Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 735
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Вергилия,колко веро сложи,че и аз щях да пробвам...Добре че отворих темата  Simple Smile

# 556
  • Бургас
Петя,изчакай за солта.И моята съдомиялна е от м. ноември почти всяка вечер я пускам и едва съвсем наскоро ми светна лампата за солта.

# 557
PEPABS,ще поизчакам още,да!За филма по чиниите ще потърся дебатите.Дано не е от препарата,че имам много.

# 558
PEPABS,ще поизчакам още,да!За филма по чиниите ще потърся дебатите.Дано не е от препарата,че имам много.

за филма по съдовете намали гланца

# 559
Вергилия,колко веро сложи,че и аз щях да пробвам...Добре че отворих темата  Simple Smile
и аз съм го правила този номер , че нямах прах , голяма грешка , всичко стана в пяна
след 1-2 миенета се оправя ,
и много се учудих , че някой е дал  съвет ,
въобще в нета всякакви глупости се пишат ...

# 560
 Здравейте винаги благославям тези,които са измислили перални, миялни и всякаква техника в кухнята,имам малка съдомиялна Bosch от 8г.,но сме само 2 души,
споделям правилата,които следвам:
1-съдовете винаги се почистват от отпадъци,защото може да се запуши
2-тефлоновите съдове на ръка,защото се разваля покритието
3-кухненските ножове и тях на ръка,затъпяват се от горещата вода
4-никога веро,само таблетки Medix 2in1-88+19гратис от Метро за15лв.
сол Calgonit finish,следвам тези правила и толкова години безупречно.

# 561
  • Sofia
и моята е малка Bosch,завряна в шкафа под мивката...имам я от 5год.и съм доволна,макар,че ми се изтриха шарките по доста чаши и чиний...и другия проблем,който май сама си причиних е че като я пусках затварях вратичката на шкафа и наскоро външния пластмасов капак на миялната падна,отвътре счупени частите,където са винтовете за свързване на пластм.с металната част от вратичката и си мисля,че е от това затваряне на капака на шкафа....Майка ми има същата,но отваря шкафа и всичко си е наред...А за смяната ми искат 130лв. само за външния капак...Засега съм я залепила със силикон,но докога ще издържи незнам...Сол не слагам от дълго време...необходимо ли е?

# 562
Солта предпазва съдомиялната машина от опасни варовикови отлагания,образувани при използване на твърда вода.
Съдомиялната има  специално устройство за омекотяване на водата.При редовно зареждане на това устройство със сол,водата става по-мека и се предотвратяват тези отлагания,тоест съдомиялната живее по-дълго с калгон.

# 563
  • Sofia
да,но водата в София не е твърда...така че си я спестявам Laughing

# 564
Солта струва 5лв.и нещо за 1,5кг.ще ме изкара почти година,не
спестявам тези 5лв., за да не загубя 500 лв.

# 565
Солта струва 5лв.и нещо за 1,5кг.ще ме изкара почти година...
Ще ти изкара година, ако я пускаш един път месечно Wink.
Действително е глупаво да се спестят 5-6 лева за сол, дори и за райони с мека вода.

# 566
Аз слагам сол, макар че съм в София, но абсурд да ме издържи една година, на няколко месеца купувам по една кутия.

# 567
...тоест съдомиялната живее по-дълго с калгон.
т'ва е класика Grinning

# 568
Аз слагам сол, макар че съм в София, но абсурд да ме издържи една година, на няколко месеца купувам по една кутия.

На няколко месеца ли,аз купувам почти всеки месец,нашата вода е сигурно най-варовитата в цяла Б-я ,и най-скъпата също Rolling Eyes.
Купих си много красиво черно джезве със златисти мотиви,емайлирано.Дадох цели 12 лв.(за мен са много),но ме е страх да го сложа в съдомиялната,да не му се случи нещо.Моля ви,кажете може ли да се мие там?
Благодаря ви,зная че ще ми отговорите  bouquet.Винаги влизам с удоволствие в тази тема Hug.

# 569
  Миялната си я пускам всеки ден,но солта я слагам,когато
светне дисплея,че трябва да се сложи.Работих около 2год.
при едно семрйство в Германия,там имаше голяма миялна,пускаше се и по
2 пъти на ден и водата им е много твърда и толкова много разход на сол нямаше.
Вие по принцип как и кога използвате солта?

Общи условия

Активация на акаунт