Laughing корем е излезнала малката им приятелка и защо е толкова разли4на от тях.Е............моя син като види негьр на улицата, ве4е веднага прави заклУ4ение ,4е е от ИНдия Joy

# 128
  • Ispania

Оффтопик: В тази връзка: не е ли гадно да гледаш как родната му майка се мъчи да го ражда и да знаеш, че ще го вземеш и тя няма да го види повече? Само това ме притеснява в този тип осиновяване. В САЩ става това нали?
И аз това се питах Rolling Eyes,но скоро гледах един филм Laughing Crazy сьс сьщата ситуация,и осиновителите нямаха време да им стане гадно Laughing....видяха си детето и забравиха за майката Blush

# 129

Сега видях, 4е не съм обяснила правилно бях в болницата, но не в стаята докато раждаше. Да,плакала съм с нея( не става на въпроси за драми, а за нормални 4увства при раздяла), но в същото време, тя е избрала по собствено желание без натиск от никой за осиновяването, тя ни избра от хилядите семейства 4акащи да осиновят, и имаше 5 дни след раждането да промени решението си. За две седмици, докато стояхме в нейният щат тя идваше всеки ден, гушкаше го, хранеше, играеше с него. Това бе на4ина, по който тя искаше да се раздели, има други БМ, които не искат да видят детето. Направи му клип, в който му казваше, 4е ние сме най-добрите родители за него и колко го оби4а.Аз не съм го взела насила, тя ми го даде Wink Също е отворено осиновяване, т.е. всеки месец изпращам имайл и снимки. Тази година около РД на детето се видяхме. Разликата идва от това, 4е тук се разсъждава, 4е не от липса на оби4 даваш дете, а от любов и 4увство за отговорност, да се осигури по-добър живот.  И да, егоиста в мен не иска да споделя детето по този на4ин, но в същото време знам, 4е това е здравословно за детето, а за него си давам живота. Ако запо4не да му влияе отрицателно е мое право да спра тези срещи.
За САЩ става на въпрос.

# 130
  • Вън от пространство и време
Съдбата на децата по домовете ме вълнува, но те за мен са си все пак чужди деца. И именно като такива ходя да ги погаля когато имам възможност, да отнеса нещо, бих се включила в инициативи, които да доведат до намаляването и дай боже  Praynig изчезването на домовете. Замислям се за приемна грижа след време, когато моите поотраснат, но никога не съм мислила, че осиновявам за да помогна за намаляването на децата там.

Аз имах претенции най-вече за възраст. Искаше ми се да е колкото се може по-малко детето. И въпреки това първото детенце, което бяхме готови да осиновим беше 3-годишно момиченце, което обаче си остана по домовете заради безкрайни дела на социалните с неговата БМ.

Сега като си помисля претенциите ми за възраст са били защото за мен осиновяването беше 100-процентово решаване на репродуктивните ни проблеми. За нас това беше краят на всякакви опити за забременяване, защото след обсъждане решихме че за нас и сина ни е по-добре и второто ни дете да бъде осиновено. Та на мен ми се искаше да бъда с децата си ако може наистина от първия им ден, а колкото по-големи, толкова повече изпуснати мигове заедно и толкова повече болка заради това.

Осинових защото исках да съм майка и да имам деца. Дълбоко в мен осиновяването е равносилно на дете дошло след лекарска намеса за забременяване - не по напълно естествения начин, но пак си е твое.

А и след единствения ни опит ИКСИ и преживяванията около него лично за себе си се убедих, че съвсем не е без последици относно здравето ми въпреки че минаха години оттогава.

Страх че някой може да изненада децата ми като им каже преди мен за начина по който са се появили в семейството ми нямам, защото открито говорим с тях за всичко и те и двамата вече знаят че имат по две майки.

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 10:41 от Gankata

# 131
Само едно не разбирам -
за какво даряване на съпрузите с техни деца иде реч, след като инвитрото е в съществен процент (от успешните случаи)  с донорска сперма.

Роксана нищо невярно не е казала, поне според мен, и не бих и се нахвърлила с упреци.
Просто е млада, изненадва я болката и има нужда да преживее болката си или да се научи да живее с нея.
Осиновяването не лекува всички болки у всички хора.
Много от осиновителите продължават с опитите със сурогатни майки по третия свят и какво ли още не. Тяхно право е.
Това не им пречи да обичат децата си. Светът е и страшен и прекрасен, това е.
А някои, като Ганката, са пристигнали там, където са искали, и се чувстват добре.
Дано всеки намери покой и радост.
Може и по неочакван и изненадващ за самия него начин.

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 12:11 от Miraetta

# 132
  • София
Само едно не разбирам -
за какво даряване на съпрузите с техни деца иде реч, след като инвитрото е в съществен процент (от успешните случаи)  с донорска сперма.

Пълни глупости.
Понякога като пишете разни неща замисляте ли се че други и четат и че дори започват да си мислят че са верни.

# 133
Само едно не разбирам -
за какво даряване на съпрузите с техни деца иде реч, след като инвитрото е в съществен процент (от успешните случаи)  с донорска сперма.

Пълни глупости.
Понякога като пишете разни неща замисляте ли се че други и четат и че дори започват да си мислят че са верни.

Изразите  "съществен процент" и "успешни случаи" осмислете, а не се афектирайте преди това.
Математиката не е обидна.

# 134
  • Девето поколение софиянка
Само едно не разбирам -
за какво даряване на съпрузите с техни деца иде реч, след като инвитрото е в съществен процент (от успешните случаи)  с донорска сперма.

Пълни глупости.

Изразите  "съществен процент" и "успешни случаи" осмислете, а не се афектирайте преди това.
Математиката не е обидна.

Около 5% са случаите на пълен  стерилитет при мъжа-уточнявам нужда от донорска сперма, незнам за какъв "съществен процент" говориш???

Общи условия

Активация на акаунт