Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 855
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Доброутро, Свекъре!

С голямо учудване прочетох за недоволството ти от таблетките на ДМ. Втори месец ползвам най-евтините от тях /30 таблетки за 6лв./ като до тогава все калгонит съм взимала. Ползвам ги едновременно със сол и гел на калгонит. Нямам такива оплаквания. Кристалните ми чаши излизат чисти и бляскави. Дуралекса ми излиза същия като с ползването на таблетки калгонит   Всичко ми излиза сухо на програма 50 гр. с продължителност 144 минути. Ползвам само тази програма. Водата при нас е много твърда, солта на 5 от шест възможни степени. Та мисля че имаш проблем със съдомиялната, не толкова с таблетките.

# 241
Доброутро, Свекъре!

С голямо учудване прочетох за недоволството ти от таблетките на ДМ. Втори месец ползвам най-евтините от тях /30 таблетки за 6лв./ като до тогава все калгонит съм взимала. Ползвам ги едновременно със сол и гел на калгонит. Нямам такива оплаквания. Кристалните ми чаши излизат чисти и бляскави. Дуралекса ми излиза същия като с ползването на таблетки калгонит   Всичко ми излиза сухо на програма 50 гр. с продължителност 144 минути. Ползвам само тази програма. Водата при нас е много твърда, солта на 5 от шест възможни степени. Та мисля че имаш проблем със съдомиялната, не толкова с таблетките.

Добро утро, Лейди Лу-Лу!

Не съм на хапчета, а на прах.Гелът и солта също са на ДМ.
Едва ли е миялната проблема, понеже си мие, плакне и нагрява както трябва.
Даже тук някой ми беше казал да пипна корпуса на съдомиялната и да видя дали е топло, щото можело да има дефект и да не ми нагрява, но си е топла на пипане.Даже съм отварял капака по средата на програмата да видя какво е положението...ми щеше да ми изгори очите. Grinning За мен лично машината си работи добре! И не става въпрос за миене.За миенето-мие...е понякога прави издънки като ми "забравя" някой съд, но съм милостив човек и съм склонен да прощавам! Grinning

Става въпрос, че най-вече по чашите ми остават едни следи - стои като пръшлясало и аз много се дразня, понеже съм маниак на тема чистота, каквито по принцип са всички "Деви"!На жената примерно не й давам да пипне нищо вкъщи, понеже съм си капризен...та предпочитам аз да си върша всичко.Май се отклоних от темата-SORRY! Embarassed

Освен това както вече казах не съм доволен и от съхненето.На дълга програма, с допълнително съхнене и съдовете ги вадя чак сутринта, и пак да ги виждам с вода, не мисля, че е оправдано.При нас в Пловдив водата също е много твърда.Аз също съм я настроил солта на 5-та степен, но ефект - няма!Ще видим като сменя препаратите дали ще се натъкна на по-различен резултат.
Ще сложа по-качествена сол, гланц и миещ препарат, та да видим...

# 242
Става въпрос, че най-вече по чашите ми остават едни следи - стои като пръшлясало и аз много се дразня, понеже съм маниак на тема чистота, каквито по принцип са всички "Деви"!На жената примерно не й давам да пипне нищо вкъщи, понеже съм си капризен...та предпочитам аз да си върша всичко.Май се отклоних от темата-SORRY! Embarassed

Блазе и на жена ти  Crazy !

Този ефект върху чашите да не е заради повишеното подаване на гланц ?

Върху моите се беше получил един такъв бял филм на места , техникът ми каза, че гланца идва много ....

# 243
star, ми на 4 ми е гланца, ще го намаля малко,ама се съмнявам да има ефект...все пак ще опитам!Благодаря за мнението! Peace

# 244
здравей свекъре,аз го имам същия проблем и вече се отказах да се ядосвам с тая машина.просто като свърши минавам всички съдове с суха кърпа и толкова.пробвах всички препарати,с гланц,без гланц,с сол,без сол,и ефект никакъв.машината си извършва всички функции,ама .....полза няма Crossing Arms

# 245
Нашата машина Electrolux също оставя някой път този дразнещ фин прах. А аз гланц никога не съм слагала в машината. И аз не знам защо е този прах  Rolling Eyes
Друг път пък ги вади кристално чисти и блестящи. Ние сега сме близо до София и тук водата е много варовита. Преди в ап. в София, същата машина не ми правеше подобни номера.

Когато видя тези следи, и пускам и още един-два цикъла на плакнене и тогава съм по-доволна.

# 246
Чета, чета и не мога да разбера...
Само аз ли съм доволна от евтините препарати? От рода на Медикс. Таблетки, гелове ...
Ми не намирам абсолютна разлика в измиването. В началото мих с по-скъпи таблетки, ама така и не видях нещо, заради което да продължавам да давам повече пари. Нито бял прах, нито неизмити съдове...
Критериите ли са ми ниски, на машината ли се дължи, но за мен е достатъчно да извадя чисти съдове. Тавите от мусаки и баници са чисти. Много рядко остава някакви следи по тавите от загоряло по края, но просто я оставям вътре и на следващото миене всичко е наред...
Всъщност и с перилните прахове съм така. Не намирам разлика...  newsm78

# 247
На някои от чашите, които бяха с някаква шарка им пада боята-като изсъхнат стои като, че ли имат прах по тях-имате ли представа на какво се дължи newsm78

# 248
  • на морския бряг
И при мен падат шарките на чиниите.Все още не мога да открия от какво!

# 249
Как от какво падат шарките?

Всички препарати нарушават шарките, рано или късно.
Някои/като калгонит/, защото искат да са най-силни и агресивни...
Други/ като медикс/ , защото са с евтини съставки.

Неизбежно е, а зависи и от качеството на съдовете.

# 250
дедо, само моята неможахме да научиме да мие newsm78.

# 251
  • на морския бряг
Дедо , благодаря ти за отговора точно тези препарати използвам - Калгонит и Медикс.Май ще трябва да си купя Сомат.

# 252
дедо, само моята неможахме да научиме да мие newsm78.
E, бива ли такова нещо!
Я дай малко инфо за нея.
Може тук, може и на лични.
Как така ще я оставим не...научена? Laughing

# 253
Отдавна искам да ви препоръчам продуктите на Collo за съдомиялни,немски са и аз съм много доволна от тях-ползвам сол,прах за измиване и гланц.
Преди 1 година си взех миялна Уърлпул и за мой ужас тя не искаше да мие добре с Калгонит и Сомат таблетки,други въобще не успях да пробвам.
Момчето от сервиза ме посъветва да взема тези продукти и оттогава съдовете ми са перфектно измити и подсушени.И са икономични-с 1 кг прах за 17лв съм мила повече от 6 месеца,2-3 пъти седмично,12 комплекта.
 Peace

# 254
  • София
h_o_p_e , а откъде ги купуваш?

Общи условия

Активация на акаунт