Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 677
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Сложете още сол, като преди това изключи миалната от копчет вкл./изкл. После я включи и лампата ще угасне.

# 601
кака Лара, солта не бива да се бърка Crazy. Изобщо не е нужно, да не кажа глупаво.
Явно количеството не е достатъчно като за първо зареждане със сол, обикновено отиват 2 кутии при първоначалното зареждане, защото резервоарите на Аристон са големи, или поне на моята е така.
След доволно зареждане със сол и един цикъл на измиване лампата ще спре да свети до следващия път, когато ще трябва пак да заредиш.

# 602
нещо и става на моята - електоролукс 9 комплекта, започна да ми драска чашите, освен това един път мие ок , друг път мия след нея. как така или мие или не , защо  ли прави такива пропуски?

# 603
Надирането на чашите е от некачествения им материал, препарата, с който се мият, времето, през което са ползвани пак оказва влияние.
Неизмиването - недостатъчно препарат, некачествен такъв, неправилно подреждане, затлачени филтри и нужда от измиване на машината. Причините са много, изключвай една по една от тях, за да получаваш чисти съдове.

# 604
кака Лара, не ти гасне индикатора, понеже не си изсипала достатъчно количество сол.
Колко сол изсипа?! В зависимост от резервоара първоначално гълта към 1-1,5 кг.
Слагаш фунията и почваш да изсипваш сол, докато ти изгасне индикатора.Не е глупост да се бърка солта!
В моята инструкция пише, че е добре да се разбърка за малко.Ако си сипала повече от 1 кг. отвори капачката на резервоара и почни да бъркаш с някаква пръчица, която да стига до дъното и да не е остра.Бъркай леко и внимателно около 3-4 мин, и ще видиш как ще изгасне!Ако пак не изгасне изсипи още малко и пак разбъркай.Бас слагам, че слагаш от едрата сол, която се разтваря по-мъчно и бавно! GrinningИзпробвал съм както ситната, така и едрата сол.Като че ли от ситната съм по-доволен, понеже се разтваря по-бързо и по-лесно, а когато отново светне индикатора на дъното не остават неразтворени зърна, както е при едрата сол.Последния път бях заредил от едрата сол на "Медикс", и когато ми светна индикатора за липса на сол, взех една клечка и с нея стигнах до дъното на резервоара.С нея установих, че на дъното имаше една шепа от едри зърна сол, които не се бяха разтворили.При ситната този проблем го няма.Сега съм със ситне сол на "Бинго" и с нея се чувствам по-добре.

# 605
Свекъра - машината на Лара е Аристон. Индикаторът ще загасне едва тогава, когато бъде сипано достатъчно количество сол и машината премине един цикъл на измиване и плакнене.
Глупаво я провокираш да бърка солта - ненужно хабене на сили, индикаторът пак няма да загасне Wink.
И изобщо няма смисъл да се рови в резервоара за сол Peace.

# 606
Аз ползвам сол "Медикс"-доволна съм.Не бъркам вътре-страх ме е да не повредя машинката нещо,че ми е от голяма помощ.Незаменима.
С АЕГ/Електролукс съм,12 комплекта,ако това е от значение.
А от скоро открих таблетките "Медикс" 2 в 1.Според мен са на нивото на Калгонит,но това си е лично мое мнение.

# 607
Свекъра - машината на Лара е Аристон. Индикаторът ще загасне едва тогава, когато бъде сипано достатъчно количество сол и машината премине един цикъл на измиване и плакнене.
Глупаво я провокираш да бърка солта - ненужно хабене на сили, индикаторът пак няма да загасне Wink.
И изобщо няма смисъл да се рови в резервоара за сол Peace.

Знам, че е Аристон!!!Индикатора за липса на сол ще загасне, когато йнообменника прецени, че разтвора е достатъчно солен! newsm78Вътре няма кантар да тегли количеството изсипана сол! Grinning PeaceТака че, първо не провокирам, и второ не го смятам за глупаво. Simple SmileКато разбърка ще помогне солта да се разтвори по-бързо и по-лесно. bowuu

Ванче, нямам предвид в резервоара за сол да вкараш миксер! Grinning
Няма опасност ако се бърка внимателно! Wink
Радвам се, че си доволна от солта на "Медикс", но не това имах предвид. Simple Smile

# 608
Разбра аз,Свъкъре,разбрах. Laughing
Само споделих. Wink

# 609
Значи ще пробвам да набутам още сол, макар, че досега глътна кутия и половина и ми се стори, че преля  Grinning
Сега се замислих, ако се разтвори солта предварително във вода и така се сипе няма ли да излъжем датчика без да се налага да се бърка?
В интерес на истината първата кутия беше на Бинго и в сравнение с тази на Медикс си беше направо ситна  Crazy

# 610
Събудихте темата, а? Laughing
кака Лара, сипваш една цяла кутия /1,5 кг/ докато се напълни.
Водата вътре трябва да прелее, да излезе толкова количество вода, колкото сол си сипала.
Не я бъркай, не я разтваряй предварително. Ще се посмея за ваша сметка , пак Mr. Green
Не купувайте ситна сол. Два пъти е по-некачествена, назависимо от марка, производител и държава
Не бих препоръчал да купувате бинго и медикс - кризата ви хвана и вас, май?

# 611

Хах,отдавна,Дедо .Поне нашето семейство. Confused

# 612
  • София
Солта нали е все натриев хлорид.Какво значение има марката!? Rolling Eyes
Аз винаги съм ползвала Медикс сол,а по-скъпи препарати за миене.А защо да не се ползва Медикса?
Винаги за продукти,които стават, се опитвам да купувам на БЪЛГАРСКИ производител .В криза още повече се стремя да подкрепям бг производителите.

# 613
Inka, аз съм ЗА български производители.
Само че, продуктите на медикс за миялни машини не са български. Не се произвеждат тук.
Не ги препоръчвам по няколко причини - първата я написах.
Втората - не са на доволно качество, третата - по-скъпи са от много доненесени от Европа с по-добри характеристики.
За натриевия хлорид, морската и каменна сол и функцията на солта сме писали много. Ако искате - ще завтарям?

# 614
  • София
Препоръчай ми друга марка!
Къде се произвежда Мeдикса?Живяла съм си в заблуда. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт