Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, мами! Бързам първо да съобщя страхотната новина, че

ilindi4ka дочака своята рожба! Днес в 01,01ч. е родила нормално малката Бояна с мерки 3.400кг и 50см. Чувстват се много добре!

Добре дошла на Бояна, да расте здрава и красива и нека птичето на щастието никога да не отлита от рамото й!

Честити бебчета и на медиум33, ра4е, Зузу_82! Да са ви живи и здрави рожбите, много да ви радват, да са послушни, игриви и много, много щастливи!

Хоуп, радвам се, че писа! Благодаря ти, че сподели преживяното с нас. Доколкото разбирам, в клиниката, в която си раждала са се съобразили с твоите изисквания и желания? Това е чудесно и значи, че има надежда нещата да бъдат по-добре... Искам да ти кажа, че такава любов и умиление лъхат от написаното от теб, че е просто разтапящо!  Hug Много да нагушиш Ема!

една от нас, беше по-високо преди няколко дни. Започнало е малко по малко да се смъква... Но днес ми отложиха прегледа за сряда, а така ми се искаше да разбера какво е състоянието на шийката, има ли някакви други симптоми и т.н. Че нетърпение ме гони яко... НИщо, че багаж не съм стегнала още...  ooooh!
Муцунка, добре завърнала се! Адриана е страхотна! Толкова е беличка. Simple Smile Радвам се, че раждането е минало без усложнения.
Mis-Demeanor, ох измъчи се....  Sad Дано вече да се свършва с лошите неща около теб и всичко да се нареди по най-добрият начин! Много прегръдки на теб и Божидар!  Hug

Борянка, добре дошла и на теб! Като се логнеш с името и паролата в снимка.бг, горе вдясно ще видиш  "Здравей, january 2010!" Кликни върху january2010 и така ще влезеш в албумчетата. Не се притеснявай, че има катинарчета върху тях. Можеш спокойно да ги разгледаш, само ги отвори Simple Smile

Зузито85, защо да ни досадиш?! Сама виждаш, че всички се вълнуваме от едни и същи неща и колкото и да ги повтаряме, все ни е интересно.  Laughing Ще стискаме палци за 14.01!

Литъл рабит, ама вие пловдивчанки добре сте се "наговорили" Wink Ще спретвате парти по пижами, май  Grinning Много късмет на всички!
И аз питах на няколко пъти за новини от Гитадам, но никой нищо не знае.... Дано да са добре!  Praynig

Толкова засега от мен, ще се включа когато имам новини от Сънрайз!

# 121
Честито на ilindi4ka, да и е жива и здрава Бояна, много радост и щастие да им донесе!!!     bouquet

Копнеж, така се получава при пловдивските майчета - като по график сме се наредили почти една след друга, от средата - до към края на януари, да видим и Стефанийка днес ще се похвалили с дата за секциото.  Simple Smile  Hug

Моят мъж сега ми донесе изследванията, всичко е в норма, хемоглобин - 120! А след малко тръгвам за доктора, да видим последно за кога ще плануваме секциото.  Peace

# 122
Честито на Илиндичка!  bouquet

# 123
Честита дъщеричка на ilindi4ka

# 124
Честити бебенца на Медиум33, Рачето, Зузу82 и Илиндичка. Да са ви живи и здрави малките съкровища и много да ви радват.
Муцунка, много са ви хубави снимките.
Mis-Demeanor, бързо оздравяване на вас с Божидар. Дано всичко лошо остане зад гърба ви.
Зузито, стискам палци за 14-ти.
Една от нас, на мен за шевовете от болницата ми казаха промивки с йодена вода, на един литър - десет капки йод.
Евка и аз мислех, че  пренося от лекарствата, както пиех магне без прекъсване 5 месеца, а даже и в деня на раждането глътнах две хапчета сутринта.

# 125
Запис и се връщам да ви чета, че сте изписалииииии Simple Smile

# 126
Честито на всички родили прекрасни бебенца Hug Hug
Един въпрос имам,който може и да е коментиран,но аз съм в питанка.Трябва ли да се преваряваа изворната вода на Девин и ако не е необходимо,то поне дали не е погрешно.Чувала съм,че минералната вода като се преварява се концетрира,но това е все пак изворна вода.Как мислите?
А за нас-добре сме.Майка ми много ми помага в домакинството,като тя основно се е заела с готвенето,пране и гладене.Аз се възползвам,въпреки че се чуствам много добре.Понякога дори забравям ,че съм претърпяла операция и че трябва да се пазя все пак.
Имахме и критичен момент,когато видях че колкото и да имам желание да кърмя все пак кърмата ми не надвишава 30-40 мл на едно кърмене.малкия плачеше по цели нощи.Явно е било от глад.Когато дойде педиатърката на посещение ме посъветвада дохранвам докато се стабилизират нещата при мен.Аз все се надявам кърмата ми да се увеличи.Ям овесени ядки и ашуре,пия чай за кърмачки за увеличаване на кърмата и педиатърката ми предписа едни хомеопатични хапченца ricinus communis .Е,вярно усещам гърдите си по тежки днес,но малкия колкото да го държа на гърда(обикновенно повечеот 30-40 минути изсуква не повече от 30-4о до 50 мл.Абе правя всичко възможно все пак,пък каквото стане.Наистина кърменето ми беше станала фикс идея и когато разбрах,че така седят нещата много се разтроих.Една вечер плаках,че и мъжа ми заедно с мен.Но смятам все пак да не правя  трагедии от това.Мисля,че и Аптамила с който дохранваме Вики не е лош вариант.
Ами това езасега от нас.На всички бъдещи мами-кураж Hug Hug

# 127
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ ,КОИТО ГУШКАТ ВЕЧЕ БЕБЕТАТА СИ!ДА РАСТАТА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!

еla79 по телевизията гледах доста обстойно предаване преди години за водите на пазара.Оказа се ,че точно Девин розова изобщо не е подходяща за кърмачета, както пише на етикета.Всъщност това важало и за всички с подобен етикет, но само Банкя го махнали след проучването.Дъщеря ми й преварявах обикновенна чешмяна или трапезна вода.Минерална не се препоръчва по начало заради бъбреците.Това поне знам аз.Дано да съм ти полезна.

# 128
ela79, съчувствам ти за проблема с кърменето! Hug Това, което мога да ти препоръчам е да увеличиш количеството вода, което пиеш за денонощие. Примерно, ако пиеш по литър-литър и половина - направи го два литра. Не пий никакви чайове от билки за грип, настинка и така нататък, защото съдържат бъз, мащерка, жълт кантарион и мента, които намаляват количеството кърма. Не яж лимон и цитросови плодове - повишават киселинността на кърмата /въпреки, че новата тенденция е на кърмачките да се позволяват вече всякакви храни, да знаеш, че цитрусите съдържат киселинност, която преминава директно в кърмата/.
Другото, което е много просто и можеш да направиш: адаптето го вземай ти - по една мерителна лъжичка на три часа както е сухо на прах. Сигурна съм, че в първите 24 часа ще има ефект. И последно - слагай бебо на цица по-често отколкото ти се ще, защото няма по-добра помпа от него.
Дано се нормализират нещата! Гуш и ти желая успех!

Относно бутилираните води. Момичета моят горчив опит ще ви споделя накратко. Ния е захранена с бебешкия "Девин". Обаче на втората годинка и се появи флуороза!!! Разбира се флуорозата си има предикати - Ния беше почти един месец на изкуствено хранене със сонда и шест вида лекарства, сред които и фенобарбитал /заради болката от операцията/, та за това флуорозата се разви така скоро и така отявлено. Сега нищо не мога да направя - само гледам как седмица след седмица горните й четири зъбчета почерняват и се рушат.
Не давайте минерализирани води. Просто преварявайте чешмяна вода /ако е възможно, разбира се/ или купувайте така наречената "трапезна", която не е допълнително обогатена с натрий и флуор.

# 129
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МЕДИУМ33, РА4Е, ЗУЗУ 82 И ILINDI4KA! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА НОСЯТ МНОГО ЩАСТИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ!
Зузито 85, и аз съм на 14-ти в Селена, само че при д-р Минев. Ще се засечем там.  Grinning Наистина се заформяме голяма групичка едни след други.
ela 79, скоро четох в едно бебешко списание за изворната вода на Девин. Имаше точно същия въпрос от една майка дали да се преварява и педиатърката съветваше да се преварява независимо изворна или чешмяна е водата до 1 година. За минералната също знам, че не се преварява. Дано и аз да съм била полезна.

# 130
Честити бебоци на Раче, Зузу82 и Илиндичка   bouquet Да са ви живи и здрави и да растат щастливи!  Hug
Хоуп, Муцунка, благодаря ви за разказите, звучите чудесно  Hug
Mis-Demeanor, дано всички проблеми да са зад гърба ви - и здравословни и семейни и вече да си живеете сплотени, щастливи и здравички  Hug
Зузито85, стискам палци за 14  Praynig
Копнежче, започна да ставаш вече и ти нетърпелива, а  Mr. Green
Хайде първо да минат по реда си преносващите - Elia_s, Тарталетка, пък после и нашият ред ще дойде  Heart Eyes

# 131
  • Стара Загора
Привет wavey Нямаше ме няколко дни и колко много бебчета са се родили.

Нека да са живи и здрави, да са кротки и ящни бебета, да растат щастливи и усмихнати дечица.
Честито и на всички мами - бързо възстановяване от раждането  Hug

Съжалявам, че няма да мога поименно да ги изброя, но им изпуснах края  Laughing

Аз съм си 2 в 1, със апетит за трима. Animal Pig Последния месец май ще кача много, ама колкото толкова.После ще му мисля.

В приготовленията за бебчо напредвам вече  Laughing днес изпрах и изгладих, утре отивам да донапазарувам - останаха ми дребни неща и да взема да си събера сака за болницата, че няма кой знае колко време и да не се юркам в последния момент.
Та това е от мен.

Успех на раждащите  newsm10

# 132
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ МАМИ,НЕКА БЕБЕШОРЧОВЦИТЕ СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДОНЕСАТ САМО ХУБАВИ ЕМОЦИИ !!! Hug  bouquet

Днес програмата за мен е тежка по личните ми приготовления с тези предменструални болки и трудна подвижност ... добре,че са мъжо и сестричката,че да помагат.
До преди месец сама си оправях и педикюра ...сега уви,сестра ми ще се справя.С вичко друго милото.
За страх от самата операция все още нямам, по-скоро се притеснявам дали с бебо всичко ще е наред Praynig
Куин, zuzito85 утре освен аз и villy има дата за секцио така, че живот и здраве ще се засечем Laughing
little rabit с теб,може би няма да можем,въпреки,че не се знае, твоя бебо може да реши друго ... но хайде да не го прави по-рано от 20-21-ви,че всичко да е по план.
Много  Hug от мен!!!

# 133
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Честита радост на Илиндичка!
Дано да са здравички и да се гледат успешно! Ей дочака и тя!  Heart Eyes

Димка - много стиснати палчета от мен за утре!  Hug Всичко ще е наред с бебо - обещавам  Hug
И разбира се за Вили!

Ще чакаме новини!

Айде дано скоро и Сънрайз да се обади!

# 134
Little rabit   sisi1974    Dimka   Копнежче   и  Куини  благодаря ви.
   Dimka Villy стискам палци утре да мине всичко леко и да се срещнете с прекрасните ви бебчета.То май тези дни много от нас ще са там.Куини и ти ли си за сутринта  на 14.01?
   Sunrise стискам палци всичко да мине леко и бързо  Praynig
    Честити ни нови бебчета да са живи здрави лъчезарни и много щастливи и да папкат и слушкат мама и тати.А на мамите бързо възстановяване

Общи условия

Активация на акаунт