За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 23 725
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Обади се, ще ти стане по-спокойно. След първата ваксина и моето бебе си  поспа. И аз се притеснявах. И в листовката я пише тази "екстра".

# 241
И от ваксината и от Панадол-а може да е поспаливо бебето.

# 242
Кожата на малката е много чувствителна и се лющи често.Пробвахме с олио на Джонсън- не помага,пробвах със зехтин-обрина се,пробвах дори с мас-пак се обрина и не зная с какво да я мажа след баня,лошото е че кожата и е много чувствителна и лезно избиват обриви.Моля ако има мами с подобен проблем да споделят с какво мажат или ако някой знае някакво мляко за тяло или олио за по-чувствителна кожа.Благодаря предварително.

# 243
Пробвай с някоя специализирана медицинска козметика за суха и лющеща се кожа за бебе.

# 244
  • София
Кристина мисля, че Angel_Dust може да ти даде съвет. Помня, че нейното момченце беше с проблемна кожа.
Ако можеш да намериш тестери на мед. козметика и да пробваш. На мен педиатърката ми беше давала тестер на Себамед.
Мисля, че А-Дерма е добра козметика.

# 245
Криси,и аз мисля,че с тестерче ще ти бъде най-лесно да определиш каква козметика ви трябва.Няма смисъл да купуваш и да сменяш само.В аптеката до Марешки имаше тестери.Попитай-може би и сега имат.

# 246
  • София
Кожата на малката е много чувствителна и се лющи често.Пробвахме с олио на Джонсън- не помага,пробвах със зехтин-обрина се,пробвах дори с мас-пак се обрина и не зная с какво да я мажа след баня,лошото е че кожата и е много чувствителна и лезно избиват обриви.Моля ако има мами с подобен проблем да споделят с какво мажат или ако някой знае някакво мляко за тяло или олио за по-чувствителна кожа.Благодаря предварително.

Това което мога да ти препоръчам от личен опит
Като начало, къпане с хладка вода, с олио за вана на линола фетт, и то през ден -два, не всеки ден, ежедневнот къпане изсушава допълнително.
 Без мазане с омазняващи неща тип бебешко олио, зехтин и т.н.(те запушват порите, омазняват кожата, то аз като се намажа с олио се обривам, какво остава за нежните бебшорчета). Трябва ти овлажняващ и похранващ крем. За най-проблемните периоди когато имаше атопични обриви мазах с Линола уреа, по-късно с линола фет, но тя не е така добра.
На А-дерма са много хубави продуктите.

Другото, което съвсем скоро открих и съм искрено очарована е  козметиката на Евент (в момента синът ми вече е доста по-добре обаче, въпреки, че зимата  краката му така изсъхват все още, че кожата става като шкурка). Та купих преди 3 седмици тоалетното мляко на Евент...струва 4 лв...и след 2 намазвания кожата му стана прекрасна и мекичка (нещо, което  2 месеца мазане с д-р Тайс натхерцен не успя да постигне).

И шампоанчето им и мокрите кърпички са хубави...въобще...яд ме е че толкова време не съм ги купувала само заради ниската им цена.
http://www.roditeli.info/eventbaby/tb/ eто я серията...нещата са им все по 3-4 лв.

Ползвала съм и стелатопия на мустела - първите 2 месеца  беше ок, после рязко влошаване, обриви - диагноза Атопичен дерматит...
Бюбхена - приятен, но положително е за бебета без проблеми, същото и за хип, нивеа и т.н. От този пит козметики можем да ползваме от както стана на 3 години и то само в топлите месеци, зимата нещата се влошават рязко при него, пролетта  настъпва затишие...

Пробва с Евента...ако не - търси вариант в медицинската козметика - Биодерма, А дерма, Линола и т.н.

Дано бързо намерите най-подходящото за вас.

# 247
Много ти благодаря Angel_Dust,зная че честото къпане изсушава кожата,обаче нашата принцеса не търпи ден без баня(не ме питай след ваксина как сме в къщи),относно водата казваш да е хладка-малката е малко зиморничева-ако водата е под 38-39 градуса следва рев и чудо.Все пак ще пробвам с Евент и ако пак не ни хареса ще се насоча към медицинска козметика.  bouquet

# 248
  • София
39 е много....
иначе - поне я мии само с вода, а през 2-3 дни слагай олиото на линола за вана.
http://www.chimtrade-komet.com/linola_MASLO.htm това е то.

# 249
И от ваксината и от Панадол-а може да е поспаливо бебето.

Обадих се на педито и тя каза че е възможно да е и от Панадола и от ваксината. Обаче аз вече съм убедена, че е от Панадола. След като му поодмина действието малката жИвна малко. Преди малко и дадох следващата доза /по препоръка на докторката/ и бебка пак се успа, но поне няма температура.

# 250
  • София
а щом нама Т за какво даваш панадол ?

# 251

Според педито - за да няма.

# 252
  • София

Според педито - за да няма.

мда ама превантивно даване всъщност не пази...а така като дадеш, ако след 2 часа вземе, че дигне ще трябва да чакаш още 2 преди да можеш да дадеш  отново....

# 253
  • София
Angel_Dust, педиатърката е казала така.

Панадолът може и да я успокоява. Не съм забелязала при моите деца така да им действа Панадола.

# 254
Панадолът може и да я успокоява.

Ами явно има и такова въздействие. Защото ми каза да и го дам два пъти през 5-6 часа и повече да не давам. В листовката му чета, че е и  болкооблекчаващ. Не знам. Тепърва ще се уча.

Общи условия

Активация на акаунт