Ниска плацента в края н 5 месец

• 4 461
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте на всички бъдещи мамета. Ето я и моята история: след една неуспешна бременност, сега съм отново бременна. Всичко беше ок докато в 3 месец получих леко зацапване и веднага литнах при докторът ,каза ми плацента превия и то тотална, а аз бях само 12 седмица. После докторът ,който ми води жк,потвърди диагнозата, но каза ще се надяваме да се вдигне. Два пъти минах фетална морфология и всичко с бебето, слава богу е ок, развива се нормално, сега съм в края на 5 месец,21 г.с и днес бях отново при докторът, при който евентуално мисля да раждам, та плацентата вече не е върху канала, а на 1 см от него, отдръпнала се е леко,но все пак е ниско и страшно много ме е страх от прокървяване и то при положение,че вече навлизам в по-големите месеци. Искам да попитам някоя от вас дали се е сблъсквала с подобен проблем, дали има шанс до края да се вдигне още тази плацента и изобщо да споделите вашето мнение, за което ще съм много благодарна. Аз много се пазя, спрях работа, почти само лежа, а така мечтая за разходки в това хубаво време, но ме е страх
Благодаря ви предварително мили момичета.

# 1
Ако пуснеш търсачка, ще намериш страааашно много четиво.

Иначе хубавото време не го гледай, има да се разхождаш после с количката по цял ден на хубавото време! Пожелавам ти го от сърце! Hug

# 2
След като вече не е на отвора, проблем няма. Предполагам, че и лекарят ти е казал същото.

# 3
Аз бях с ниска плацента, за която всички лекари /уж големи специалисти/ казваха, че няма проблеми и да не се притеснявам и аз не се и притеснявах.... докато в 8-ми месец получих ужасно силно кървене и отлепване на плацентата... тогава същите тези специалисти просто вдигнаха рамене..
....а това е било предотвратимо с повече пазене и почивка.... затова аз ти препоръчвам повечко да лежиш, да се пазиш и да си почиваш!  Hug

# 4
Благодаря момичета,това и правя,повече почивам, избягвам тежко и така. Дано имам късмет и всичко този път завърши с успех. Според вас дали има шанс да се вдигне още малко? Казват че до 32 седмица може още да се вдигне?

# 5
  • Бургас
Сестра ми беше с превиа.При нея не се вдигна,но при всеки е различно.Важното е ,че всичко завърши добре.Просто трябва да лежиш,извлечи максимално ползата от тази ситуация-кога друг път ще се належиш така.После само тичане.Чети хубави книжки,гледай си ТВ и си мисли хубави работи,пък току виж се вдигнала тази плацента.

# 6
а знаеш ли какъв вид превия е била на сестра ти: пълна,частична или маргиналис. И дали си е позволявала поне кратки разходки,благодаря Hug

# 7
  • Бургас
Беше пълна превия,но тя не знаеше,просто никой не и каза,въпреки,че ходи на ФМ и обикновен ехограф. Без да знае,тя не се щадеше,ходи на работа,гледа си другите 2 деца,ходи до Лондон.Беше в 6 месец,когато получи кървене и се наложи да полежи.Сега племенницата ми е на 2 години.Всичко ще е наред и при теб,но не се напрягай.Хубаво е,че знаеш за какво става въпрос и можеш да го избегнеш.Когато сестра ми легна ,не и даваха да излиза,дастои дълго време права,но се къпеше и разхождаше в къщи.Голям мързел падна.Аз самата съм с предна плацента ,която частично покриваше шийката,но при последния видеозон ми казаха,че се е вдигнала,а бях се подготвила за голямо лежане.Така,че споко,дете.Всичко ще е наред.Само си почивай.

# 8
Много ти благодаря, дано всичко завърши с успех, просто доста се тревожа, защото имам 1 мъртво раждане в 8 месец поради увита пъпна връв на бебето преди около година и половина-беше голям шок и сега се шашкам от най-малкото нещо. Моята плацента не е тоталис, на 1 см от канала е и силно се надявам да се вдигне още малко,благодаря още веднъж Hug

# 9
  • София
аз съм била така...т.е. майка ми...седяла съм си върху плацентата
,  почти до последно, в крайна сметка се е вдигнала в началото на 8 месец и съм се родила нормално. Иначе да, имала е проблеми, кръвения, разкритие, още от 5 месец... родила ме е в 8 след всичко това...

Пожелавам ви и на теб и на бебето  успех, да сте живи и здрави, и след  няколко месеца да  се гушкате и вс да  е наред Simple Smile

# 10
  • София
Моята в 20 г.с. беше на 18мм от канала. Не съм имала кръвоизливи. Родих месец по-рано (не заради ниската плацента), нормално.

# 11
  • На топло...
Аз имах предна превия маргиналис в 20-та седмица.
Разбрахме след прокървяване, след претоварване - стягах багаж за местене. Наложи се да се попазя известно време - искаха да ме приемат в болница, но тъй като багажът потегляше за друг град на следващия ден, а за малкото ми момченце (тогава на година и четири месеца) нямаше кой да се грижи, си подписах документа за напускане въпреки лекарски съвет и се прибрах същата нощ у дома, останах там 2 дни лежаща, на третия пътувахме и ние. Пазих дюшека на земята две седмици, имах контракции постоянно, изгледах всички сезони на Монк с дребния Grinning.
В последствие се вдигна и можех да си правя каквото поискам - в края даже и градинка прекопавах, и сях-садих с огромния корем, нямах никакви проблеми.
При раждането беше на 2 сантиметра от канала - нищо притеснително.
Раждах нормално, не се очакваха усложнения.
Плацентата обаче се отлепи частично преждевременно в процеса на раждането и имах силен кръвоизлив. Всичко приключи добре въпреки това, тъй като напредването беше изключително бързо и бебето излезе скоро след това, не знам като време колко е било де Confused.
Акушерката и лекарката бяха на мнение, че ако обстоятелствата не бяха такива, би се наложило секцио по спешност.

Това го разказвам, защото дори да не е вече на отвора, мястото, което вече е било отлепено, е слабо и трябва да се внимава Peace.
Така че се пази и си имай едно на ум да не се преуморяваш!
Успешна бременност и прекрасно бебе накрая ти желая Hug!

# 12
И на мен в 5ия ми беше ниско, но по-късно в 6 се намести и сега си е нормално. Доколкото знам има в 7 трябва да се е наместила окончателно

# 13
И аз съм така! Пазя се - УЖ!  Но не мога на 100% да легна. Старая се само да не прекалявам. На последния преглед ми казаха, че се е повдигнала, то се чувствам и по-добре. В общи линии правя всичко - чистя, градинарствам  Heart Eyes, само с тежкото внимавам /с малки изключения Embarassed/ и секса  Stop no

# 14
С второто си дете бях с плацента превиа,но си износих детето до термина. Повечето предвиждаха секцио още в 7 мия месец , но не се оказаха прави. След 6- тия излязох в болнични и се пазех от наторвания.  Успех и на теб.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт