Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 583
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Ловеч
Здравейте, минавам само да кажа, че вече си имаме бебче. Днес ни изписаха.
Роди се на 12.01.2010г в 10:05ч, тежи 3.400гр. и е 51см.

Честити бебчета на всички мами, да са живи и здрави и много да ви радват.
Лека вечер.

# 481
  • София
Здравейте! Аз се завърнах, ама без голям корем и с бебе. В реанимацията се засякохме с Грейпфрут.
Татит, извинявай, че не те дочаках, ама вече изгубих търпение и се отказах да чакам  Grinning . Ама ти освободих стая Simple Smile . Много съм доволна от болницата, но ще разказвам после. И снимки на кифлата ще метна. За първа страница да допълня, че принцесата ми се казва Стела и е 51см.
Искам да честитя на всички нови мами и бебоци. Само положителни емоции да ви носи отглеждането на наследството!!!
Връщам се да ви чета Simple Smile

# 482
Честито на щастливите майки.Продължавайте с бебе валежа,че да дойде и моя ред. Simple Smile

Аз се побърквам вече от чакане.Днес изчистих спалнята от ... до... Simple Smile Прозорци,пердета....Гардероби пренареждане и нашите дрехи и на бебчо.Направо капнах.......... Пердета пера вече за 2-ри път.Нали поверието гласеше,че като измиеш прозорците и изпереш пердетата ще родиш...... хаха Simple Smile
Секса ни е забранен от докито,ама практикуваме го и не предизвиква нищо....То на бебо си му е добре вътре,на топло и ще си излезе когато реши.... Simple Smile

# 483
  • София
Имам прекрасна новина от Лета5! Ето нейния смс:

От 12.25 си имаме дъщеря Неда, 49см и 2970 гр. Поздрави на всички!

Да и е жива и здрава малката Неда! Да бъде умно и красиво дете, и да има много успехi в живота!

Лета допълва, че има нет в болницата и ще се включи, когато може.

# 484
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Татит, извинявай, че не те дочаках, ама вече изгубих търпение и се отказах да чакам  Grinning . Ама ти освободих стая Simple Smile . Много съм доволна от болницата, но ще разказвам после.
Mr. Green Важното е, че сте добре и щастливи. А аз тренирам за олимпийските игри по търпение  Mr. Green Joy
Нямам търпение да видя снимки на Стела и да чуя разказа.

Тани' - забравих да ти кажа - много слабо риташ момиче  Mr. Green Закара ме дотам, но се върнах после!  Whistling

Раче - Веселинка е има най-жестоките бузки на света. А снимката до другото бебе е.....  Crazy Grinning Тя си е отгледана хубавелка!  Hug

Ив* - честита малка принцеса! Само радост и щастие ви желая!

Честитики и на ЛетаааааHeart Eyes Неда е страхотно име!

# 485
  • Варна
Привет!
ЧЕСТИТО на новообебилите се мами - Светленцето, Джени_78, Ив*!!! Да са ви живи и здрави дечицата!! 
Ири, мерси много за отговора  Simple Smile Значи да не се притеснявам за пъпчиците. За конците - мен не ме боля като ги маха доктора ми вчера, но той самия каза, че има случаи и когато боли. А вътрешните конци се разграждат, да.
Tatitt, мерси за хубавите думи  Hug Само дето не винаги се чувствам страхотно. Депресията не ме пуска още и си поревавам от време на време. Яд ме е, че не мога да се насладя изцяло на миговете, прекарани с бебка. Но надявам се да ми мине скоро. Ти какво правиш още тук  Grinning? Я беж към болницата  smile3513
За ваксините - на Лора в болницата и сложиха, но преди това ме питаха дали да и сложат. Така че поне там, където раждах аз, може да се отложат.
Разгледах и другите албумчета на бебчетата. Всички са големи сладурчета  Heart Eyes
sisi1974, и на мен съветите на педиатърката ти за кърменето не ми се струват добри. Подкрепям мнението на Мяу Peace Ако искаш да кърмиш повече време малката, май не трябва много да слушаш какво ти казва педиатърката ти.
Танче, спокойно, няма да заразиш Вики. Кърми си я и няма да имаш грижи.
Katy, добре си дошла!
Сега видях поста на Редчето  Grinning leta5, добре дошла на Неда! Нека расте здраво и щастливо дете, а ти се възстановявай бързо! Чакаме те да разкажеш за раждането  Simple Smile

# 486
Аз днес се изложих като вестителка Embarassed Нетът ми е много зле и затова не можах да донеса навреме добрите новини за Jenny_78  & leta5.

Присъединявам се обаче към пожеланията и честитките!
Да са живи и здрави новите януарски попълнения, да растат щастливи, игриви и всичко, с което се заемат да им върви по вода!

# 487
  • София
Ето малко снимки от нас Simple Smile http://katerinavk.snimka.bg/family/stela.463811

# 488
Katy-малката наисина е неверяотна,да е жива и здрава и много да ви радва,а относно болницата-ти май във 2-ра градска мислеше да раждаш или се бъркам...ако е там-много ще те замоля като имаш малко свободно време да драснеш по-подробно за всичко там-че аз на там съм се насочила-обаче такава паника ме е обвзела от това раждане че ужас направо...Благодаря предварително  Hug

# 489
  • София
Radi, последно реших да раждам в Тина Киркова и съм супер доволна. Нямам забележки. Естествено, че има простотии като навсякъде, като това, че си плащаш 900лв за избор на екип и ти казват да си купиш 4 превръзки за операцията  Sick , но на фона на всичко останало това са бели кахъри.

# 490
Честити бебенца на Ив и Лета5! Да ви растат здрави, умнички и добрички!
Кати, много сте хубави. Особено на едната снимка, където изглежда все едно е посегнала да погали кака си.
Мяу, аз точно така й предлам първо едната гърда, като я изпразни другата, тя обикновено не отказва. Иначе да, вземам я да я кърмя при всяко поискване, по скоро проблемът е, че тя спи понякога доста дълго, имам чувството, че ако я оставя може и шест часа да спи. Аз я следя и като се размърда или почне да си отваря устичката или да си лапа ръчичките я вземам, но понякога се е налагало да я будя и като спи дълбоко, защото става много дълга пауза. Тогава обикновено хапва малко и пак си заспива. Единственото, което ми хрумва е да я будя по-редовно и да не я оставям да прави повече от 3-часова пауза. Хубавото е, че поне нощем си се буди самичка. Тя просто в началото много спадна, може от антибиотиците да е било, но в болницата нямаше никакъв апетит и с часове не можех да я събудя да яде. Всеки случай радвам се, че и ти мислиш, че е брутално да я откъсвам от гърдата, почувствах се доста виновна в кабинета, все едно ще си уморя детето от глад.

# 491
Честити бебчета на Svetlencetoo, Jenny_78, Ив и Лета5! Да са им живи и здрави, много красиви и щастливи!   Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Two Hearts

# 492
Сиси, много правилно действаш! Интуицията на майката е винаги най-доброто, тя усеща бебето и изгражда контакт с него като кърменето помага това да се случи възможно най-бързо.
Наистина е възможно щом е спаднала на тегло и е била на лечение затова да не е могла да суче, още повече в началото за това допринася и жълтеницата. Права си, не трябва да има паузи по-големи от 2,5-3 часа във вашия случай (иначе при големи и силни бебета е възможно и повече, някои си правят почивка от 6 часа през нощта и нямат проблем), така че ако не се събужда сама, пробвай да я събуждаш лекичко с пощипване по ушенцето, приближаване на гърдата до устичката дори докато спи, те усещат и помирисват млякото и започват да сучат дори докато спят.
Нормално е в началото да суче по-добре, защото предното мляко е по-рядко и изтича по-лесно. Задното е по-гъсто и някои по-слаби бебета изпитват затруднения да сучат, започват да нервничат или се уморяват и заспиват. Ако това се случи и не е доизсукала първата гърда, на следващото кърмене започни отново с нея, за да може да усвои задното мляко, което е по-богато на мазнини и което всъщност осигурява наддаването на тегло.
Ако имаш каквито и да е притеснения или въпроси, пиши!

Katy, страхотна хубавица си имате! Да ви е жива и здрава!

Честити бебенца и на Ив и Лета, да растат здрави, щастливи и игриви!

# 493
Честито на всички нови мамчета! Здраве и късмет на тях и на бебетата!
Сиси, ти си абсолютно права! От къде на къде да спираш кърмата и да даваш изкуствено!  Crossing Arms Ами то от естественото по-хубаво няма!Аз и до ден днешен не мога да си простя, че толкова лесно започнах да давам АМ и накрая тотално спрях да кърмя за по-малко от месец.А педиатърката дори не се опита да ме посъветва какво да направя ,за да не се стигне до там.В началото имах много мляко и съвсем да спре....Вярно и нервите ми оказаха голямо влияние и паниката ,ама нямаше кой да застане зад мен и да ми каже Споко ще се справиш.
Ние още сме 2в1.Каката нещо се разболя и аз се притесних доста-ами ако тръгна да раждам?Не че таткото не може да я гледа ама...Ох тя като се разболее и аз се разболявам от притеснение даже да е настинка.Оф и аз съм една паника.

# 494
ЧЕСТИТИ НИ НОВИ БЕБЧОВЦИ!!!
ние се си 2 в 1.
нищо ново при мен. вече съм утегчена от бременност.
чакам с нетърпение да си видя и аз моето бебченце

Общи условия

Активация на акаунт