колко майки и бащи имат децата ни

• 18 713
  • 153
  •   1
Отговори
# 45
Хм, според мен Светкавица имаше предвид да не насаждаме илюзии в децата си относно това какво могат да очакват при евентуална среща с наистина реалните си биологичните родители. В смисъл не всички ще срещнат "втори сет родители".

Аз също си мисля, че наше задължение е да разкрием по подходящ начин пред децата си това, което знаем за съдбата им преди да се срещнем. Но чак романтично да идеализираме другата двойка родители наистина не е нужно. Защото в много случаи ще се окаже, че от момента на срещата  ни докато смъртта ни раздели ние сме единствените реални родители - хората които безрезервно обичат и подкрепят децата си във всичко.

А другите ще си останат просто биологична майка и биологичен баща - хора, с които децата ни са неразривно свързани, но които по своя воля и завинаги са се отказали от родителските си права и задължения и съзнателно са се постарали да забравят, че някога са ги имали.
Съгласна съм с казаното на 100%.Знам за няколко случая  на повторно отхвърляне.Едното момиче го познавам лично.Израстнали сме заедно.Неговата майка(осиновителка)винаги е говорила с уважение и само хубави неща за БМ.Преди известно време момичето реши да я потърси и претърпя огромно разочарование.Жената направо я изгонила.Казала и е че дъщеря няма.Била направила своя избор много отдавна и тя е трябвало да се съобрази с него.След купищата мръсни думи е казала че не иска никога да я вижда и я е заплашила със съд.Няма нужда да ви казвам как се чувстваха и приятелката ми и майка и.Другият случай е пресен и подобен на този,но нямам право да го разказвам понеже момичето на което се случи е от форума.Ако тя реши ще го разкаже.Понеже и двете момичета четат тук много се надявам да се включат по темата.От техните истории за мен извода е за БР трябва да се казва само истината,нямат нужда от ангелски крила,защото идеала който ние осиновените си правим накрая се оказва един сапунен мехур

# 46
  • на път
И аз съм съгласна с Ганката на 100%, ама като чета мненията на специалистите се чувствам некомпетентна ... още повече познавайки личностите и качествата на конкретните БР в моето семейство. Не говоря лошо за тях, но по византийски заобикалям истината за да не нараня децата си. Нямам обаче никакво намерение да ги лъжа или пък да създавам приказен и идеализиран образ при положение, че не съществува наяве.

# 47
Като навити латерни сте.

За каква идеализация говорите? Да кажеш да детето си, че е родено от жена? И че тя не е Дева Мария - имала е нужда от мъж да се случи? Това ли е идеализация?

Темата е колко майки и бащи имат нашите деца нали? Пишете по нея. А не колко много ви е страх да не предпочетат децата ви другата майка (странно защо бащата никога не е визиран). 

Кристи това, че някой човек в света е бил наранен от родителите си не значи, че на всички им предстои това. Аз също съм бил нараняван много от родителите ми. А вие? А аз не съм осиновен (поне така твърдят).

И даже децата ни да бъдат отхвърлени и наранени това не значи, че другата майка и баща не съществуват. Те са там. И те са като нас. Най-обикновенни хора. Правещи същите неща като мен и вас. Бъркат и поправят грешки. Също като нас.

Отричането на тази проста истина е идеализация. Даже по скоро бих я нарекъл манипулация.

Темата не е за срещата, която толкова ви ужасява. Темата е за присъствието на тези хора в живота на децата ви. И във вашия живот. Искате или не те са някаква част от вашето семейство.

И ако се опитам да формулирам какво е обич погледнато от височко би било - желая наистина най-доброто на любимите ми( децата ми в случая). От цялото ми сърце. И ако най - доброто за тях е да бъдат с другите родители аз ще го приема и това ще ме кара да се чувствам добре.

Всичко останало е интерпретация на егоизъм, Азът, Его и собствената ни загуба (невъзможността да имаме деца). Списъка е дълъг, а познанията ми малко:)

# 48
Сега, тук май се пообъркаха някои понятия.

Не вярвам да има осиновител в 21 век, който да не сподели и то от най-ранна възраст с детето си, че то е родено от друга жена и създадено от друг мъж.

Ама да има очаквания, че те са също "мама" и "тате", да ги натоварва в очакванията си с подобни на нашите качества и отношения към него, това е меко казано пресилено.

Може и да се случи, но в повечето случаи няма как да се случи.

Най-бледият пример- жена,която направи на социалните работници панаир, защо даденото от нея за осиновяване дете преди около 10год. още и се води по документи.Не ми се продължава с градиращи примери.

# 49
  • на път
Маг  Hug - и ти си от латерните да знаеш ....  Май не съм срещала човек във форума който да не е готов да обясни на детето си неговия произход (ако то е още бебе и не разбира - по-големите деца вече са наясно). И понеже това е факт, споделяното в темата просто премина на друг, следващ етап според мен.

# 50
  • Вън от пространство и време
Маг, имам чувството че разсъждаваме по темата в някакви успоредни направления и по тази причина е предопределено да не се пресекат гледните ни точки. Може би основната причина се корени в мъжкото и женското начало, майчинското и бащинското родителски чувства, знам ли.  newsm78 Жените са по-емоционални, мъжете са по-рационални в повечето случаи.

Няма писал по темата който да отрича съществуването на другите родители. Няма значение как ги нарича, всеки признава съществуването им и важната роля в живота на децата си.

Темата не е за срещата, която толкова ви ужасява. Темата е за присъствието на тези хора в живота на децата ви. И във вашия живот. Искате или не те са някаква част от вашето семейство.

Темата за срещата е неразривно свързана с темата за присъствието на "тези хора" в живота на децата ни, респективно в нашия живот. Ние с моето момче често си говорим за "другата му майка" и "другия му баща" и във всички разговори неизменно присъства уговорката за евентуална среща някой ден. Не ме е страх, че при тази среща детето ми ще предпочете другите си родители, страх ме е да не бъде наранено от тях, т.е. да открие че те не са "родители", а просто странични хора, които отказват да имат нещо общо с него. Страх ме е, че те, моите деца, ще отидат на срещата с тях с огромната си болка, която само те, другите родители, са в състояние да намалят. А дали ще го направят?  newsm78 И този страх ме кара да бъда много внимателна при разговорите с децата си и внушенията, които те попиват от мен и татко си като единствени реални техни родители в този момент.

Идеализация не е да кажеш на детето че е родено от жена и че за това раждане е спомогнал мъж. Почти седемгодишният ми син ще ти обясни целия механизъм как става работата. Само как точно другият му татко е предал семенцето си на другата му майка не знае и е много любопитен да научи. Grinning  Идеализация е да внушиш на детето си, че може да разчита на обичта и подкрепата на другата си майка и баща така, както разчита на теб. Има и такива случаи, разбира се, но в повечето разказани от осиновени деца истории "другата майка" приключва с функциите си на майка след създаването и довеждането на белия свят на детето си. А доста бащи си остават само с приноса производство на 5 - 6 мл бяла гъста течност и предаване на някакъв генетичен материал и дори не разбират че има последици от това производство.
 Peace

# 51
О три (предполагам, че Маг-а пак си ти)
Виж ... то хубаво ние сме като навити латерни, страх ни е от БМ на децата ни, не сме преживели загубата си .... ок. Съгласна съм!

Помисли обаче и ти върху следното: ти размахваш знамето, на което е написано "Биологичните родители са богатство, да ги обичаме и да ги идеализираме, ако можем да сме приятели - ще е страхотно, най-вече заради детето "
Това е доста разпространена реакция на страха от конкурента  Wink. Признавам неговите предимства пред мен, ще си го направя приятел, та да не ме застраши той. Ще изтъквам неговите положителни страни, та да види света, че МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ Simple Smile

За "богатството" и двата сета родители ... говориш за това, сякаш са две идентични неща, а те не са. И изобщо не са взаимозаменяеми ... в живота на моето дете, нито аз мога да заменя биологичната майка на сина ми, нито тя мен. Няма как да си "го меря с нея", приключих с този филм преди една година. Ние не сме в конкуренция... не сме и взаимозаменяеми в този смисъл детето категорично няма два сета родители.

Част от моята роля по пътя на детето ми в израстването е да му разкажа за неговото биологично семейство така, че то да не намрази част от себе си. Да му разкажа това което знам, по начин, по който през ум да не му мине  мисълта "аз съм създаден и роден от лоши и безотговорни хора". В същото време да го науча, че страха води до грешни решения. И едновременно с това, ако може да му дам толкова любов и сигурност, да заредя батериите му с достатъчно самообич, че ако, да не дава господ, биологичното му семейство го отхвърли втори път, да намери сили да продължи живота си без да се презира.

ако решиш да коментираш поста ми, прочети преди това конткретния ми отговор на поставената тема - ще го намериш на първа страница.

# 52
Не вярвам да има осиновител в 21 век, който да не сподели и то от най-ранна възраст с детето си, че то е родено от друга жена и създадено от друг мъж.

Оооооо слънчево незнание .... ще ти изброя таман няколко сета близки до мен осиновители, моя възраст, които няма да кажат на децата си. Не ми се споделят аргументите им, защото е съвършено излишно.

Светкавица  Hug Hug

Ако знаете около мен колко много осиновени дечица има... само в групата на Никола са 4. От 28 джуджета - 4 ... Слава богу от тях всички знаят и темата се коментира съвсем свободно и цивилизовано сред родителите

# 53
  • на път
.....
Ако знаете около мен колко много осиновени дечица има... само в групата на Никола са 4. От 28 джуджета - 4 ... Слава богу от тях всички знаят и темата се коментира съвсем свободно и цивилизовано сред родителите

Какъв късметлия е Никола .... Марти се налага постоянно да осветлява приятелчетата си по темата

# 54
Ива, не знам как така се получи ... честно да ти кажа аз се чувствам късметлия, защото много неща ми се спестиха така ... Най-близките ни приятели осиновиха момиченце с 3м разлика от наш Кольо. В градинката, в която израстнаха още 4, 5 дечица на същата възраст са осиновени. Имаме и приятелски семейства с осиновени дечица ... Наистина не знам как така се получи  Grinning

# 55
Сеткавица , в хайда продължавам, за казването.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 16:58 от аистенок

# 56
  • София
Като навити латерни сте.
Много се кефя на това обобщение и някак разграничение, все едно не изживяваме едно и също  newsm78

# 57
Една и един! При това единствени! И истински. Мога да различа миризмата на децата си сред хиляди други, различавам биенето на сърцата им, различавам ренгеновата снимка кое тяло на кого е. Хай стига с оная майка! Нямам травма за неимане на деца, защото имам деца. Май за мъжа ми нямам идея как му е, но и не ме интересува. Аз съм един завършен егоист, който се чувства безумно щастлив и смятам, че това е заразно и децата ми го усещат.
Иначе за родилката шал плета в момента - ще го прибирам в кутията със съкровища и като я видим някой ден ще й го подаряват. Ама за сперматозоида няма да плета - бивша мъжемразка съм. Mr. Green
Според мен идеята за двате майки би навредила на децата. Писала съм го и друг път - днес майка, утре изчезва... Майка и баща е устойчиво присъствие.

# 58
kalina@,
искрено ти завиждам за увереността и яснотата. Де да можех и аз така.... мисля, че е по-сложно. И не само, че е по-сложно, ами всичко се променя с гледната точка и с времето...
  bouquet

# 59
    Маймуна го е казала много точно- всичко се променя с гледната точка и с времето... Днешните въпроси на нашите деца и отговорите ни, утре са други. И болките стават по-големи. Особенно осъзнаването на изоставянето.

Общи условия

Активация на акаунт