Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Честити бебчета на Мирра, Grapefruit, Dimka, VILLY (дано не изтпускам някой)!

# 241
Честито на Grapefruit.Да и е жива и здрава Магдалена.
Честит празник на всички празнуващи.
Аз все още съм 2в1.Ходя всеки ден да слушат тоновете на бебка,явно доброволно няма да излезе.Днес за лош късмет си навехнах глезена и сега е доста подут и незнам какво да направя за да спадне отока.

# 242
  • София
ЧЕСТИТО НА ГРЕЙПФРУТ!

Момичета,понеже утре ще караме компа на ремонт(мъж ми без да иска форматира диска,където ни е цялата музика,заедно със снимките от целия ни живот),и общо взето умираме на мъка в момента,а и сме толкова умни,че дори не сме си ги копирали и на дискове,та ще го водим при едно хакерче,ако може да възстанови нещо...мисълта ми е,че в четвъртък влизам в болница и живот и здраве,в петък ще има среща с бебчо,минавам да пожелая леко раждане и на всички останали,които ще раждат тия дни,и ще пратя смс-че на Копнеж,като свърши всичко...!

# 243
  • София
.:Little Miss:. - мястото, където могат наистина да възкръсват компютри и най-вече хардискове е това (имам страшни преживявания покрай гръмнали и дефекти хардове - само там са ми помагали!!!):
http://www.itemav.com/contacts.php

elia_s - има едно кремче: Perskindol - със силно охлаждащ ефект. После с бинт отгоре (след като попие хубаво) и крака на високо и за 2-3 дни ще те отпусне напълно (ако не е силно навехнат може и доста по-бързо)

Честита бебка на Grapefruit !!! Да е много щастлива и здрава!

Аз даже се сетих какво щях да питам - от известно време бебка хълца много! Целия ми корем подскача направо! Нормално ли е още да хълца така? Забравих днес да питам лекарката...

# 244
  • София
ООО,Уики,благодаря много за линка,ще го имаме предвид!  bouquet

# 245
elia_s ако си все още пред комп-а..компрес от смачкан лук Peace

wicky нормално е-и двамата ми хълцаха така в корема Laughing Особено като се нахраня аз Simple Smile

# 246
Честити бебчета на Грейпфрут, Димка, Вили, Мира,  Ния, Стасина! (дано не изпусна някой) Желая ви здраве и късмет!

На мен май ми падна тапата! Днес бях на преглед и ми казаха, че може и да пренося. Та въобразих ли си или що, от стреса на гинекологичния преглед ли, ама сега ми се стори че тапата се появи. Да видим какво ще е!
В момента скоростно прикривам следите от хаоса у дома  Mr. Green

# 247
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Оооо, Копнежчето имала доста работа този следобед!  Mr. Green

Дай Боже всекиму такава заетост!

Специални прегръдки и целувки на всички нови мамита и техните сладки бебета - нямам търпение да видя снимки  Crazy

Аз попразнувах, като няма да раждам, поне да се позабавлявам.  Mr. Green

Уики - и на мен така............. голямото хълцане е.
Литъл Мис - това е ужасно! Дано успеете да оправите нещата. А иначе - силно стиснати палчета и за теб!  Hug
Олемале, и аз бях така след първия гинекологичен преглед - викам падна тапата. Но или не е била тя, а просто обикновеното кървене след прегледа, или пък е паднала, но.... не цялата. Ама още си ходя 2 в 1. Та знам ли де....
Мен всички лекари ми казаха, че няма да изкарам до термин, ама.... остана само още един ден!  Rolling Eyes
Аз затова така се поизнервих, щото се настроих, пък то..... Ама козлето си има мнение и това е  Mr. Green Heart Eyes

Лека нощ и успех на тези които решат да ни изненадат сутринта!  Hug

# 248
Добро утро.
wicky , MTV благодаря за отговора

# 249
  • Стара Загора
Честито момченце на Димка, и щерка на Грейпфрут! Да са здрави, спокойни и лакоми бебчета!

# 250
  • на село
Здравейте от мен!
И ние сме още 2в1.
Кой каза че ще се бори за последното място - обзалагам се, че ще ви мина всичките  Mr. Green
Вчера бях на тонове и разтеж. Всичко е наред. Бебето е към 2800 и вече спрях окончателно всички хапчета.
Сега само се двоумя дали да искам епидурална /ако въобще има време, де - зависи с какво разкритие ще ида до клиниката/. Може пък да се поглезя този път  Rolling Eyes
притеснява ме само, че лекарката от сега ми говори за окситоцин, та не зная как ще се разберем там с нея... Rolling Eyes

# 251
  • Пловдив
Добро утро,,мамета!
Честито на Grapefruit.Да и е жива и здрава Магдалена

# 252
Честити бебчета на Мирра, Grapefruit, да са здрави, щастливи и само радост да им носят!   bouquet

Аз пък хванах някаква хрема, много гадно, нямам други оплаквания, секретът от носа е прозрачен, ама си е неприятно.  Sad
Иначе днес следобед мисля да отскоча до ВМИ на запис, че не съм ходила от 22-и. И ми остава да си направя консултацията с анестезиолог в Селена. Предвидливо се обадих да питам за моята дата кой ще е на смяна, за да отида да ме консултира същият анестезиолог. Оказа се, че Кючуков ще е тогава, което много ме радва, понеже той ми слага епидуралната и на първото секцио и в петък ще ходя на консултация при него, надявам се пак да го убедя да мина само с епидурална, без спинална.  Wink  Hug

# 253
dale4na Благодаря Heart Eyes! Едвам се сдържам да не я държа на ръце през цялото време.

Момичета чета ви всечки ден, но нямам желание много много за писане.
Малко съм уморена, малката не може да прави 6 часовата почивка през ноща и се храниме дори и в 3 часа.
Това от една страна е добре, защото ми стимулира лактацията, но от друга страна не съм сигурна колко е добре за нея да няма така почивка.
Питах педиатърката тя каза че до 20 тия ден не е пробем да си я храня така на поискване, но след това ако продължи да иска пак така в 3 часа през ноща, трябва да и наложим "възбрана".
Иначе е все още спокойна, от 2 дни има един период от 15 до 18 часа в който не спи, а бодърства.
Първия ден като ми го направи това бодърстване и аз се ошашках, реших че тя ще се умори много и след това няма да иска да яде в 6 часа. Добре че е майка тук при мен, та да ме вкара в релси.
Аз иначе горе долу мога да кажа че съм добре. Все още ми придърпват шевовете, а и като чели костите ли ми се свиват или и аз не знам но чуствам една такава постоянна тъпа болка там отдолу. Много е неприятно.
С майка си говорехме за това и честно да ви кажа готова съм да родя още 3 пъти само и само да няма този възстановителен период след това.

И така, за който се интересува да си разкажа и аз историята за раждането.

