Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Това е предимството да съм 8 ч назад: виждам целия бебевалеж за деня (или горе-долу:)))

ЧЕСТИТО на МАМИ И БЕБЧЕТА!!! Да са ви живи и здрави:

Гергана на Леан!!!
Момиченцето на Кати!!!

Самуил на Вили!!!
Стилиян на Ниа 1!!! (Страхотно щастлива звучиш Heart Eyes!
Арел на Мирра!!! (Не го бях чувала това име!)

Ана на Стасина!!!
Кристиян на Димка!!!

Чакаме снимки и разкази (на който му се споделя). Ние на опашката май наистина сме дружинката за поздравления  Laughing Една от нас, как добре се разбираме Wink

Каролина, да, така й се радвам на майчето: билета (и отпуската) й е за 1,5 мес, дано на границата не й дадат само 1  Praynig

Роси и Стасина, благодарим за разказите  Hug Лично на мен са ми ужасно интересни и полезни! Роси, твоите размисли за епидуралната май накланят везните в голямата ми дилема: с или без? Не съм още 100 % решила, но думите ти ми се запечатаха!

Какатасвраката
, чак сега видях как се усмихва Дария! Направо ме разтопи, пък не знам на тебе какво ти е Heart Eyes

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ!!! Моят бременен мозък така и не включи как да слага картинки, но и не мога да конкурирам с прекрасните фотоси в темичката.

Обичанка, по отношение на второто: на мен ми изглежда като резултат на ултразвук (УЗ): видяли са ехогеннен сектор (СЕК) в централната нервна система (ЦНС), което означава по-светло петно на ехографа. Т.е. не е диагноза, а само леко мъглив маркер, който тр да се следи. Може тотално да си измислям! Но нали на нашата госпожица й намериха ехогенни сектори в дебелото черво, та аз на това реагирам. Обикновено означава, че има нещо, което да се провери при раждане или да се следи през първите 2 години. Това, което ни казаха на нас е, че има значение дали тази ехогенност е само на 1 място и каква степен е. Ние се успокоихме като разбрахме, че е най-ниската степен и е само на едно място. Има мн голямо значение качеството на ехографа, както и подготовката на лекарите. Твоите съкровища са вече родени и щяха да ти кажат, ако има проблем. Та може да е само нещо, което са имали предвид по време на бременността... Ох, дано съм помогнала, а не съм те объркала допълнително.
Пожелавам ти скоро да си гушкаш съкровищата, мн е трудно така отделени за дълго  Hug Hug Hug

# 226
здравейте на всички мамчета и бъдещи мамчета,
минавам да се запиша набързо и се връщам да чета, че нямам много време. Ние сме си вкъщи от събота и се нагаждаме още с малката.
На всички които още не са родили стискам палци всичко да мине по вода.
ПС мислех че нямаме снимки на бебо ама се оказа че милото се е погрижил http://january2010.snimka.bg/baby/danaya.461762 Peace

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 19:57 от tedinka87

# 227
Да са им честити новите ни бебенца за днес на Леан, Кати, Вили, Ниа1 и Димка! Да растат здрави, послушни и добрички за радост на мама и тати!   bouquet  bouquet  bouquet

Обичанка, не мога да помогна с информация  Embarassed но силно те  Hug, както и Мануелка Hug

Добре завърнали се на скоро родилите мами и благодаря за разказите им - така окуражаващи Hug
Роси79, благодаря за съвета за епидуралната, аз тъкмо още й се чудех -  дали пък не бих издържала...един път нали съм успяла...ама пък не искам и да си спомням.... #Crazy

Аз от днешния преглед мога да кажа само Shocked както си мислех да заявя на доктора че спирам хапчетата, така сега съм с увеличена доза.... по врене на самия преглед на УЗ, доки ме пита "не усещаш ли че имаш контракции в момента???" Shocked а аз  #Crazy Но пък иначе ми каза че нямам разкритие.... #Crazy
Така  и в понеделник рано сутринта ме вика на преглед и запис на тонове на беба в болницата, а не в частния му кабинет newsm78
Което ме кара да си мисля и чудя -  дали пък лекаря не иска да се подсигури че наистина няма да тръна да раждам вечерно време, или през почивните дни, и да иска да си ме приеме в понеделник и да стартира някак си процедурата newsm78......ама може и това да са фантазии на бременнния ми мозък #Crazy

А и да не забравя - Честит имен ден на Тани, Татит и Танчелина, и на други Тани ако има сред насскрити зад никовете Grinning - Дълги години да си носите със здраве и гордост името!   bouquet  bouquet  bouquet

П.П. А и един въпрос, може би малко късно Embarassed, но ...вие мислили сте за замразяване на стволови клетки? Някой да ми препоръча фирма в Пловдив?

Успех и леко на запътилите се към родилното Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 20:11 от leta5

# 228
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ РОЖБИТЕ СИ!ЖЕЛАЯ НА БЕБЧЕТАТА ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ А НА МАМИТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ СЪС СЪКРОВИЩАТА!

НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ-ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!
dudeslavke и аз се записвам в редиците на чакащите последния влак.С моя термин може и до февруари да откарам.
obi4anka моля се всичко да се оправи по-бързо. Praynig Дано няма нищо притеснително около бебчетата ти и най-после да ги вземеш в прегръдките си!

# 229
Честити бебчета на Dimka, Villy, Stasina, Nia1,  i Katy! Да са им живи и здрави и много да ги радват!   bouquet Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover

Честит имен ден на всички, които празнуват днес, много радост и късмет!

# 230
leta5, няма значение къде си-идва екип на избраната от теб банка за съхранение на ств. клетки, за да си вземе материала. Имай предвид обаче, че някои болници/клиники имат скл дог. с определени банки и не допускат други...а и идването на екипа се заплаща допълнително на БОЛНИЦАТА/КЛИНИКАТА, т.е. "допускането" им на територията на болницата...а бе българска работа ooooh!
Аз мислех да замрзявам, но се отказах в последствие..когато проучвах-"Крио сейф" бяха с най-читави цени и условия-това е инфо за тях; най-отдолу е сайта им:
http://www.dnevnik.bg/print/plateni_publikacii/2008/08/06/534624 … a_si_distributor/

Щяха да правят държавна банка за ств. клетки тази година, но до къде са стигнали-не зная.

# 231
МТВ, а какви са мотивите ти за отказ,  ако не е тайна /може и на ЛС, ако на другите мами не им е интаресно....
И да те питам, ти много добре проучваш всичко  smile3501, стовловите клетки от това бебче само на него/нея ли биха помогнали при нужда или и на другото дете или член от семейството - днес така ми обясниха но много повърхностно...
Благодаря ти предварително за инфото newsm20

# 232
Обичанка, интрапартална асфиксия го мернах някъде в гугъл, че е когато сърдечният ритъм на бебето е извън нормите и предполага липса на кислород... Друго за жалост не мога да помогна. Стискам палци Praynig Hug

# 233
Честити бебчета на Димка, Вили, Ния и Стасина! Да са живи и здрави, много папкат и спинкат!
Честит имен ден на Тани, Танчелина, Татит, Татяна77 и ако има други Танчета в темата!

# 234
  • София
   Честито на всички нови мами и техните съкровища!

Да се отчета и аз - днес бях на преглед и тонове - тоновете са добре, но пък имам контракции (и аз си ги усещам, даже снощи се събудих от болки) и докторката ми каза, че скоро може да родя, май няма да изкарам до датата за секцио, която е 19-и, така че очаквам включване всеки момент. Вчера с половинката бяхме на кино - гледахме "Аватар" , наистина страхотен филм, но на бебка май много не и хареса, или по-точно силният звук, такова ритане и въртене беше..., та днес си помислихме, че може ние да я предизвикахме да иска да излиза по-рано  Grinning

Късмет на всички, които ще раждат в близките часове (може и аз да съм от тях)  Hug

# 235
  • София
Честито на новите бебоци и техните мами!!!  Hug

Аз бях днес на преглед при Богословова (лекарката, която изражда и Вито на sunrise7).
И Богословова и сестрата казаха, че sunrise7 е много добре! Все едно не е била на операция! Даже казала, че може да си ходи вече - така добре се чувствала!
Но за подробностите ще изчакаме тя да ни разкаже (аз малко да поклюкаря само:))
Иначе наша бебка е добре. Попораснала е - 3.600 засече ехографа! Докторката ми изгледа опулено корема, че бил станал огромен  Laughing Незнам после как ще го смъквам наистина...
Със сигурност щях да ви питам нещо, ноооо това е - съвсем взех да забравям...

Хубава вечер ви желая и да успеете да се наспите! Който може да гушка бебетата, а другите като мен - да гушкат коремчо  Hug   

nellii - и ние гледахме Аватар по празниците и бебка много се премяташе на силните звуци! Затова бях леко натръни през цялото време и несупях много да се вглабя във филма. Иначе е красив да Wink

# 236
Благодаря ви много момичета   bouquet

# 237
Честито на всички нови мами! Да ви са живи и здрави бебчетата и много да ги слушате!

И ние сме още 2 в 1, взе да ме хваща нервата вече, макар, че има още време!

# 238
  • София - Дианабад
leta5 , ние с мъжа ми решихме да съхраним стволови клетки и се насочихме към Крио-сейв. Хареса ни това, че са голяма банка за съхранение на стволови клетки; плащането е за 20 години напред и не се налага всяка година да се правят вноски; съхранението е на 2 места и евентуално може да се използва 2 пъти. За използването от друг член на семейството - възможно е, ако се докаже съвместимост.
Имай предвид наистина, че в някои болници искат допълнително пари, само за да пуснат екипите  Rolling Eyes. За щастие в болницата, в която аз ще раждам, не искат такава сума.

# 239
Още една новинка за лека нощ  Grinning

Grapefruit днес е родила своята дъщеричка Магдалена - финна и бяла госпожица, както Grapefruit ми пише. Мерките на малката принцеса са 2.850кг и 47см. И двете са добре и ни пращат много поздрави и целувки!

Желая много здраве, радост и щастие на порасналото семейство на Grapefruit! Магдалена да расте будна, талантлива, с много късмет и усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт