За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 23 499
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ами...беше хубаво да изчакаш с глутена...но вече си го въвела така или иначе....
Все пак по-добре да прекратиш за известно време...има достатъчно каши и без глутен....
По принцип при проблеми с кожата - атопични и др се води детето , че е по-чувствително и много вероятно склонно към алергии и се препоръчва по-бавно и внимателно захранване, като се спазват  кога точно да се въведе даден алерген....не бързай...не знамдали сте си оправили проблема, но да не го задълбочиш или да прибавиш някой нов....няма за къде да бързаш...

# 691
Зная,че не бива да бързам,но мисля,че правя грубата грешка да сравнявам детето ми с дугите деца.Малко е тъпо,обаче някак имам чувството,че ме е страх да не изчаквам прекалено много,на една позната детето е 1 ден по-голямо от моето и вчрвате или не яде обща храна(ама много обща-яде от манджите,от които яде цялото семейство).

# 692
Е няма що, голямо " геройство" е бебе на 5 месеца да е на обща храна Crazy

Кристина- не гледай другите деца и не се впечатлявай от "хвалбите" на другите майки. Чети, информирай се и прави това, което е най-добро за твоето бебе.

# 693
  • София
ами тъпа грешка е да Simple Smile)) и явно си го знаеш....не ги гледай другите, аз знам деца на които под годинка им даваха и бира да опитват...това никак не ме е накарало да си наливам и моето с алкохол....така че.... нека другите правят каквото си искат, ти си гледай доброто и здравето на твоето дете.

# 694
Мерси момичета,че ми помогнахте да разбера,че наистина съм голяма шматка Embarassed

# 695
  • Видин
Мерси момичета,че ми помогнахте да разбера,че наистина съм голяма шматка Embarassed
Joy Hug Не ги слушай другите  Naughty Търси информация, чети и преценявай кое и как да даваш  Peace Винаги можеш да питаш и във форума, за да не се чувстваш "шматка" после  Hug
И твоето дете ще яде обща храна, няма къде да иде. Просто определено не му е сега времето.Това не е състезание  Peace
Да е живо и здраво детето на познатите ти, ама много грешат в отглеждането му ...

# 696
  • Русе
Така е. Всеки сам си преценява. Моето навърши година и още не яде съвсем обща храна. Готвя й отделно. Ние се храним нездравословно и много пържено ядем. Как да й давам от нашето? Не претендирам, че съм някакъв капацитет. Не ме разбирай погрешно. Искам да кажа като другите - Чети, информирай се, допитай се до педиатъра си и сама си вземи решение.  Peace

# 697
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Кристина,изумяваш ме!А си доста редовна в темата за захранване!И аз имам познати,чиито деца вече от 6 месечни ядат бисквити с кисело мляко,хляб,обща храна и т.н.Моята бебка е на 8 месеца,а едвам от няколко дена въвеждам глутен.Естествено,че ти си знаеш най-добре,но момичетата са ти казали,информирай се и вземи правилното за вас решение.Не сравнявай бебенцето си с другите,то е неповторимо.  Hug

# 698
Здравейте!
Искам да попитам нещо защото никъде не намерих тема по въпроса.
Интересуваме кога бебето започва да се обръща само от гръб по корем и обратното.Благодаря ви предварително.

# 699
  • София
Когато е готово за това. Това е отговора и на въпроса кога ще седне, кога ще се изправи, кога ще пролази или проходи детето....

Моето го направи на 3,5 месеца, а предният ден се обърна от корем на гръб.

# 700
Моето дете на почти 7 месеца,до сега се е обръщала не повече от 5 пъти от корем по гръб и 1-2 пъти от гръб по корем.Тя си е и малко пухкава де,10 кг е Simple Smile Зависи от детето,живи и здрави да са ни  Hug

# 701
  • Варна
Дъщеря ми късно го направи към 5 месец някъде, синковците по-рано може би 4 месец.
Няма правила и формули, когато е готово да се обърне ще го направи.

# 702
Томи се обърна от гръб по корем когато беше на 3м и малко - доскоро се обръщаше само на дясната страна, а вече се обръща и на ляво. Но от корем по гръб още не се е обръщал, макар вече да се опитва да седи и стои.

# 703
Зависи от мускулния тонус на бебето. голямата ми дъщеря започна да се обръща към края на втория, а дребното е на 40 дни и вече се търкаля по кревата.

# 704
Най-често - около 4-5 месц.
Големият ми син: на 4 м. и 1 седмица
Малкият: на 6 м. и 1 седмица

Общи условия

Активация на акаунт