Започвам с 30.12 вечерта към 9 часа. Тъй като за подарък за коледа получихме нов компютър един приятел и жена му дойдоха в къщи да прехвърлим с неговия преносим хард диск информацията от стария на новия комп. Майка направи стабилна купа с мекици за вечеря и докато ние оправяме компютрите да хапнем малко. Тамънннн сядам на дивана да се налупкам с мекички и нещеш ли ...
нещо ми намокри панталона, ама стабилно намокряне и аз скочих. Отивам в банята и всички след мен - " Ама какво стана, защо скочи така, как си, добре ли си?". Аз ошашкана не знам какво става мисля си дали са водите или съм се опуснала. В момента в който седнах на тоалетната изпуснах още от консистенцията и вече се убедих че са води. Нямах болки, нямах контракции, само води.
Добре, че предишния ден си бях приготвила багажа. Стегнахме се да ходим в болницата, аз приятелят ми, майка ми и приятелите ни. А забравих да кажа че момичето е бременно пък в 7 месец. Разделям се аз с баба ми с думите - "Айде бабе, пък може и да ни върнат!"  Joy
Качваме се в колата, уж спряха да ми текат води, даа ама не, мокри ли мокри, и аз вместо да се притеснявам за раждането си мисля, леле намокрих седалката, и не спрях да повтарям това докато стигнеме в болницата.
Там разбира се ме прегледаха, констатираха 2 см разкритие и ме приеха.
Веднага ме сложиха на монитор за тоновете. Нямах контракции първоначално. Само течаха ли течаха води. За мой ужас ми се доходи до тоялетна по голяма нужда, ама как да отида като съм вързана за монитора, не става. Не искаха и да бързат да ми правят клизма преди да направя около 4 см разкритие. След около 10-15 мин ми включиха окситоцин. И започнаха лека по лека контракциите. Стигнахме до болезнени контракции на 2 мин, когато се сетих че ние не сме решили твърдо за името, а не знаех кога трябва да кажа как ще се казва. И реших да звънна по телефона да питам мъжо.
А те в къщи седят и тръпнат, че даже и приятелите ни, дето по късно от 10 часа не ги търси че на момичето много и се спи седят и чакат новини. В крайна сметка решихме - Дария.
Успокоих се. Контракциите не ми се струваха болезнени много. Аз по принцип съм с много болезнен мензис и тази болка ми се стори горе долу както когато ми дойде, че даже по добре, защото има периоди на затишие докато когато ми идва целия ден съм с силна постоянна болка.
Стигнах 4 см разкритие и най накрая дойде жената да ми прави клизма, ама не мислете че ме качиха на магаре, амиии - в кревата. И после неизбежната подлога. Неудобно ми, никога не съм ходила в подлога, и не мога да се изходя. А докторката и акушерките през 10 мин минава и питат дали съм се изходила  Joy. Нямам идея колко време мина, най на края като чели приключих с изхождането.
Дадоха ми успокоително и ми казаха да спя между контракциите. Посъбрах сили. Мина действието на успокоителното и ми започнаха избутващите контракции. Лошото беше, че ми бяха мноого нарядко. Увеличиха ми окситоцина.  След доста време започнаха да са по начесто. Е това ми беше трудното, когато трябваше да напъвам, не знаех как! казваха ми да се напъвам все едно ми се ..., и аз това се опитвах и да направя, но напъвах вместо долу с корема си някак си с главата. След не знам колко време ме вкараха в родилна зала. И там същото изпълнение правех, някак си напъвах вместо с корема с главата. Изгубих свяст няколко пъти.
Но накрая - оооо свободаааа. На 31.12. в 6 и 30 сутринта излезе една малка рошава глава и почуствах облекчението. Срязаха пъпната връв метнаха ми я на корема и вдигнаха малкото съкровище да го видя. В този момент забравих всичко. Забравих болките забравих отчаянието, което ме беше обхванало. Оказа се че имам вътрешни разкъсвания. Приспаха ме и ме зашиха.
Събудих се в коридора на количка. След около 20-30 мин ме закараха до стаята и ми помогнаха да легна.
Оставиха ме този ден да почивам и не ми доведоха бебка. Ако си я бях поискала щяха да ми я доведат. Но така като чели беше по добре, тъй като аз определено имах доста проблеми и все още имам с тия въртешни шевове. Уж било по-добре че са само вътрешни, но на мен нещо много ми придърпваха до вчера онзи ден и беше доста неприятно, не можеш да седиш не можеш да стоиш прав, само в легнала ставаше.
От екипа съм много доволна, страхотни хора. Най вече акушерката, тя милата свърши всичката работа, дано не съм и се видяла някаква глезла, гледах да я слушам.
Единственото като съвет което искам да кажа на всички майчета които им предстои раждане - слушайте докторите какво ви казват да павите и се опитвайте да бъдете адски стриктни в изпълнението. Това е най-важното!

Е то стана цял ферман. Надявам се да вие  било интересно.

Честито на всички майчета! Да са ви най вече здрави бебчетата друго не ви трябва!

# 254
и аз снощи бях на преглед. бебчо е 2582 грама. тоновете са добри всичко е наред. но неиска да излиза мъника още

ЧЕСТИТО НА ДИМКА И ГРЕЙПФРУТ. МНОГО РАДОСТ ДА ИМ НОСЯТ БЕБЧЕТАТА!!!

Общи условия

Активация на акаунт