Лечение на псориазис-3

• 325 044
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ще ходим на романтична разходка с кола до Италия, по повод 9 години брак. А и майка ми от няколко години работи в Болоня, ще съчетаем почивката. Аз никога не съм била в Италия и много ми се ходи. Начертала съм вече маршрута. Това като лирично отклонение.

До тогава мога да препоръчам http://www.iherb.com/search?kw=sambucus ,  в частност сиропите. Моите деца пият и съм много доволна. Виждам, че има и на хапчета и под всякакви форми. Доставката от този сайт съм я пробвала до Италия, поръчвам на майка ми едни кремове, пристигат за 2 седмици, в пощата, и ако поръчката е под 40 евро, няма ДДС и мито. Ако още мога да помогна съм насреща  Hug

# 691
  • на острова на мечтите
Спокойна, първо да те поздравя за красивото събитие.9 години са си голямо постижение. Италия е стра хотна. Аз съм тук от по4ти осем години и съм перманентно влЮбена. А ако отидете и в Рим, пожелавма ти да имаШ тази възможност, е страхотно. В Италия е много скъпо оба4е, но Щом мамето е тук, тя Ще ви бъде много от полза да не се набутвате,4е и тук за 4ужденците си имат специални "цени", а във Венеция например, цените са разли4ни дори и за тези,които не говорят местният диалект. ГУШ,ГУШ

# 692
Имам псориазис от година - голяма част от дланите и ходилата ми бяха обхванати, на места по тялото и крайниците имаше плаки, ноктите ми също бяха засегнати. Болестта е много упорита, при третиране на определени места плаките 'бягат' като засягат съседни места по кожата.
В момента беленето е много по-рядко и засегнатите области намаляха значително.

Иска ми се да споделя с всички страдащи от тази ужасна болест своите лични открития, пресяти от предписания на лекари, интернет и книги (препоръчвам 'Болестта като път' - един по-различен поглед към заболяванията):

- Не се ядосвайте за абсолютно нищо, е опитайте се да не се притеснявате за развитието на болестта! Вие имате силите да се излекувате, необходимо е да се подготвите с търпение, постоянство и вяра в собствените сили! Важно е да се успеете да преосмислите приоритетите и целите си, начина си на живот и общуване.

- Спортувайте, движете се ежедневно, намерете начин да овладеете емоционалните си проблеми (например чрез йога). Здравословният начин на живот и качествената храна са изключително важни!

- Приемайте много белтъчини и витамини чрез храната, може да вземате и като добавка фолиева киселина, омега 3-6-9, вит. B комплекс (неуробекс), лецитин.

- Подсилете имунната система - билкови отвари, ехинацея, цитросепт (може и да се ползва локално като се разредят 20-тина капки в бадемово масло), пчелни продукти - млечице, клей, прополис, цинк, лечебно гладуване.

- Мажете се 2-3 пъти на ден с Алое (100 мл от немския гел 'Асам' от аптеката струва под 3 лв, можете да се мажете и със сока на прясно обелено листо от поне 3-годишно растение) - лично на мен алоето изключително много ми помогна! Необходимо е постоянство - при мен подобрението дойде на 2-рия месец, а 5-6 месеца по-късно съм почти здрава. Алое може и да се пие - сок се продава в аптеките.

- Хума локално (например сапун) или вътрешно - имайте пред вид, че тя изсушава кожата.

- НЕ използвайте кортикостероидни препарати - въобще не се изкушавайте от сладките думи на лекарите! Кортизоните само подобряват моментното състояние, а дългосрочният им ефект е катастрофален, защото развалят хормоналния баланс.

- Пазете кожата си от почистващи препарати и я третирайте редовно с кремове и измиващи препарати за чувствителна, суха кожа (от аптеката - продукти на Атодерм, Ларош Посе, Авен, Юсерин; евтиният БГ вариант - еудермол 10), крем от невен и естествени масла като урея и ший.

Успех, вярвайте в себе си, пазете си нервите, бъдете добри и постоянни в терапията и резултатите ще дойдат постепенно! Много е важно да имате нагласа за цялостна промяна и постоянна грижа и за тялото, и за душата.

# 693
Здравейте, нека и аз споделя опита си с псориазиса. Моя е Псориазис Вулгарис (това има огромно значение при избора на правилно лечение!)

Имам го от дълги години, можеби 14 вече и съм опитвал много неща, но за жалост малко оказват благоприятно влияние. В последните 3 години обаче открих Он-Клиник, тяхното лекарство Орнит 19 успя да докара летаргия на болестта за около година нямах нито една плака. Известно време след като се появи първата нова плака, доста скоростно се появиха и следващите, за жалост псориазиса е болст, която се "нагажда" или свиква с леченията и става устойчива на тях. Преди няколко месеца посетих д-р Нешков в частния му кабинет (който работи в Он-Клиник) и сменихме лечението. Препоръча ми да ползвам едно немско мазило, което не се продава в България - Teеr Linola Fett. Мога да кажа, че има голямо подобрение. ВАЖНО - използването на това мазило трябва да става, САМО под лекарско наблюдение, защото при продължителна употреба се наблюдава карцерогенно действие върху кожата. С това неискам да отказвам никой от употребата му, но се консултирайте с вашия кожен лекар и с почивки, както правя аз - има ефект. Мисля, че може да се използва в комбинация и с други препарати. Където е имало плака преди, сега няма, новите се появяват на нови места.

И понеже тази болест засяга ноктите в някои случаи, като ги прави да изглеждат сякаш са гъбички. Аз открих едно много добро лекарство - Mycomax. Една капсула седмично за около 8-9 месеца, важно е да се пие точно всяка седмица, защото се пие дълго (докато израсте нов нокът) и с прекъсването му се прекъсва и ефекта и все едно започвате от начало. Аз съм МНОГО доволен от него и го препоръчвам на всеки. ОТНОВО - с лекарско предписание. Продава се без рецепта в някои аптеки, НО е важно да се консултирате с личния си лекар. Едно уточнение, капсулките са направени да борят гъбички като цяло и имат много силен ефект, така че и хора с гъбички могат да го ползват, имам личен пример, препоръчах го на една позната и за около 2 седмици се изчисти.

Незнам до колко съм бил полезен, надявам се да съм.

Успешен ден! Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 11:12 от XIII

# 694
От няколко години имаме и ние - дъщеря ми е вече на 7 г. Първо го мислеха за атопичен дерматит, но сега си давам сметка, че всичките й здравословни проблеми са свързани с това заболяване. Хроничните ангини, песимистичната настройка към света, типична за Рака, пикочните и детскогинекологичните проблеми, лишеите по главата и нокти, сякаш са набодени, зачервяванията край очите и ъгълчетата по устата, едно дълго антибиотично лечение с няколко антибиотика, след като имаше салмонела на едно море преди 5 години... Всичко е било свързано с това, а аз се убих да я водя по лекари. Колко съм глупава - а те още повече!
Оказва се така, че напукванията на лигавиците й - край очите и влагалището, от което даже имаше капки кръв... та взимахме биопсия - са от кожно естество.
В момента сме с ангина и кожата на главата й е с червен обрив, подобен на разчесано място. Това е явно нова проява, защото досега бяха само лишеи...
Искам да ви кажа за някои неща, с които се справихме: край очите, мазахме с протопик, но по определена схема от страхотния кожен лекар - Георгиев в кожно-венерологичния диспансер, при който си ходим със зелените направления. И с ЛИнола фет - отново по схема. Тя явно е доста важна. Ходи се доста на контролни  прегледи, но след година и нещо, пу, да заплюя, поне край очите изчезна червенината. С влагалището още се борим... - 2 години мажем или с дактакорт или с фусидин постоянно. Косата третираме ту с Низорал, ту със Селсън Блу - това са шампоани... понякога в съчетание с дактакорт. Та това е, мисля да пробвам сканираната рецепта на роси кет, днес я поръчах, никой не казва нищо за нея. Искам само да питам как се мажат трите кремчета.

# 695
Диана, би ли споделила къде се намира този кожен диспансер? И можеби повече информация за д-р. Георгиев?

Благодаря.

# 696
# 697
Кожният диспансер е близо до Южния парк. А rosi cat дали може да ми каже как се прилага сканираната рецепта? Купих трите мазила, но не пише как се мажат, по колко пъти...

# 698
Здравейте ,искам да споделя опита си от кожния диспансер в 29 поликлиника.Сега като прочетох,че има питания за там си изрових рецептите,даже си намерих и направлението от 20.10.2005г.  Аз не бих отишла вече там по простата причина,че все едно отивам при  чиновници в някоя община.Никаква заинтересованост,особено с нашата диагноза ПСОРИАЗИС.Тогава,както и сега пак имах обостряне по челото,един червен,сърбящ кръг,който не се повлияваше от нищо.Та аз попаднах на д-р Горбанов ,започна се с :Салициловите кремчета,следващата седмица-Ексипиал-крем-ABC derm,после пак Салицил с вазелин,после Дайвобет,следващата рецепта е от д-р Т.Попова ,явно при липса на д-р Горбанов-пак Салицил,вазелин и още нещо,което не мога да разчета+Дайвонекс+ известния шампоан Алгопикс и така всяка седмица в продължение на почти 3 месеца.Като ме видеше д-ра му ставаше лошо,всяка седмица без никакъв ефект от мазилата, накрая се намери решение Joy една инжекция FLOSTERON ,за да се оттърват от мен и.....това е лечението в специализирания кожен диспансер Laughing Успоредно ходех и при д-р Хитова за ноктите,отношение пак чиновническо -Низорал вътрешно и външно капки, и това е. 
След диспансера минах и през Александровска болница,там отношението беше на ниво,д-р Денчева,която сега е в Токуда-Дитраноли+фолиева к-на,Т-гел шампоан+Локоид липокрем,които ползвам и до днес.И от тогава не съм стъпвала при кожен лекар Laughing
Утре имам час при д-р Ангелова пак в 29 поликлиника,тъй като много я хвалят и от години се каня да отида при нея,не очаквам чудеса,продължавам с диетата и с народните мазила.Почнах и ПСОРИАЗИН,изпратили са ми и някакъв крем MG 217,но първо почнах с псориазин,че е изпробван.Утре вечер ще пиша за прегледа Peace

# 699
Аз не говорех за ходене в кожния диспансер като цяло, а при д-р Георгиев, който работи там. За другите лекари и моето мнение е същото. Това е единственият лекар, който не ни отпрати с някоя измишльотина и не се отказа от нас въпреки упорството на оплакванията ни. При Ангелова пък аз не бих отишла, като гледам какви отзиви има в нета - доста противоречиви.

# 700
Аз не говорех за ходене в кожния диспансер като цяло, а при д-р Георгиев, който работи там. За другите лекари и моето мнение е същото. Това е единственият лекар, който не ни отпрати с някоя измишльотина и не се отказа от нас въпреки упорството на оплакванията ни. При Ангелова пък аз не бих отишла, като гледам какви отзиви има в нета - доста противоречиви.

Ще видим утре като отида ще изкажа мнение.Понякога  е достатъчно да те посрещнат с усмивка и да те попитат как се чустваш,то е ясно,че сме загубена кауза,ние си го знаем  Laughing

# 701
О, аз не те убеждавам да ходиш при него - за какво, ти ще си още един човек на опашката, когото ще трябва да изчакам следващия път. Всеки си знае най-добре. Поне бързо се минава, не преглежда хората по 30 минути.
За мен той е супер, защото първо оправи едни мои проблеми, които влачех от 5 години безуспешни лечения и камари пари. Накрая за 3 месеца редовно ходене при него, което не ми струва нищо, нито на личната лекарка, защото направленията, които иска, са такива, които не й се отчитат - малки листчета със зелени букви, се оправих.
Той не е майка или психолог, за да успокоява, но е упорит и не се отказва. Общо 10 години с моите и нейните неща се събраха. Аз сменях лекари, сменях - кожни, венеролози, детски гинеколози и всякакви щуротии, защото той ми е на другия край на града и не ми е удобен. Но накрая се примирих, че ще си ходя там - другите винаги след 3-ия месец вдигат рамене и препращат при други специалисти, където почваш всичко отначало.
Относно обречените каузи, няма друг човек като мен, който лесно се отчайва. Но знаеш ли, колкото и да ни се иска да ни е гадно, истината е, че обречени каузи няма. Има хора, които не опитват докрай, защото ги помързява и аз не правя изключение Simple Smile)))

# 702
Лечението на Мързела е по-трудно от лечението на Псориазиса. Simple Smile

# 703
А на песимизма по-трудно и от това на мързела Simple Smile

# 704
Здравейте! Simple Smile Аз съм с малко по различен проблем от псориазиса, но реших да се включа, защото ми се струвате готини и искам да се посъветвам с вас за добър дерматолог в София. Болестта ми е атопичен дерматит. Получила съм го когато съм била на 1 годинка- на клепачите. Изчезнал е и след това се е появил отново, когато съм била на 4 години. През пубертета имах по рамената- две големи червени петна, които много сърбят, понякога стават на мехури, пукат се, рани и т.н. След това, когато станах на 19 ми излезна по врата, ушите, челото- отново червени много събящи и течащи рани. Тогава ходих при една лекарка в раковата болница в София. Мазах се с кортикостероиди и по челото след това съм нямала проблеми. Врата също не ми е ставал толкова зле от тогава, но сега е в някаква хронична форма-леко зачервен и нощно време понякога леко ме сърби и се получават малки ранички, които минават. В момента ползвам Адвантан, когато видя че врата ми става по-червен. Кожата по цялото ми тяло е многоо суха, ръцете и краката ми се белят на едни ситни люспи. Естествено мога да си взема някакви мазила от аптеката за суха кожа, но не съм сигурна че няма да ми предизвикат алергична реакция. А забравих да кажа, че съм на 21 години. Търся добър дерматолог Simple Smile Или някой, който поне не се отказва Simple Smile Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт