Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Според мен не е много, стига да са така наредени, че водата да достига навсякъде. Аз я тъпча също много, например в/у чиниите редовно захлупвам и по една тава и пак всичко е добре измито, когато и препарат е хубав, разбира се /визирам миналогодишното ми залитане по Медикс, когато имаше доста издънки/.

# 496
jenny_b, не е нужно да броиш Wink. Слагай, колкото поеме, но гледай всички съдове да имат достъп до водната струя. Предполагам, че ще можеш да го прецениш. Перките винаги да са свободни и да има адекватно количество препарат.
Не е фатално да я препълваш, но така риск за недоизмити съдове винаги има. По-лесно е да заредиш втори път останалата част.
Ако се притесняваш, че ще засъхнат или използвай програма “Накисване“, ако имаш такава, или просто преди да заредиш машината приплакни само с вода чиниите, чашите и всичко останало.

rozi-maxi, радвам се, че проблема е решен Peace.

# 497
  • Бургас
Привет!
Пълна съм с въпроси, четох назад из темата и съвсем се обърках.
В момента не живеем в наше жилище. Храним се 4-5 възрастни и едно дете.
Идеята е да си вземем съдомиална, която да побира всичките ни чинии, тенджери, тигани и т.н., и да я наврем в някой шкаф в новото си жилище догодина. Незнам малка или голяма ми трябва, с колко програми, марка ooooh! Ще съм ви благодарна ако ми дадете идеи и предложения.
Благодаря Hug

# 498
  • София
Най-добре се ориентирай към голяма! Сама ще се убедиш колко лесно се пълни  Wink
Марка не се наемам да препоръчвам, тъй като имам впечатления само от моята и тази на майка ми  Mr. Green. По мои наблюдения, най-често използваните програми са тази за интензивно измиване на силно замърсени съдове и икономичната. Като плюсове, тук, в темите, сме коментирали металните перки, наличието на трета такава или поне на душ, подвижната горна кошница (евентуално), системите за защита от преливане (но това пък е нещо, с което съвременните миялни май излизат от завода), наличието на отложен старт.

# 499
Здравейте, може ли да даде някой отзиви за новия Калгонит Куанто? Различава ли се много от " Всичко в едно"?  На двойна цена излиза, а се чудя дали си струва и с какво толкова е по-добър.

# 500
Здравейте, може ли да даде някой отзиви за новия Калгонит Куанто? Различава ли се много от " Всичко в едно"?  На двойна цена излиза, а се чудя дали си струва и с какво толкова е по-добър.
Безумна цена, която по никакъв начин не е оправдана!
Атрактивна е таблетата и начина й на разтваряне в процеса на миене, но дотам Stop.
С подходяща програма и друг добър препарат и резултата е същия, но за много по-малко пари Grinning.
Криза е все пак...

# 501
Безумна цена, която по никакъв начин не е оправдана!
Атрактивна е таблетата и начина й на разтваряне в процеса на миене, но дотам Stop.
С подходяща програма и друг добър препарат и резултата е същия, но за много по-малко пари Grinning.
Криза е все пак...

Подписвам се под мнението на Череш Wink
Коментирахме ги още с появата Куантум - и като цена на бройка, и като производство, и като състав.
И за европейските говорехме- че бяха по-различни. И че има още по-нова измислица - Куантум-матик. Кутийка с 12 таблетки, която си седи  в миялната и си пуска по една. Още по-безумно скъпа и излишна. Даже и да не е криза.

# 502
Благодаря Wink гледах го на промоция и бая се замислих. А какъв по-евтин препарат можете да ми препоръчате? Използвам Калгонит "Всичко в едно" защото не ми се занимава със сол, за блясък... Пък и да си призная не знам точно къде се слага това за блясъка и дали моята миялна добре ще пуска от него. Пробвах с Медикс веднъж, но чашите станаха бели и се отказах.

# 503

аз си взех от метро и да ти кажа има разлика.. но малка Wink

# 504
acer, ползвай си този Калгонит, щом си доволна.
С Дедо прокламираме едни биоразградими таблети, които купуваме от Пикадили -  никак не са лоши, щадят околната среда, мият чудесно. Какво повече...
Има много видове на пазара, ползвала съм почти всичко известно (ужасен експериментатор съм Crazy) независимо от цената, но съм си направила един извод - хареса ли ти един препарат, си караш на него. Ако мие добре и не ти е скъпо купуваш него и дотам.
Защото после почват едни драми - чашите побелели, купите недоизмити...
Ето и моята класация, ако някой го интересува:
Калгонит - купувам основно Макс ин уан, Ал ин уан, Куанто (купих 1 кутия и съжалявам за дадените пари нахалост) - използвам за силно замърсени съдове, тави, тенджери
Феъри - перфектни, ползвам ги пак за по-силно замърсени съдове, винаги имам запас от тях
Биоразградимите таблети - нормално замърсени съдове и чаши
Калгонит гел - ползвам го за кратката програма, когато в машината има и пластмасови (поликарбонатни) съдове.
Изразходих и 1 опаковка Сомат пърфект гел, но дотам.

Спирам да досаждам Embarassed.

# 505
  • Варна
Внимавай, Чери, ще те обвинят в реклама на P&G  Laughing.

# 506
Внимавай, Чери, ще те обвинят в реклама на P&G  Laughing.
Заради Феъри-то ли?
По-скоро трябва да получа грамота за добър клиент за пелените им. Мойто диване опуква 3 джъмбопак-а на месец Crazy.
Спирам Stop.

# 507
честита миялна, pazzza и със здраве да си я ползуваш!

Къъъъде пък се заби на "Аристон"?! Shocked
Не ми харесва, че няма опция за омекотяване на водата и разпознаване на комбинирани таблетки.
Но пък системата за сушене е интересна - не е със статична като на повечето съдомиялни.
Някой ще ме запознае ли с принципа на сушене на тази "Аристон"?!
Предполагам, че вътре е с вентилатори, които засмукват и нагнетяват топъл въздух.Аз така си го обяснявам, но някой по-запознат може да обясни нещата по-подробно...

Системата на сушене е на същия принцип като твоята Laughing и моята, която преди време доста подробно обясних. Къде го видя това за вентилатори и нагнетяване на топъл въздух? Това да не ти е металургична пещ Joy hahaha hahaha! Как така няма опция за омекотяване на водата newsm78, нали има резервоар за сол? Таблетките и да не ги разпознае, няма къде да избягат, споко! Много си е хубава миялната даже!

Аз искам да попитам от любопитство pazzza има ли тази миялна перка или душ на тавана?

Хайде приятна неделя  bouquet

Амииии почти като металургична пещ е миялната, щото и тя работи при високи температури.И не забравяй, че жъ ставам инджинер-носител на нови идеи! Grinning

В характеристиката на съдомиялната, която си купи Паци пише, че технологията на сушене е ВЪЗДУШНО!Моята Беко е със статично сушене т.е. плицкане с гореща вода, нали така го беше обяснила преди? В "Аристон" обаче виждаме, какво сочи стрелката на снимката.Затова си помислих дали не е някаква нова или пък патентована система за сушене на "Аристон".Щом сушенето е въздушно, защо да няма и вентилатор?! Освен това тази "Аристон" е доста шумна с тези 51dB; Беко не беше ли с 45dB?!
И също така не ми харесва, че няма перка на тавана, докато Беко има перки както на долната, така и на горната кошница.Всъщност не Беко а повечето съдомиялни имат перка и на тавана.Те хората вече започнаха да работят с 3 перки, а Паци си купува с една...вместо да прави крачка напред Паци върви назад.Та затова казах, че не ми хареса избора й.Най лесно ми е да кажа:" Ейии, Паци, Честито, майна!Със здраве да си я ползваш". И други такива клиширани поздравления. Аз винаги съм бил искрен човек, и си казвам гласно виждането, защото съм на мнението, че приятелите са затова - да казват ИСТИНАТА!Пък и нали затова сме във форум да си споделяме нещата, да се учим и помагаме.Радвам се, че Паци не ми се обиди, щото наистина нямам лоша мисъл в себе си.

# 508
свекъре обърка'л си се нещо пич  Laughing
повечето срдомиялни са с 2 перки.. и без душ отгоре
нашите (мойта и твойта) беко имат 2 вентилатора.. пусни на еко-то и накрая когато започне фаза сушене, започва да бучи по силно.. това се вентилаторите Wink

# 509
  • София
wild Sourcherry , откъде го купуваш това Феъри /и ако помниш и цената/?

Общи условия

Активация на акаунт