ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 768
  • 797
  •   1
Отговори
# 720
  • в матрицата
Archangel, щом са лекари -хомеопати, значи няма причина да не им напишеш имената тук... Wink

Ще бъде от полза за много хора.
Благодаря ти Бенджи!

А др.хомеопати какви са-шарлатани,които ни тровят???

Няма гаранция, че и калсически хомеопат не може да те натрови, влоши или да ти вземе парите , а резултат да няма....като с лекарите е, въпрос на късмет да попаднеш на читав хомеопат.....

# 721
Archangel, щом са лекари -хомеопати, значи няма причина да не им напишеш имената тук... Wink

Ще бъде от полза за много хора.
Благодаря ти Бенджи!

А др.хомеопати какви са-шарлатани,които ни тровят???

Няма гаранция, че и калсически хомеопат не може да те натрови, влоши или да ти вземе парите , а резултат да няма....като с лекарите е, въпрос на късмет да попаднеш на читав хомеопат.....

така е, но все пак да започнем от основното-компетентен ли е лекаря да практикува хомеопатия-т.е завършил ли е класическа хомеопатия или само някакво кратко курсче и пркатикува некласически

но и сред класическите си трябва избор и късмет, вярно е Peace

# 722
  • Пловдив
Бях писала преди че единствено законно у нас било лечението на Боарон...каза ми го точно лекар,който е завършил това!Т.е. има ли диплома за класически хомеопат?Това май го придобиваш само с курс или не е така?

Аз съм ходила при 2 хомеопата които са и доктор вътрешни болести.Мисля че е по-добрия вариант!?Незнам...защо не се обичате и само се делите на Класически и Боаронски и обърквате и нас?

# 723
танданова79 не става дума за любов..а за пари момиче.. твоя по добър вариант, никак не е добър.. утре ще четем тема от теб как хомеопатията не действа.. плюс това толкова време вече четеш в темата и не схвана разликата боаронец-класик и кой колкоеучил и какво практикува.. Боарон не е човек че да му е законно лечението.. това е фармацефтична компания която изражда принципите на хомеопатията.. тъй че лечението МУ без значение колкое законно, не дава резултати и не можеш да му се довериш

# 724
и аз ходя при хомеопат,който е педиатър,но си е класически хомеопат и има много дипломи,но не знам от курс ли са .Ще прочета следващия път ,когато го посетим.От 2 години се лекуваме при него цялото семейство и съм мнооооооооого доволна.Децата ми се изприщваха от всякакви храни и лекарства,доказана  чрез кръвен тест алергия към краве мляко имаше големият ми син,но от както посещаваме хомеопат ,не сме имали пъпки,хапват вече абсолютно всичко.Аз имах световъртеж,за който никой лекар нищо не ми помогна ,но на третия ден от приема на хомеопатично лекарство ,не съм имала световъртеж и съм като преродена.Намерете си вашия хомеопат и ще останете доволни Hug

# 725
Бях писала преди че единствено законно у нас било лечението на Боарон...каза ми го точно лекар,който е завършил това!Т.е. има ли диплома за класически хомеопат?Това май го придобиваш само с курс или не е така?

Аз съм ходила при 2 хомеопата които са и доктор вътрешни болести.Мисля че е по-добрия вариант!?Незнам...защо не се обичате и само се делите на Класически и Боаронски и обърквате и нас?

Излъгали са те и то брутално, относно това че боаронското било единственото законно лечение. Самото това е достатъчно да загубиш, доверие веднага в този лъжец. Не, боаронците нямат диплома за класически хомеопат, а са изкарали ендо кратко курсче и практикуват на базата на него, знаем как.

Не става дума за обич. Стаа дума, за това че някакви хора узурпурат името хомеопат и хомеопатия и започват да практикуват без да имат знания и образование ПО ХОМЕОПАТИЯ, независимо дали са лекари и каква сепциалност имат. Практикува се само в обласите, в които имаш образование, не във всички възможни.

# 726
Имам въпрос - какво се случва в организма на човек, когато приеме неправилно избрано лекарство, макар и във възможно най-малката доза? Как реагира жизнената сила и какви могат да бъдат последствията? Питам, защото и при класическите хомеопати понякога се налага смяна на лекарството, а понякога се сменят няколко докато се "улучи" точното.

# 727
  • Пловдив
Ами дори и така да е за сега аз нямам оплаквания от "моите" хомеопати!Има много които се лекуват също при "такива" и са им помагали!А и какво да си мисля щом така умело криете колегите си "класици" от Пловдив?Нали бяха много,а?Кажете ми и аз да си намеря верниа доктор...нали затова сте в този форум-да Помагате!
А и то е ясно,че Вие ще си защитавате вашата теза...и все Вие ще сте верният избор на пациента!

А...Мина много добър въпрос-благодаря!Чакаме отговора!

# 728
Ами дори и така да е за сега аз нямам оплаквания от "моите" хомеопати!Има много които се лекуват също при "такива" и са им помагали!А и какво да си мисля щом така умело криете колегите си "класици" от Пловдив?Нали бяха много,а?Кажете ми и аз да си намеря верниа доктор...нали затова сте в този форум-да Помагате!
А и то е ясно,че Вие ще си защитавате вашата теза...и все Вие ще сте верният избор на пациента!

Не се пали толкова Hug Помагат наистина, но за кратко...така, както прави алопатичната медицина в повечето случаи. Лекуват конкретно симптома, той бива потушен,но...до следващия път... Така се получават например хроничните болежки...
Дори конкретно "боаронец", ценен от мен(заради билките), д-р Михайлов, казва, че със симптоматичното лечение се създават пациенти! (тук го улавям в собствено противоречие, но това е друга тема Grinning

Аз ще се опитам да те поставя в конкретна ситуация. Лекуваш симптоми Х и У с хомеопатични лекарства А, Б и В. Да, но  А,Б и В са широкоспектърни и не са само за Х и У.... В един момент, понеже приемаш днес А, утре Б и т.н., а недай си боже и заедно...започват да ти излизат хемороиди, да ти се цепи кожата, да те боли жлъчката и т.н. В това няма на пръв поглед нищо страшно, но ти "доказваш" приетите лекарства, тоест започваш да имаш тяхната симптоматика. Жизнената ти сила се чуди какво да прави и накъде да поеме....Едното лекарство й "казва" едно, другото - друго....Това е почти същото като всеки ден, когато щерка ми ме гледа с цигара в ръка и аз й обяснявам колко е вредно и лошо да се пуши.... Confused
(допълнете ме , моля)

# 729

Не се пали толкова Hug Помагат наистина, но за кратко...така, както прави алопатичната медицина в повечето случаи. Лекуват конкретно симптома, той бива потушен,но...до следващия път... Така се получават например хроничните болежки...
Дори конкретно "боаронец", ценен от мен(заради билките), д-р Михайлов, казва, че със симптоматичното лечение се създават пациенти! (тук го улавям в собствено противоречие, но това е друга тема Grinning

Аз ще се опитам да те поставя в конкретна ситуация. Лекуваш симптоми Х и У с хомеопатични лекарства А, Б и В. Да, но  А,Б и В са широкоспектърни и не са само за Х и У.... В един момент, понеже приемаш днес А, утре Б и т.н., а недай си боже и заедно...започват да ти излизат хемороиди, да ти се цепи кожата, да те боли жлъчката и т.н. В това няма на пръв поглед нищо страшно, но ти "доказваш" приетите лекарства, тоест започваш да имаш тяхната симптоматика. Жизнената ти сила се чуди какво да прави и накъде да поеме....Едното лекарство й "казва" едно, другото - друго....Това е почти същото като всеки ден, когато щерка ми ме гледа с цигара в ръка и аз й обяснявам колко е вредно и лошо да се пуши.... Confused
(допълнете ме , моля)
smile3501

# 730
Имам въпрос - какво се случва в организма на човек, когато приеме неправилно избрано лекарство, макар и във възможно най-малката доза? Как реагира жизнената сила и какви могат да бъдат последствията? Питам, защото и при класическите хомеопати понякога се налага смяна на лекарството, а понякога се сменят няколко докато се "улучи" точното.

Не се знае какво се случва, освен това няма правило. Понякога абсолютно нищо не се случва, понякога се обостря симптом, понякога се появява нов.... Последствията най-често са никакви. Когато се лекува по класическата система, се дава една доза лекарство и се следи внимателно рекацията, така че ако е негативна се спира веднага лечението и се дава друго лекарство, което да премахне лошите ефекти, затова в края накраищата няма лоши последици. Проблемът е с некласическата хомеопатия, където не се следи нищо, а се дава да се пие безброй пъти лекарство или още по-зле-куп лекарства. Така не може нито да се реагира, нито да се постъпи адекватно. Тогава вече може да станат по-тежки влошавания и трудни за премахване негативни ефекти.

# 731

Госпожо, обърнете се към асоциациата на лекарите-хомеопати да ви даде координати на класически хомеопат в Пловдив. Мисля, че Ви дадох този отговор. Ако Ви мързи-аз ли съм виновна? Отново линк: http://www.homeopathybulgaria.org/ А като Сте доволна, защо търсите друг?

# 732
Благодаря за отговора. Аз съм много боса в тази област обаче, та се надявах някой да ме насочи поне към някого. По какво да разбера дали е класически? Нямам много време да се ровя из нета, а сигурно всичко си е написано Rolling Eyes

Става с питане-като се обадиш на хомеопата го питаш класически хомеопат ли е и къде е учил хомеопатия. Ако каже, че не е класически и че е завършил курсовете на боарон-благодариш му, пожелаваш приятен ден и не отиваш. Laughing

Хомеопат могат да ти препоръчат в Българско Хомеопатично Общество и Асоциацията на лекарите-хомеопати. Пусни тук или в гугъл едно търсене и ще видиш и кого са препоръчвали хората.

ето линкове:

http://www.homeopathybulgaria.org/

http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

Благодаря за линковете. Искам да "изпитам" хомеопата си за да знам дали да му доверя най-ценното си на този свят- здравето и детето ми. Какви въпроси да му задам, за да разбера дали да го наема. Аз съм една обикновена майка. Ограничете се само до въпросите.

П. С.Забравих да кажа благодаря- Благодаря.
Направих леки корекции на публикацията.

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 04:43 от цонка-офи-дочка

# 733
  • Пловдив

Госпожо, обърнете се към асоциациата на лекарите-хомеопати да ви даде координати на класически хомеопат в Пловдив. Мисля, че Ви дадох този отговор. Ако Ви мързи-аз ли съм виновна? Отново линк: http://www.homeopathybulgaria.org/ А като Сте доволна, защо търсите друг?
Ами защото като се допитам до вас или други от форума всички казвате че лечението което ползвам е грешно!И аз искам все пак наи-доброто за сина си като ВСИЧКИ ВАС!

# 734
  • Пловдив

Благодаря но тук няма такива регистрирани лекари в Пловдив!

Общи условия

Активация на акаунт