Лечение на псориазис-3

• 325 026
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
Alexia, според мен проблема не е на ниво кожа(както всъщност и при нас Confused), за да третираш само нея..виж темата за ензимите-мисля, че там е ще намериш подходящото леченние Peace:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496233.0

# 706
О, аз не те убеждавам да ходиш при него - за какво, ти ще си още един човек на опашката, когото ще трябва да изчакам следващия път. Всеки си знае най-добре. Поне бързо се минава, не преглежда хората по 30 минути.
За мен той е супер, защото първо оправи едни мои проблеми, които влачех от 5 години безуспешни лечения и камари пари. Накрая за 3 месеца редовно ходене при него, което не ми струва нищо, нито на личната лекарка, защото направленията, които иска, са такива, които не й се отчитат - малки листчета със зелени букви, се оправих.
Той не е майка или психолог, за да успокоява, но е упорит и не се отказва. Общо 10 години с моите и нейните неща се събраха. Аз сменях лекари, сменях - кожни, венеролози, детски гинеколози и всякакви щуротии, защото той ми е на другия край на града и не ми е удобен. Но накрая се примирих, че ще си ходя там - другите винаги след 3-ия месец вдигат рамене и препращат при други специалисти, където почваш всичко отначало.
Относно обречените каузи, няма друг човек като мен, който лесно се отчайва. Но знаеш ли, колкото и да ни се иска да ни е гадно, истината е, че обречени каузи няма. Има хора, които не опитват докрай, защото ги помързява и аз не правя изключение Simple Smile)))

Много лично го приемате Диана!
Аз изказах мнение,което се базира на личния ми опит,а вие говорите за д-р без дори да сте го посетили само по противоречиви мнения в нета.
Имам  псориазис от 26 години и  съм се нагледала на какви ли не д-ри ,и на какво ли не отношение.
Надявам се, да сте винаги така оптимистично настроена,и да не приемате толкова лично мнението на другите Peace

# 707
Благодаря ти МТВ

# 708
Alexia, аз бих препоръчал д-р. Нешков, този от Он-Клиник.  Изглежда свестен и винаги съм получавал добро отношение. И частния му кабинет е на удобно място (от гледна точка на пешеходец.. Grinning ), пресечка на Раковски. Мога да предоставя контакти, ако имаш желание. Simple Smile

# 709
  • На небето
Момичета има ли нещо, което наистина помага? Ако не за пълно лечение поне за поддържане на състоянието. Мъжа ми има псориазис от няколко години. Ходи при някакъв професор, който му беше изписал инжекции Витамин Б12 и алоя. Аз се заех с биенето на инжекции. Въпреки, че не съм компетентна, но неволята учи. Първия  курс, който направихме имаше поразителен ефект. Големите рани по тялото му изчезнаха, дори няма помен къде са били. На главата така и не изчезнаха обаче. След почивката направихме още няколко курса на лечение, ефект нулев. Друга лекарка му взе за преглед 50лв. изписа му някакво лечение за 400лв. на месец.  Shocked Но, никакви кремове, хапчета, шампоани, сапуни, диети и т.н. не помагат. Дори малко да не се виждат червените лющещи се рани по главата и челото му. Чудя се дали няма какъв лек, който поне да облекчава малко положението. Пък било то и постоянно да се маже, пие или нещо подобно. Положението се и влошава. Сега има по цялото тяло малки ранички, които са толкова начесто, че изглежда като обрив. Лятото се срамува да отиде на плаж и да се съблече. Проблема, е, че вече има ранички и по ръцете и краката и се вижда дори и да е с къс ръкав.  Cry Cry Cry Моля помогнете.  Praynig Praynig Praynig Praynig Бабешки лекове, каквото и да е, което да има макар и минимален ефект.  

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 13:23 от Estell

# 710
  • София
 Estell, при моят мъж е същото. Може да пробвате с чая на Мария Требен, но иска дълго време да се пие. Също, ако му понася, може да пие и да се маже с Цитросепт. За главата има специализирани шампоани, просто трябва да намери кой е неговият. При всеки е различно. Има на повечето френски фирми, ние харесахме Дюкре, също и прегаин.

# 711
Аз препоръчвам за главата а и за тялото , както видях и че друг потребител също е препоръчал - Хума.Наскоро почнах да си правя маски с хума и на косата и кожата на главата и на проблемните места където имам псори.Хума с кисело мляко и малко прясно да стане като каша и се мажа.Имах по цялото чело и то ясно изразено и по бузите и носа , но след няколко курса вече почва да се избелва и на места си личи чиста хубава кожа.Смятам че ще помогне и за тези по лактите или където и да е.Аз ползвам бяла хума.Четох обаче и една статия и ще я споделя и с вас , аз не съм го пробвала но смятам че би било интересно и някой може да реши да пробва.Засега си правя хумата във вид на маска , не мога да се реша да направя това все още , но кой знае след време сигурно ще опитам.Ето го и адреса : http://www.lekar.bg/news-118/info-1451/%D0%A5%D1%83%D0%BC%D0%B0% … 0%B7%D0%B8%D1%81/

# 712
Здравейте някои пробвал ли е Cutis oil,някакво индиско е,аптекарката ми каза че имала няколко клиенти който напално им минавало от това масло,вече втора тубичка ползвам и почти няма ефект.Някои да сподели?

# 713
MXM, псориазисът никога не изчезва напълно. Целта е да го овладееш във фаза на обостряне.

# 714
  • StZ
Здравейте - някой пробвал ли е лампата на Цептер - много я хвалят, написали са и, че дава мнооого ефекти вкл. и че повлиява супер на псориазис и сега съм обект на убеждаване да я купя, но никак не е ефтина и да не си скрия нещо в шкафа и да ме е яд да го отварям после  #Cussing out

# 715
  • На небето
Здравейте - някой пробвал ли е лампата на Цептер - много я хвалят, написали са и, че дава мнооого ефекти вкл. и че повлиява супер на псориазис и сега съм обект на убеждаване да я купя, но никак не е ефтина и да не си скрия нещо в шкафа и да ме е яд да го отварям после  #Cussing out

Ние пробвахме. Ефект нулев.

А някой знае ли нещо за Слънчевото и кварцовото облъчване? А някой да го е пробвал? Или да е ползвал този мехлем: прах от хума, добре стрита и напечена на слънцето, се разбърква с чиста свинска мас по равни части. Всичко това са идеи от статията на на Краси

# 716
  • StZ
Благодаря, Естел! И аз така подозирах, но мноооого упорито ме убеждават и аз като една добра душа без малко да се поддам  Confused
а и много мразя да ми се казва, че на някого подействало, а не може да ме срещнат с човека да сподели директно  Thinking

# 717
MXM, псориазисът никога не изчезва напълно. Целта е да го овладееш във фаза на обостряне.
Аз съм далече от мисълта че ще изчезне някога,при положение че близо 10години го имам и почти нищо не помага.Просто питам дали някой го е ползвал това мазило?

# 718
  • На небето
Благодаря, Естел! И аз така подозирах, но мноооого упорито ме убеждават и аз като една добра душа без малко да се поддам  Confused
а и много мразя да ми се казва, че на някого подействало, а не може да ме срещнат с човека да сподели директно  Thinking

Да и мен така, но за щастие моя приятелка си го беше купила, каза, че била много доволна при настинки и т.н. Даде ни го за няколко месеца да го ползваме. За нищо не видях полза. Нито настинки, нито грип, нито за избледняването на операционния белег на сина ми (който беше основната причина да го взема), дори се зачервяваше повече от тази лампа, нито за псориазиса на мъжа ми имаше полза.

А някой може ли да ми каже какви шампоани за псориазис има и кой от кой е доволен? Аз сега съм му купила и шампоан и сапун, за псориазис и от аптеката му взех един сапун на катранена основа, но мъжа ми не иска да го ползва, защото не миришел на хубаво.  Close Взех му и хранителни добавки уж и те за псориазис. Ама кога ги пие кога не. Много е несериозен. В една статия препоръчват вегетарианската диета. Ама ние бяхме 10г. вегетарианци и в този период се появи този проблем. Не че има връзка де, ама и диетата не мисля, че е от полза. Отделно прави и диета със преобладаващи плодове и зеленчуци. Ама и от нея полза не видяхме. Сега сме решили да купим тези медикаменти, или поне част от тях, които са по 400лв. месечно лечение. Ама ще видим, може пък да има полза знам ли.  ooooh! Проблема е, че става по зле, не по добре. Мен ме крепи надеждата, че псориазиса може да мине в период на застой.

Ето и нещо, което може да е полезно: http://www.medicine.bg/bolesti/psoriazis/svetlinna-terapiya Има информация и съвети. И кои видове лечения с какво се характеризират. Колкото повече чета, повече се плаша, има ефект при псориазиса, това добре, но уврежда, черен дроб, бърреци, води до анемия и т.н. Каква ти е ползата. Оправяш едно, а увреждаш друго, което си е било здраво.  ooooh!

# 719
Здравейте, незнам някой по напред дали е споменал, но има едно растение "Чемерика" аз го използвам като си поливам косата с него. Ефекта е поразителен всичко от главата изчезва. Прсто трябва да го търсите в аптеките, то е отровно и е защитен вид. Много трудно се намира. Има някакъв заместител Себорал мисля , но без резултат.

Общи условия

Активация на акаунт