Избор на училище за първокласник-Бургас

• 109 165
  • 799
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Не е съвсем така ,тази година повече от 24 не приемат ,единствено ако има близнаци- 25.

На теория  Whistling Както винаги  Mr. Green
В класа на сина ми ще бъдат 29 деца. За близки и "с връзки" явно винаги се прави изключение, независимо от правилата.

# 271
  • Бургас
Не е съвсем така ,тази година повече от 24 не приемат ,единствено ако има близнаци- 25.

На теория  Whistling Както винаги  Mr. Green
В класа на сина ми ще бъдат 29 деца. За близки и "с връзки" явно винаги се прави изключение, независимо от правилата.

Мон ,за кое училище става въпрос?Опитахме какво ли не - не можело-нареждане от министъра.Не съм решила още дали да се заяждам.

# 272
В Княз Борис директорката ясно заяви че ще има по 24 деца в паралелка-нареждане от министъра-и тя ще го спазва . Ако нещо не ви харесва че има повече деца-проверчица и готово. Аз не чух да може да има изключения-за близнаци например,но и не съм питала. При нас се получи да има много деца и направиха допълнителна паралелка заради това нареждане.
А за предимството Адресна регистрация помня само че трябва да е от преди януари 2012-настоящ адрес.

# 273
  • Бургас
Галчудо, кога тръгна да го записваш малкия, че ти отказаха прием?  Thinking
Ти си първата, която чувам да казва, че не е успяла да запише детето си в училище, честно!  Thinking
На мен учител от училището, където мисля да записвам дъщеря ми  каза същото като това, което е писала Еластина- - всички се борят за ученици,заради делегираните бюджети.
Ками* , това дето си го написала в скрит текст е абсолютно вярно!
Чета, например, Заповедтa на директора за приема на ученици в І клас ОУ Св. Княз Борис I":

"Критерии за подбор на ученици в І клас в училището /когато броят на местата, определени за прием в І-ви клас, е по-малък от желаещите да бъдат записани/:
•   близост до училището /доказва се с адресна регистрация, непроменена след 01.01.2012 г./;
•   наличие на деца от семейството, обучаващи се в училището;
•   деца, завършили подготвителен група в училището;
•   деца на учители или служители от училището;
•   деца близнаци и деца сираци;
•   деца на заселили се семейства в новопостроени жилищни блокове в района на училището;
•   деца на родители, завършили ОУ ”Свети княз Борис І”- Бургас."

Хем адресна регистрация преди 01.01.2012, хем в новопостроени блокове.  Crazy
Общо взето да се напишат там някакви правила, пък каквото дойде ....

# 274
  • Бургас
Ами подадох си документите още на първия ден от приема.Той е 2005 набор.Всички деца ,които познавам ,дори и по-далеч живеещи от нас са приети във В.Априлов ,само той и още едно дете бяха резерви и естествено никой не се отказа от мястото си.Не ,че не искат ,не могат да вземат повече деца - явно капацитет е толкова ,защото откриха и допълнителна паралелка,в която той беше резерва ,но мен това не ме успокоява.По  "стечение" на обстоятелствата /което мисля,че знам какво е ,но не е за тук / детето ми се оказва извън списъка.

Аз си взех документите на 21.06 от училището.Сега чувам ,че имало приети деца и то живеещи далеч от Лазур,а иначе ме уверяваха ,че при първа възможност ще го приемат.Как да не избеснее човек.Заради тях не знам детето ми в кое училище ще е ,да не говорим,че всички от ДГ са във В.Априлов.

# 275
Галчудо,
а ти защо държиш да е точно във В.Априлов. Нямате ли друго училище наблизо, или поне такова, което да ти е в района?

LaDiDa,
явно в района на Княз Борис има много новопостроени жилищни блокове (ама, че соц-определение), та затова хората са сложили такъв текст - в услуга, един вид, на населението ....

Честно казано, аз въобще не я разбирам истерията с избора на училища. Особено с т.нар. "елитни" - Бр. Миладинови, В. Априлов, Кирил и Методий. За мен е важно училището да е максимално близо, обаче за мой късмет районното ни училище е В.Априлов, където се тика половин център, че и град. Въобще не ми се мисли, ако не приемат сина ми там, защото нямам намерение да кандидатствам в няколко училища. След като го приеха с триста зора в ДГ си помислих, че повече няма да изпадна в такава ситуация и че с училищата ще е друго. Ама явно не е. Аман!

# 276
  • Бургас
Галчудо, вие не живеете ли близо до Васил Априлов? Защо не попадате в района? И кой точно му е района на това училище? Ние сме под пощата, до Дигитала и ми казаха, че май не попадаме в него, което много ме учуди. Rolling Eyes

# 277
  • Бургас
Ясно е защо исках В.Априлов- всички познати деца са там,а и другото у-ще в Лазур няма много добро реноме.Сега документите ни са там ,но не знам дали е сформиран клас ,защото трябват 18 деца.Ако не се съберат трябва да търся друго място и единственото друго,което що-годе ми е добре е Бр.Миладинови.,но и там като знам колко е "елитно".

Мен ме дразни факта ,че има приети деца,които не са в района ,не важи критерия за всички ,малко като тото - не спечелих.Както и да е ,може и да е за добро ,силно се надявам Praynig Praynig

Мaрия ,най-добре отиди и питай.И без това списъците се правят още от предните години,макар ,че не е гаранция ,ние също бяхме записани от предната година.

# 278
  • Бургас
Много съжалявам, че така се е получило при вас. Може пък наистина да е за добро и да попаднете на страхотна учителка в друго училище. Hug

# 279
  • у дома
Оф  ooooh! Сменяхме адресната регистрация, за да влезе малкия в ДГ, сега и за каката ли да я сменяме  ooooh! ooooh! Гале, ние сме прети в П.Р. Славейков, доколкото знам до края на август ще има прием там, защото имат сформирани 3 паралелки, а имат капацитет за повече. И, определено, бих го предпочела пред Яворов  Peace Нашите съседи са записали там детето си, пропищяха, уж за по-близо... Ужасна среда, родители лишени от амбиции, невъзпитани деца. Много лошо се изказаха за него.

# 280
  • Бургас
Знам , и аз не искам да е там и може би няма да остане.Може да се местим в друг район да живеем и затова изчаквам,а и за В.Априлов се надявам ако не тази години ,догодина все ще се отвори място.Макар,че за там пък след  4 клас  чувам,че не бивало.

Хич не ми е удобно ПР Славейков ,съвсем в различина посока, иначе съм го мислила и аз.

Някой знае ли в Бр.Миладинови как е положението с местата ?

# 281
  • Бургас
Здрвейте,
радвам се, че открих тази тема. Живот и здраве, ще имам първокласничка догодина, но темата "В кое училище" вече ме застига, тъй като доста мои познати записаха наборчетата на дъщеря ми на предучилищна в училище.
Чувствам толкова неориентирана - подразбирам, че доста неща са се променили от другата ми първоклачничка до сега  Wink

# 282
  • Бургас
Предучилищната в училище дава предимство при записване в същото училище.

# 283
  • Burgas
Е как може 2 деца да са резерва и да не ги приемат, това ми се струва абсурдно,как така не могат да ги сместят.

# 284
  • Бургас
Е как може 2 деца да са резерва и да не ги приемат, това ми се струва абсурдно,как така не могат да ги сместят.

Имаше 15 резерви и някои изобщо некласирани.Имах предвид, всички познати деца от Лазур ,а те са доста - всички са приети във В.Априлов.

Общи условия

Активация на акаунт