Млечни пастички

  • 14 906
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 18 685
Екла, посвари го задължително, иначе няма да има карамелен вкус, а то това му е най-хубавото! Ако се притесняваш да не станат сухи, намали другите съставки, или сложи повече конд. мляко. Аз вече писах, моите бяха с кутийка и половина. И в най-малката ти тавичка!

# 91
  • София
  • Мнения: 483
Преди малко попаднах в тази темичка и съм "заразена" от тези пастички, а освен това съм и сериозен фен на Дулсе де лече.
Ронливи-трошливи, ще ги направя ако ще да е пълен провал. Кондензираното мляко и аз варя в по-голямо количество, да има за няколко пъти. Слагам го в доста вода, за да не доливам и варя 2 и половина часа на слаб огън, колкото да не спира варенето. Даже го забравям и слагам аларма да ме подсети да изключа котлона. Този път обаче може и да пробвам бързото 8-минутно карамелизиране, за да мога да ги довърша още тази вечер и направо да ги нападаме  Simple Smile Мисля да купя формички от фолио, за еднократна употреба - или малки за къпкейк, или за лазаня. Така предполагам ще се извадят по-лесно, без да се натрошат много. После ще се похваля / или оплача  Simple Smile

Благодарности на belinda за публикацията на рецептичката   bouquet, а също и на всички, които споделиха преживелиците си тук, спестявайки на всички след тях евентуални грешки и разочарование  newsm51

# 92
  • Мнения: 82
Момичета, аз го варих млякото 3 часа, на цвят го докарах, ама на гъстота не! Стой си като мляко - рядко.Като изтине ли се сгъстява?Незнам сега какво да правя.Да сложа малко желатин или нишесте?

# 93
  • Мнения: 209
Момичета, аз го варих млякото 3 часа, на цвят го докарах, ама на гъстота не! Стой си като мляко - рядко.Като изтине ли се сгъстява?Незнам сега какво да правя.Да сложа малко желатин или нишесте?
Изобщо ли не се сгъсти? Колко е останало като количество? При мен от 2л. прясно мляк + 2ч.ч захар излиза 600-700мл. дулсе. А сложи ли му сода? Още топло си стои гъсто, а после като изстине допълнително се сгъстява.

# 94
  • Мнения: 82
на 2л мляко слжих 2ч.ч.захар и като завря сложих една лъжичка сода.Сега е около 1л.и 250гр. Същата гъстота каквато си беше млякото, иначе е с карамелен цвят.

# 95
  • Мнения: 209
на 2л мляко слжих 2ч.ч.захар и като завря сложих една лъжичка сода.Сега е около 1л.и 250гр. Същата гъстота каквато си беше млякото, иначе е с карамелен цвят.
Странно  newsm78 Аз два пъти вече го правих и двата пъти си се сгъсти без проблем. Изчакай още, дано се сгъсти. А какво мляко ползваш?

# 96
  • Мнения: 82
обикновенно пр. мляко

# 97
  • Мнения: 209
обикновенно пр. мляко
Имах предвид дали е купешко или домашно. Моето е домашно. Понякога купеното не е баш мляко, за това те попитах.

# 98
  • Мнения: 82
домашно е.

# 99
  • Мнения: 209
В такъв случай наистина нямам идея от какво може да е. Няма как да не се сгъсти, вари го още. Стискам палци да стане.

Както и по-горе съм писала - трябва да е гъсто като мед, за да попие в бисквитите, а орехите да потънат леко в него.

# 100
  • Мнения: 82
Вече ми се изпари ентусиазма.Най- много да му сложа едно нишесте и ще стане бисквитена торта.

# 101
  • Мнения: 209
Не се отчайвай, вкуса си заслужава  Hug

# 102
  • София
  • Мнения: 18 685
на 2л мляко слжих 2ч.ч.захар и като завря сложих една лъжичка сода.Сега е около 1л.и 250гр. Същата гъстота каквато си беше млякото, иначе е с карамелен цвят.
Според мен тряябва още да се вари, виж по-горе Тифани е писала, че остава 600-700 дулсе, при теб е още над литър. Явно още трябва да ври.

# 103
  • Мнения: 82
Пастите вече са готови, след като вря млякото още 10 мин. в микровълновата малко се посгъсти .Нямах време да го чакам да изтива и още топло залях бисквитите, сложих и др. продукти,пекох и сега чакам да се стегне.

# 104
  • София
  • Мнения: 2 102
Уникални са CrazyОт доста време я знам тази рецепта ,точно от този сайт PeaceАз ги режа на малки парченца и после в хартиените формички от мъфините

Общи условия

Активация на акаунт