Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Искам да ви попитам, тези, които имате от по-ниските миялни машини, от типа на тази http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=09023266&c … 95&shop_id=18. (Нашата е подобна.) Цяла таблетка ли слагате или половин?

# 226
  • София
Искам да ви попитам, тези, които имате от по-ниските миялни машини, от типа на тази http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=09023266&c … 95&shop_id=18. (Нашата е подобна.) Цяла таблетка ли слагате или половин?

Аз съм с подобна само, че за 6 комплекта и слагам половин таблетка, много, много рядко, когато съдовете са по - мръсни я пускам с цяла.

# 227
Здравейте и аз да попитам нещо за твърдостта на водата. Предварително се извинявам за твърде глуповатия въпрос  Embarassed
Моята съдомиялна е Електролукс. Имам две настройки за твърдостта на водата. Първата е механична със степени 1 и 2. Тя е настроена фабрично на 2. Втората ми е електронна и трябва да я настроя от 1 до 10 в зависимост твърдостта на водата в моя град Шумен. Фабрично е настроена на 5. Знам, че тук е много твърда водата, та въпросът ми е според вас какви настройки да задам. Или откъде мога да намеря инфо за твърдостта на водата в моя град.
Благодаря ви предварително

# 228
Здравейте!

Имам питане относно солта.
Преди да започна да ползвам съдомиялната прочетох в упътването, че трябва да сипя вода в отделението за сол.
После като взех да сипвам сол не се побра и 1/3та от един пакет сол от 1кг.
Постоянно ми светва индикатора, а сол няма място да бъде сипана Rolling Eyes
Аз ли нещо съм сгафила?

# 229
Здравейте и аз да попитам нещо за твърдостта на водата. Предварително се извинявам за твърде глуповатия въпрос  Embarassed
Моята съдомиялна е Електролукс. Имам две настройки за твърдостта на водата. Първата е механична със степени 1 и 2. Тя е настроена фабрично на 2. Втората ми е електронна и трябва да я настроя от 1 до 10 в зависимост твърдостта на водата в моя град Шумен. Фабрично е настроена на 5. Знам, че тук е много твърда водата, та въпросът ми е според вас какви настройки да задам. Или откъде мога да намеря инфо за твърдостта на водата в моя град.
Благодаря ви предварително

За твърдостта на водата запитай тук :http://www.vik-shumen.net/
Ако ти отговорят неразбираемо, пиши ми цифрите, ще ги разчета Wink
За настройките също ще помагам, но зависи колко "много" е твърда водата.

# 230
Здравейте!

Имам питане относно солта.
Преди да започна да ползвам съдомиялната прочетох в упътването, че трябва да сипя вода в отделението за сол.
После като взех да сипвам сол не се побра и 1/3та от един пакет сол от 1кг.
Постоянно ми светва индикатора, а сол няма място да бъде сипана Rolling Eyes
Аз ли нещо съм сгафила?

Днес ми е хубав ден за косултации, както всеки 4-ти февруари Grinning
Правилно си сторила, първо вода, после сол. Солта измества водата, тя излиза отгоре, излива се в камерата - хич да се не притесняваш. Сипвай си до-го-ре.
Колко комплекта можеш да надиплиш в машината?
Ако ти е стандарт, резервоарчика поема 1,3 кила сол.
Амо то вече размери всекакви Wink

# 231
Благодаря Grinning  bouquet
Машинката ми е за 9 комплекта.
Обаче и грам сол не мога да сложа, индикаторът ми свети, а отгоре се е образувало нещо като твърда тапа сол Rolling Eyes
И това за по-развита/завита капачка на солта не го схванах в упътването, какво значение има?
Марката е Eurolux/Nardi.

# 232
Хм, твърда тапа не трябва да има. Солта пада и става на салумура Wink
Я дай точен номер на модела, да разбера това за по-развита/отвита Laughingкапачка Thinking
А, още нещо - индикаторът може да свети едно-две пускания след наливането, пустия дразнител

# 233
Ето го модела.

# 234
Лейди ФиЛ,
прочетох инструкциите, но не разбрах въпросът ти за капачката /по-развита/.
Ако искаш, продължи с ЛС, за да не досаждаме

# 235
  • Paris, France
Лейди Фил, имах съседка, която се оплакваше от същия проблем. Мисля, че не слагаш достатъчно сол. Много хора като видят колко вода излиза спират да сипват сол и на следващото миене индикаторът си свети. Нормално е да излиза вода с обем колкото сипаната сол, защото резервоарът си се пълни до горе с вода винаги. Вземи една чиста лъжица с дълга дръжка и като отвориш капачето на резервоара разбъркай солта! След като се поразчупи сипвай сол и бъркай с лъжицата! Напълни до горе и пусни да видиш дали свети индикаторът! Между другото моята поема около пакет от 1 кило на пълнене, но никога не съм успяла да сложа цял, остава мъничко, но аз не чакам да светне индикаторът а веднъж месечно допълвам преди пускане на програма с предварително плакнене.

Може да помолиш човек с опит да го направи за да видиш как. Моята съседка се учуди колко сол пое резервоарът. Тя сипвала по чаша-две и понеже солта леко изплува в началото мислела, че е достатъчно. Страх я било да не препълни итн. Сега индикаторът и светва веднъж месечно, нормално за нашият район.

# 236
Хей, Невена
новината от тук е, че Рекит-Бенкизер най-сетне донесоха Куантум.
Е, както всичко друго - не е европ'ският, от Полша е и цената е надута  -  горе-долу лев за таблета.
Но все пак-адмирации. Ще видим нещо по-ново.

# 237
Хей, Невена
новината от тук е, че Рекит-Бенкизер най-сетне донесоха Куантум.
Е, както всичко друго - не е европ'ският, от Полша е и цената е надута  -  горе-долу лев за таблета.
Но все пак-адмирации. Ще видим нещо по-ново.
Куантум-а и аз го видях, цената е малко повече от лев за таблета. Нещо ми се досвидя и не купих Embarassed.
Дедо, заслужава ли си цената?

# 238
Не, разбира се Laughing
За мен нормалната цена е между 25-40 стотинки за качествена таблета.
Освен това самите производители промениха Куантум.
В началото /преди две години/ в кутийката имаше сиво-син прах, син гел и твърдото бяло топче.
Прехвалиха го с активни реклами, но клиентите не се юрнаха да купуват.
Ниските обороти и приходи накараха производителя да поевтини технологията, смени гела с прах и понамали качеството.
Да поясня:  говоря за немския пазар и калгонит-квантум Laughing

# 239
Добър вечер, Дами!  bouquet
Добър вечер, Деде! Wink

Аз си поръчах матриал Grinning от Франция и до края на месеца требва да пристигнат продуктите.
Иначе продължавам с мъките адови, които ми причиняват ежедневно продуктите на ДМ. #Cussing out
Гледам вече да си скубя косата по-малко, но пък стискам зъби по-силно всеки път, когато разтоварвам миялката.
Продължавам да се боря с петната по чашите и с водата по съдовете (тихо да не чуе г-жа Виролан, че пак ще ми се кара за капките вода по съдовете) Praynig.Онзи ден напълних съдомиялната и я пуснах да работи на 6-та програма, която е на 70 градуса и трае над 2 ч., даже с допълнителното сушене като време отива на цели 2, 45 мин.! Естествено вече нямам нерви да я чакам да свърши по нощите и я отварям събалян като стана.Викам си:" айде на 70 градуса, със сумати плакнения и цяла нощ съхнене може би ще радвам на по-добър резултат", ама уви! newsm78Преди обяд като отворих капака, и що да видя - по съдовете пълно с вода.По чашите тръгва да пълзи една пътечка от вода #Crazy.С голямо разочарование разтоварих машината като прихапвах устни от яд и си давах кураж като си говорих на ум: "сигурно е от боклушките препарати" и се прекръствам да свършат по-бързо...кошмар! Дано продуктите от француско излезнат по-качествени и подействат като балсам върху наранената ми душа! Sick

Общи условия

Активация на акаунт