Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Днес , на 10 януари , в 13 и 40 ч., след 96 часа мъка и болки , моята мила жена Милка ми роди син Николай , тегло - 3,500кг , височина - 51 см . Това стана в Тина Киркова , при д-р Русинов . Благодарност за него и акушерките , всички бяха много любезни и стриктни , Евалла !!!Ето го и на татко хубавеца : http://media.snimka.bg/5306/016866595.jpg

# 91
  • София
СънрайзHug успех утре, мила! Всичко да мине безпроблемно и да гушкаш скоро детенцето си!

ВеселушкоHug и аз го имах този страх от изписването. По същия начин се чувствах! Но днес вече е по-добре и малко по-лесно. Утре се надявам да е още по-добре положението!

Честито на ВИОЛА78, РОСИ79, АНИТАКОВА, МЕДИУМ И ЗУИ!!! Да са им живи и здрави дечицата!

Затварят ми се очите вече. Утре обещавам да пиша и разкажа как сме и как се справяме.  Hug

# 92
  • София
Little Miss:. тука съъм та предните страници някъде. Ама ми се иска да изчезна вече. Аз добре се шегувах как от лекарствата ще пренося да не вземе да стане факт накрая  Laughing

Честито и на другите мами от днес ! Благородно ви завиждам вече  Embarassed

# 93
Честити рожби!    bouquet Hug
Даниел - на n3ni
Дария - на kakatasvrakata
Чавдар - на mishleto_85
Самуил - на Мама Цоцоланка
Кристиян   - на Katinche
момченце - на Зуи
Дамян - на didka055
Александра на anastasia_ak
Филип - на Red Tree
Дарина  - на ivalex
Диляна - на aniTakova
Виктория - на tanchelina
Атанас - на Весела Динкова
момченце  - на Mis-Demeanor
Християн - на marinakapina
Даная   - на tedinka87
Ана - на stasina
Боримир   - на pochti_bezobidna
Георги - на peteto1981
Георги  - на minana
Димитър - на manuella
Елизавета  - на simba2001
Бояна - на sugar_lady
Aдриана - на Mucunka (Kasmet_Viara_Jivot)
Велин - на shoppy-мими
Христина - на viola78
Лора - на Rosi79

Честити рожби, момичета!  Heart Eyes  
Нека малките човечета направят живота ви още
по вълнуващ, прекрасен и пълен с ежедневни изненади !
Да имат весело и безгрижно детство, много приятели,
щури игри и малко пакости за разнообразие.    bouquet  

Благодаря на всички за милите пожелания!  Hug Ние сме добре. Ема е прекрасна, не мога да и се наситя. Какво да кажа - щастлива съм. Още не мога да повярвам, че вече гушкаме така дългоочакваната рожба.  Heart Eyes

# 94
След като от ранният следобед нямам нет, най-накрая се сдобих със жалко подобие на такъв, но този път оставих мъжО да крещи на доставчикът по тебефона  hahaha

Сънрайс успех утре!  fingerscrossed

Поздравявам новите мами, желая успех на тези които чакат всеки момент събитието  Hug
Утре заран не знам как ще съм с нервите и дали ще ми е до писане, за това от сега си ви пожелавам успехи и щастие, пък аз отивам "на топло".... До кога - не знам, то ще се чуе  Mr. Green

Хайде лека нощ от мен

# 95
Честити бебоци на новите мами - Виола, Роси, Зуи, АниТакова, Медиум   bouquet
Честито на Обичанка, че е станала леля   bouquet
Копнеж, леле колко ти е високо коремчето - моето от много време е съвсем ниско долу...
Стискам и аз палците за Сънрайз - после ще има весели разкази от нея как е шашнала всички с новината  Mr. Green
Хоуп, много се радвам, че се включи, липсваше ни, пиши по-подробно как мина при теб, как сте сега с гледането, изобщо интересно ще ни е да прочетем подробности  Hug
Исках да ви питам за шевовете в следствие на разкъсвания и епизиотомии - мажете ли с нещо специално, правите ли им промивки, нещо, което може да помогне да заздравеят по-бързо? И взимали ли сте си нещо превантивно за тази цел още в болницата? Или смятате ли да го правите за тези, които още не са родили?
Още едно въпросче - стана дума на няколко пъти за евентуално даване на вода или добавка с лъжичка - каква лъжичка използвате - специална някаква ли и стерилизирате ли я?
Аз днес бях на лекар и засега бебо си е добре, току-виж изкарал до термин, но той ще си реши сам човекът  Heart Eyes

# 96
Ама наистина валят бебчета, прекрасно!

ЧЕСТИТИ ДА ВИ БЪДАТ:

Христина на Виола
Лора на Роси79

момченце на Зуи
Диляна на Ани Такова
Николай на Медиум33
!!!
Дано са здравички и с апетит, а пък майките им бързо се възстановят!

Мануела, мила, съжалявам за трудностите, дано скоро можеш да си гушкаш малкия здравичък вкъщи! Hug Споделяй тук, ако можеш, дано олеква малко.... Обичанка, твоите мъничета също ги мисля, както и чакащата им майка  Hug Дано скоро приключат вашите грижи и се наслаждавате един на друг, без присъствието на груби лекари... Praynig Hug

Танчелина, Хоуп, чувайки за вашето щастие, и на мен ми идва кураж! Иначе и аз като Лета на моменти се плаша: от раждането, от отговорността, от кърменето...

Сънрайз
, успех утре  Hug

# 97
Сега за самото раждане,контракциите ми почнаха в 12 вечерта,отидохме в болницата в 2 и вече имах 5 см разкритие.В 9 сутринта ми спукаха водите и от там се зачестиха още повече контракциите и разкритието стана почти 9 см,отказах епидурална,всички много ми се чудеха и няколко пъти ми повториха че до 8 см трябва да я сложат,но аз бях решила да изживея всичко(с първото раждане бях под пълна упойка).Та вече на 9 см и половина близо 10 си виках е такива болки през живота си не съм изпитвала,не съм викала стисках зъби и напъвах(даже ме похвалиха че много добре съм се справила и питаха дали съм ходила на класове-а аз не съм).Мъжо държеше единият ми крак,беше предупреден от мен да не  ме успокоява.И в 11 и 46 след 10 мин напъни Адриана се поява,направо изкочи като коркова тапа.Имам няколко шева.
Само да кажа много боли,обаче няма нищо по-хубаво от това да изживееш едно нормално раждане и да чуеш първия плач на рожбата си.
Като цяло е ревливо бебе и е  спокойна само ако я носиш и спи върху теб.
За сега толкова от мен ,че викам да лягам и да поспя малко,че доста безсъние ми се е насъбрало.
Ето и снимки:
http://junebaby2.snimka.bg/other/alex-na-mucunka.125976.16874086

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 03:05 от Mucunka

# 98
izvinqvam se predvaritelno na moderatorite za latinicata
momicheta,oshte sme v AG-RUSE i vi pi6a ot mobilniq,chakame utre s Bozhidar da ni izpishat-i az i toi sme na lechenie,no se podobrqvame,toi be6e pochti 5 dni v kuvioz s otochen sindr6 i vlivane na plazma i glukoza v glavata,no veche se gu6kame i kurmim i az sum nai-6tastliviqt chovek na sveta!chestito na vsichki vas,geroichni mami!

# 99
Честити бебчета на viola78, Rosi79 и на мама Милка!!!
Стискам палчета на Сънрайз  Hug
renxy, благодаря за инфото за стерилизатора   bouquet
Mis-Demeanor, дано всичко ви остане скоро зад гърба и от утре да се гушкате с бебчо вкъщи.
Леко раждане на всички майчета, на които им предстои днес.
Аз отивам на зъболекар след малко  Tired

# 100
Здравейте момичета!

Аз съм в ролята на розовия щъркел за Рачето  Hug

Тази нощ в  4:05 се роди Веселинка!!!
Мерките на бебораната са впечатляващи:

59 см и  5,450 кг

Леко раждане на всички, на които им предстои!
 Hug

# 101
Честито на Viola78, Rosi, мама Милка, Зуи, Ani Takova,Медиум33, Рачето, дано не пропоскам някой, много здраве и хубави емоции с малките слънца!

Муцунка, много сте сладки!

Mis- Demeanor, радвам се, че и при вас нещата се нареждат и скоро ще сте си вкъщи.

Раче, ти счупи рекордите за голямо бебе Simple Smile, да ти е жива и здрава!

# 102
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утроо!

Е Рачето ни закова!  Mr. Green Heart Eyes
Страхотно постижение! Да е жива и здрава Веселинка и все такава рекордьорка.
"Мерките са впечатляващи" е направо меко казано!  Hug Heart Eyes
Особено предвид факта, че термина на Раче е още далеч.

Честита радост и на Медиум! Само радости и щастие от тук нататък!  Hug
А защо така цели 96 часа?!  newsm78 Дано трудностите да са зад гърба им вече!
А Николай е страхотен!  Mr. Green Hug

Муцунка - Адриана е страхотнааа! Каква ае чистичка и оформенка!  Heart Eyes. Мерси за разказа  Hug

Mis-Demeanor - радвам се, че най-после ще се приберете и че сте оставили лошото зад вас. Дано няма други перипетии вече! Чакаме те с нетърпение - да видим снимчици и разказ за вашето щастие малко!  Flutter Heart Eyes

Аз малко се събудих нервна, че не е започнало още раждането. Имам време до термин, но защо така се нервя не знам.... Заради това, което ми казаха - че вече ми е доста  зряла плацентата и ........ се шашкам да не се тормози бебка.  Rolling Eyes Tired
Но както винаги четенето на добрите новини ми повдигна духа!  Hug

# 103
Честито на новите мами  bouquet
Стискам палци и мамчетата с днескашно раждане Peace
Гледам Раче е с моя термин Rolling Eyes/аз обаче се ослушвам и за сега не бързам Flutter/Корема ми засега е нависоко,намам даже подготвителни контракции Simple Smile
ПОздрави на всички и приятен денSimple Smile

# 104
edna ot nas ,
благодаря за милите думи! Hug Относно шевовете - на мен ми изписаха Неомицин. Това е едно антибиотично спрейче, с което пръскаш шевовете поне два пъти дневно. Също и промивки със смрадлика - помага да зарастнат по-бързо шевовете. Леко раждане ти пожелавам! Hug  Ето и обещания разказ:  Wink

Раждането ми беше чудесно, макар да имаше проблеми накрая.
Раждах в СБАЛАГ "Света Марина" в Плевен. Родилното отделение е ново, Ема беше 7-мото бебе, родено в нея. Условията бяха повече, от перфектни, но друго е по-важното. Приеха ме на 30.12 с разкритие и слаби контракции. Починах си, поспах дори и вечерта се подготвихме за раждането. Останахме само аз, съпруга ми, лекарят ни и акушерката. Часовете минаваха в приказки, смях и разглеждане на новата апаратура в залите. Аз си обикалях през цялото време, дори тоновете ми мериха права. Чувствах се страхотно, не усещах контракциите. Раждане  протичаше точно, както си го представях. В 2ч вече се наложи да ми се спука мехура и тогава започнаха силните контракции. Веднага дойдоха останалите от екипа. В 3ч влязох в родилна зала и за 15 минути се роди Ема. Не минах без вътрешни разкъсвания, кръвоизлив и епизиотомия, но и това не е толкова страшно. По-важното е, че раждането ми беше наистина незабравимо.
През следващите дни за нас се грижиха екип от акушерки и лекари. Получих отговори на всичките си въпроси. Показаха ми, как да къпя детето си, как да кърмя правилно, получих ценни съвети за отглеждането на новороденото. Всичко това ми даде необходимата увереност, че ще се справим сами у дома. Изключително благодарна съм им, че ме подготвиха да бъда пълноценна майка на Ема през първите дни от живота и. Дано повече клиники достигнат това ниво на обслужване, защото спокойствието и липсата на стрес са от съществено значение, както за родилката, така и за новороденото.

Няколко думи и за Ема. Пискуна има колики, но се справяме. Мама вече не реве всеки път, когато Ема пищи.  Имам проблеми с кърменето, сега опитваме различни стратегии, за да увелича кърмата. Иначе Ема е прекрасно, здраво дете, с изненадващо силен глас, наследен от майка си.   От сега ни върти, както си пожелае. Любимата и поза /да се разбира, като поза, в която не се дере от рев/, е да лежи върху корема и гърдите на майка си.  Така си откарваме доста часове.  
Иначе, вече нацелваме ритъма. Ние, родителите, дори заспиваме по-бързо, от обикновено.   Общо взето, Ема диктува положението у дома.    Crazy

Далечна,
ще се справиш, всичко ще е наред! Hug

Общи условия

Активация на акаунт