За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 23 724
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За изопринозина, ползвали сме го при много болести, питах и за него, понеже съм чела листовката...но тя каза, че при варицела ТЯ не го изписвала и че реално нямало смисъл от него.

За къпането...раздвоена съм... чета за хладки вани...пък тя каза без къпане....ще видим....

elpet - ако почне много да го тормозят ще го взема това кремче...мерси Simple Smile

А за белезите, ако не се разчесват пъпките не би следвало да остават така или иначе....

# 211
Angel_Dust - аз Иво си го къпех всеки ден, но без шампоан, сапун и т.н. Това с некъпането е отживелица, хигиената на кожата е полезна за оздравяването й.

# 212
  • София
а ако се слага сода във водата - колко? и наистина ли облекчава или само с водичка да го оставя?

# 213
Само с вода, поне аз така процедирах.

п.п. Ето ги темите за варицелата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399103.0

# 214
момичета,
някакъв съвет за диария при новородено, предписаха ни Биогайа и да опитаме с малко оризова вода, обаче ефек нулев, от два дена, ака съвсем водно и много плаче като тръгне да ака. Благодаря предварително. Peace

# 215
  • София
сигурна ли си, че е диария?
иначе - ако е на кърма - кърменето е най-доброто което можеш да направиш за детето+ био гайа е ок, но тя почва да действа като се понатрупа - поне 5-7 дни.
ако не е - евентуално след съвет с педито сменяш млякото с лечебна хумана/милупа (стига да не е с АБКМ).

Друго  - само ако доктора изпише.

Мечо Пух - уоу колко изписано за варицелата...ще прегледам мерси Simple Smile

# 216
  • Видин
Тединка, ако сте на кърма яж запичащи храни  Peace

# 217
мерси за бързите отговори,
на кърма сме с малко вода, иначе и аз от два дена ям само картофи и ориз та дано я позапече малко  Peace

# 218
Диарията при бебетата е като вода буквално, почти без цвят, все е дно памперса е напишкан. Сигурно ли е, че е това?

# 219
сигурно е,
и педито потвърди като я видя.

# 220
  • София
Angel_Dust, чети темата в здравния.
Ако не се разчешат пъпките няма да има и белези. Макар, че на Дияна първата пъпка остана като белег, но по-скоро като някакво кожно уплътнение.
След като мине варицелата можеш да мажеш с Контратубекс или Медеказол, но трябва упоритост (това ако останат белези).
Лятото на морето всичко ще се заличи. Дияна беше болна април месец (точно на Великден), съответно яйца никакви не яде. На море ходихме август месец, и след 1-2 бани в морето и препичане на слънце всичко изчезна. Както казват "за часове".

# 221
а ако се слага сода във водата - колко? и наистина ли облекчава или само с водичка да го оставя?

Първият път, когато майка ми ме посъветва да сложа сода, не посмях, но на 11 месеца не знам по каква причина му се зачерви дупето като ужилено от коприва. Тогава го мих два -три пъти със содена вода след като друго не помогна и за един ден се оправи. Слагах една чаена лъжичка на десетина литра. После изплакнах за всеки случай. Не бива да се ползва за постоянно миене, а само при зачервяване, най-вече от пълния памперс.

# 222
здравейте,майчета!искам да задам един въпрос:ако бебо е още новороден(по-малък от месец,два...)и вдигне температура,какво мога да направя преди да е дошъл лекаря?мога ли да му дам някакъв медикамент и то какъв или мога единствено да му направя студен компрес?Това е моя наи-голям страх като бъдеща майка и искам да съм подготвена ако това се случи,а докито неможе да дойде да го прегледа вкъщи.Предварително ви благодаря за отговорите!Много здраве и късмет на всички!!! Hug

# 223
  • София
Ако Т е над 38-38,5 градуса - бебешки сироп парацетамолен (или ибупрофенен) - дозировката си я пише... и то след консултация с лекар най-добре....

Аз и не бих чакала докито да идва, а бих го завела на преглед детето.

Така или иначе  не са много децата, които дигат Т в тази възръст, не го мисли от сега...като ви изпишат и док дойде най-вероятно ще ви каже да си купите такъв сироп за аптечката....

# 224
Най-ефикасният немедикаментозен метод е да се сложи бебето във вана с вода, която е 1 градус по-студена от телесната температура, но не повече. След 15тина минути се усеща спадане на температурата.

Общи условия

Активация на акаунт