Ниска плацента в края н 5 месец

• 4 462
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Моята бременност беше такава. Плацентата не се качи до последно.
Не се щадях изобщо. Катерех се като коза, дори и в напреднала бременност, в най-големите горещини.
Не съм се притеснявала, родих в термин.

# 16
  • Wolwedans
Малко пазене няма да е излишно. Шансовете да се вдигне са доста добри, по литературни данни над 90% от установените през м.л. 5 предлежащи плаценти, след 32 г.с. се оказват нормално разположени. Това е така, защото чак през 7-8-я месец на бременността се развива долния утеринен сегмент/това е една малка част от долните отдели на матката, която служи за вместилище на плода в хода на раждането, матката в тези отдели е със по-слаба мускулатура и по-тънка, за това там режат по време на секцио например/ и плацентата се оказва реално доста по-нагоре от положението си в ранните срокове. Ако не кървиш през тези месеци диагнозата се поставя чак след 32 г.с. Иначе за бебето проблеми няма. Само кървене да няма. За това малко повече пазене Peace Успешна бременност!

# 17
Моя приятелка си износи детето с плацента превия. Аз с второто бях с ниска плацента (но не превия), която към 26-27 седмица се вдигна. Така ми бяха казали на феталната, че по принцип плацентата се вдига. Вярно е, че брах страх, защото към 5-6 седмица имах леко кървене, но в крайна сметка резултатът беше сполучлив - роди се дъщеря ми.

Просто гледай по-малко да се притесняваш, не го мисли толкова, недей много да щапуриш пеша, не вдигай тежко и така.
Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт