Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 031
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Преди месец и нещо, на едно изложение, случайно попаднах на препаратите за съдомиялни ROX и си взех гел (който си е направо течност, а не гел, но нищо  Mr. Green) за скромната сума от 4 лв. и препарат за профилактика на миялната, който струва 3 лв, но едното шишенце се използва два пъти. Дадоха ми и няколко мострени бройки на прах, опакован в разтворима хартия. Не мият никак лошо. Единствената забележка е, че сякаш усещам леееко миризмата на препарат след измиване. Не зная, обаче, дали грешката не е в мен, заради предозиране. Мисля, че са българска фирма и до скоро май са произвеждали препарати за професионални цели. Дедо, имаш ли впечатления от тях? Ето това е сайтът им - http://www.roxbg.com/products.php?lang=&catid=1.

И обезмаслителят им е чудесен, писах и в друга тема за него, дано не ме набедят за рекламно лице, защото наистина не съм, но се радвам, че българска фирма се справя по-добре от Мелио и Астониш  Mr. Green!

# 616
Дедо, имаш ли впечатления от тях?

Не, Вени. Но ще ги тествам при първа възможност. Simple Smile

# 617
И при моята съдомиялна възникна същият казус като при кака Лара.
Не съм разбърквала, все още рядко ползвам машинката, но индикатора все така упорито си свети.

# 618
в началото когато я купихме и моята беше така , аз добавям сол тя свети , аз обаче разбърквам , след време спря
ползвала съм всички видове , препарати както и таблетки

# 619
  • Стара Загора
При мен само веднъж не изгасна индикатора за сол, след като сипах, беше зимата, кухнята не се отоплява. Сипах една чаша топла вода и изгасна. Тази зима не се е случвало, не знам тогава защо така се получи

# 620
Вени в момента съм с таблетки на Рокс и не съм доволен да ти кажа.
Стават за леееко замърсени съдове, но виждат зор със леко засъхнали съдове и не успяват да ги измият добре.
Чиниите и чашите горе-долу добре, но вече няколко пъти слагам тенджУри, с които току що е готвено, но на дъното имат лек нагар, който иначе пада ако го тръкнеш с лъжичка, та тез тенджери не успява да ги измие добре.За мен лично препарата е слабичък, и не случайно го дават да се ползва с програми до 50 градуса.

А за солта, не знам, но аз лично си бъркам.Взех да бъркам, когато веднъж ми светна индикатора за липса на сол.Отворих кутията, сложих фунийката и взех да изсипвам сол в резервоарчето.Ами изсипах 1, 5 кг. а индикатора продължи да си свети, тогава разбърках леко около 2-3 мин. и изгасна.Та оттогава си бъркам.Онзи ден ми светна индикатора за сол, сложих 2 чаши сол, разбърках и си изгасна.

Толкова по този въпрос от мен. Simple Smile

Приятен ден, Дедо! Simple Smile
А за дамите - много положителни емоции! Grinning

# 621
  • София
Свекъре, мерси за информацията  Peace. Аз от течния им препарат съм доволна, не съм имала неизмити съдинки. Сега погледнах инструкцията му - дават го за програми на 55 - 65 градуса. Пък таблетки отдавна не купувам, предпочитам прахообразните препарати и геловете.

# 622
  • София
Здравейте, надявам се в тази тема да ми отговорите(възможно е този въпрос да е задаван). Искам да почистя вазите в съдомиялна машина. Аз лично нямам, но майка ми има и мисля да ги занеса. Ще има ли проблем за вазите, не знам на каква температура/програма, дали няма да се пукнат и прочие. Вазите са ми различни-стъклени, порцеланови, кристални и всичките ужасно захабени, особено на дъното. Как мислите, ще стане ли?

# 623
  • София
Ще стане, само внимавай с кристалните  Peace. Обикновени стъклени вази, от тези старите, дето са като гравирани, мия редовно в миялната - излизат като чисто нови  Laughing. Подреди ги внимателно, така че да не се дрънкат една в друга и провери да не закачат перката - това е.

# 624
Здравейте!
Предстои ми закупуването на съдомиялна.
Единственото, което знам със сигурност е, че ще е от по тесните - 45см, поради липса на повече място.
Та, какво ще ме посъветвате, относто марка, какви функции да има и т.н.
Малко съм боса в тази област, но съм сигурна, че ще ми помогнете Hug

# 625
Ками,ние сме сме с BEKO-тази с 1/2 измиване-45 см..Вече 5 месеца я ползваме всеки ден и сме много доволни.Бих казала,че съдомиялната е най-практичния уред за една домакиня (кухня).Така сме се измързелявили с мъжа ми,че и лъжъчка не сме измили на ръка.Всичко джаскаме вътре,а бурканчетата от детската кухня,такива кирливи недоизмити съм виждала,че след миенето в съдомиялната излизат лъснати като нови.Препоръчвам всичко да се купува отделно-солта,гланца,праха за миене-ние си купихме такъв и излиза много икономично.Най-много се харчи солта,но заложихме на по евтин вариант-на Medix.

# 626
Аз си харесах една  Мидеа от 320 лева за 6 комплекта.Но освен че е клас А друго не прочетох.Сега чакам да я видя на промоция,но някой ми каза че тези малките не ги пускат.

# 627
Аз си харесах една  Мидеа от 320 лева за 6 комплекта.Но освен че е клас А друго не прочетох.Сега чакам да я видя на промоция,но някой ми каза че тези малките не ги пускат.
В Метро много често съм ги виждала на промоция. Но нещо марката не ми допада... Пък и за тези пари... Със съвсем лек напън човек може да вземе нещо друго.

# 628
Каква марка тогава да взема,но да е  малка,че мястото е ограничено

# 629
Колко е ограничено?
Ако имаш възможност, но мястото е малко вземи свободностояща 45-сантиметрова.
Ако няма толкова място Бош и Сименс също предлагат такива малки машинки.

Общи условия

Активация на акаунт