Отговори
# 45
  • София
За да се увреди генетично, трябват повече от едно поколение...може би ако няколко десетки поколения наред хората раждат само със секцио, кой знае...може и генетично жените да станат негодни за нормално раждане.

А на стерилитета корените са други....
Със сигурност не защото майките на тези жени са забременяли изкуствено.

# 46
За да се увреди генетично, трябват повече от едно поколение...може би ако няколко десетки поколения наред

Ейнджъл, това не е вярно. Гените реагират на въздействия мигновено. Пуснах статия по-рано в темата, в която се говори за промяната на ДНК в белите кръвни клетки след секцио при бебето и за възможните трайни ефекти за здравето му по-късно в живота, именно в следствие на тази промяна на ДНК. Механизмът, по който това става се нарича метилация-свързване на метилови групи с ДНК. Ще ти пусна едно филмче за метилацията и ефекта върху ДНК, много е интересно.  bouquet

ето филма:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/sciencenow/3411/02.html

Това е сайт на университет. Обсъжда се как чрез метилация се регулира епигенетичната система, която регулира ДНК експресията-т.е кои гени се проявяват и кои не. Между другото в това филмче дебелите жълти мишки с активирания дефектен ген, са такива вследствие на излагане на бисфенол-а-всеизвесния токсин в бебешките шишета, които не са без бисфенол.

# 47
Архангел, този линк не се отваря при мен, дава някаква грешка. Имаш ли други сайтове?
За мен това е доста противоречиво, гените са доста устойчиви, както знаем и старите хора казват, че кръвта вода не става. Още повече не може да имаш толкова хилядолетия еволюция и гените, ако ни бяха кекави, нямаше да има човечество.
Бащатко, за изкуственото забременяване какво точно имаш предвид? Ин-витрото по принцип или всеки един опит за някакво подпомагане на забременяването, или някакви неща, които изписват след забременяването(утрогестан, дуфастон)? В миналото може да не са имали хапчета и аптеки, но са пиели билки и малко или много пак са лекували определени неща.

# 48
Анкетата няма голяма полза за сега...поради факта, че човек влиза с недоверие в темата.. а след като прочете неканените от мен постове, се отказва съвсем.

Извинявай, тука само със специална покана ли ? Дай да викнем всички майки, родени секцио, които са родили секцио и не кърмят да ти пишат в темата? Само те, че да останеш доволен от анкетните резултати!

# 49
  • Варна
Първият път Опит за вагинално, завършил с операция, вторият планирано секцио

# 50
 И аз бих искала да разбера дали има такава зависимост, интересно е.

Общи условия

Активация на акаунт