Отговори
# 165
  • София

Заклещване на бебето в родовия канал. Изхода - фатален за бебето и майката.

# 166
Кати е дала интересен пример за възможно усложнение. За колко време обаче настъпва фаталния край? Възможно ли е да се стигне навреме в болницата, за да бъдат спасени майката и бебето, в случай на заклещване?

# 167
Кати е дала интересен пример за възможно усложнение. За колко време обаче настъпва фаталния край? Възможно ли е да се стигне навреме в болницата, за да бъдат спасени майката и бебето, в случай на заклещване?

Заклещяането се оправя с различни акушерски маневри, които всеки, който иска да ражда вкъщи трябва да знае. Първата е маневра на Гаскин, втора-маневра на МакРобъртс, трета-супрапубисен натиск.

# 168
Всички крайности в родителството водят до последствия, от които няма как да бъдем щастливи като родители...

# 169
  • Видин

Заклещяането се оправя с различни акушерски маневри, които всеки, който иска да ражда вкъщи трябва да знае. Първата е маневра на Гаскин, втора-маневра на МакРобъртс, трета-супрапубисен натиск.
Ей, ще се изземат функциите на горките акушерки. Искат да оставите хорицата без хляб май  Joy

# 170
Домашно раждащите - любители акушер-гинеколози.
Защо е нужно една жена, която ражда вкъщи, да изчете купища книги за патологиите на родилния процес, че да е подготвена? Защо?

# 171
  • София - Рим и обратно
Домашно раждащите - любители акушер-гинеколози.
Защо е нужно една жена, която ражда вкъщи, да изчете купища книги за патологиите на родилния процес, че да е подготвена? Защо?
Za да си ползва правото на "свободен избор".

# 172
  • София
Archangel, от 9 кладенци вода носиш.

# 173
Както вече разбрахме заклещването се оказа, че не е проблем. Ще ми бъде интересно дали според Archangel има нещо което, би било проблем.

# 174
Не бих си помислила да се катеря без въжета, въпреки че вероятността да падна и в двата случая е еднаква като процент.

Просто крайният резултат ще е различен.

# 175
amanita, аз съм за асистирано раждане, не искам да взимам ничий хляб

Peace

писаното от мен се отнасяше до нуждата от цяла болница, че да се проведе една маневра

Както вече разбрахме заклещването се оказа, че не е проблем. Ще ми бъде интересно дали според Archangel има нещо което, би било проблем.

да, според мен могат да възникнат различни и непредвидими проблеми както и дома, така и в болница
за мен въпросът е че в болницата у нас, често ти помагат да развиеш проблем, който иначе не би се появил, но с това не защитавам някоя жена без да знае нищо да реши два дни преди термин да си ражда у тях.Да не говорим пък за жени с проблемна бременност.За мен показателна е статистиката-къде има повече проблеми СТАТИСТИЧЕСКИ, а не от информация-една жена ми каза/а пък една приятелка.... Статистически домашните раждания са по-безопасни или толкова безопасни, колкото болничните. От тук нататък, всеки си решава кой риск да поеме и къде. Аз съм за избора, а не за това всеки да ражда вкъщи или нещо от този род.

viva_nova не е нужно нищо, което ти не искаш
ако не ти е спокойно да раждаш вкъщи-моля те, не го прави, вредно ще е за теб и за бебето
но има жени, за които нещата не стоят така, и за които по-неспокйно и опасно е в болницита. Нека те да имат избор да постъпят както искат и да им бъде оказана помощ, че да могат да осъществят желанието си безопасно за тях и бебетата им.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 19:20 от Archangel

# 176

Нищо не е проблем, ако си достатъчно духовно издигнат. Ако бебето се задуши, а майката изкърви до смърт- Карма, майна!

# 177
Статистиката показва, че раждането в домашни условия не е по- рисковано  от раждането в болница, но не бива да се забравя, че проблемните бременности завършват в болнични заведения и затова статистиката е невярна и неточна. Резултатите от тази статистика са изопачени.

# 178
Статистиката показва, че раждането в домашни условия не е по- рисковано  от раждането в болница, но не бива да се забравя, че проблемните бременности завършват в болнични заведения и затова статистиката е невярна и неточна. Резултатите от тази статистика са изопачени.

една рискова бременност няма работа вкъщи да ражда. Това е безумие.

# 179
Цитат
Статистически домашните раждания са по-безопасни или толкова безопасни, колкото болничните.
Цитат

Аз ли не се изказах правилно, ти ли не ме разбра? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт