За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
TheNMaster,много ти благодаря!Още утре ще го пробвам този хляб на Пина! Hug

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 23:21 от Селма

# 91
Момичетааа............ имам грис и търся една рецепта за питки с бяло брашно и грис и помня, че беше солен пълнежа. Не мога да си спомня коя мама беше дала рецептата  ooooh! вече половин час се ровя и нищо..... Помогнете ми Praynig

Пепика, съмнявам се, че са точно тези, защото отдавна не съм ги правила, но за всеки случай- погледни  тая тема.

# 92
 smile3544 smile3544 smile3544 smile3544
Еййй, Господ ми е свидетел, че щях да ти пиша на лични, ама си викам, стига съм я занимавала с мойте кифли, а те на всичкото отгоре били и твоите. Heart Eyes
Само не разбрах, колко е маята  newsm78 и колко втасвания има - като омеся тестото или омесвам, оформям и тогава втасва, какво ще кажеш, как е по-добре.

# 93
  • DE
Sелма и аз Щях хляба на Пина да ти препоръчам.
става много хубав,аz пекох багети от тестото.
С дупки и хрупкава коричка.Само е голяма битка с тестото докато се оформи

# 94
smile3544 smile3544 smile3544 smile3544
Еййй, Господ ми е свидетел, че щях да ти пиша на лични, ама си викам, стига съм я занимавала с мойте кифли, а те на всичкото отгоре били и твоите. Heart Eyes
Само не разбрах, колко е маята  newsm78 и колко втасвания има - като омеся тестото или омесвам, оформям и тогава втасва, какво ще кажеш, как е по-добре.

Пепика, тестото втасва, след като го замесиш, после от втасалато тесто късаш по малко и оформяш кифличките. Не ги втасвам втори път, докато оформям, включвам фурната и като напълня тавата, слагам да се пекат. За моята фурна пека на 150-160 град около половин час. Мая слагам 2/3 кубче, но една от мамите беше писала, че е сложила 1/2 кубче, така че някъде там. Grinning Много меки и пухкави стават.

# 95
Sелма и аз Щях хляба на Пина да ти препоръчам.
става много хубав,аz пекох багети от тестото.
С дупки и хрупкава коричка.Само е голяма битка с тестото докато се оформи
  O!Мерси!Ще гледам да го преборя в името на дупките и коричката! box

# 96
  • DE
Селма, да те питам докато си оЩе тук в смисал си онл.
Тези  мариновани доматчета които беше пуснала в другата тема стават ли с чери домати че съм купила на евтино 4 пакета по 500гр.ама не са много вкусни та да ги правя мариновани.Може да им "дойде" малко вкус, иначе са с вкус на силаж newsm78

# 97
  • забравих си мисълта...
Още утре ще го пробвам този хляб на Пина! Hug

Селма и аз съм го правила този хляб на Pina, страхотен е. На нас много ни допадна.

# 98

Тези  мариновани доматчета които беше пуснала в другата тема стават ли с чери домати че съм купила на евтино 4 пакета по 500гр.ама не са много вкусни та да ги правя мариновани.Може да им "дойде" малко вкус, иначе са с вкус на силаж newsm78
   Съжалявам,но си изключих компа,преди да ти видя въпроса.....
   За доматките знам,че колкото по-вкусни са в натурален вид,толкова по-вкусни стават и в туршийката.
   Но,пробвай ако искаш.....Маринатата поне няма да ги развали. Rolling Eyes

ВЕни,благодаря за мнението!Като напрвя хляба ,ще споделя какво се е получило. Grinning

# 99
  • София
Ммм, и аз ще го направя, но ще омеся тестото в машината  Blush Посмъртно не меся на ръка. Само ще го опека във фурната, за да стане във вид на овален хляб.

# 100
добро оформление на темата, поздрави за Хаджи-то

аз да се оплача, че сиропираната месена баница, дето толкова исках да  направя и направих ,де, не се получи въобще...Стана едно като питка, вдлетена от сиропа, парчето до половинат анапоено, другата половина сухо......въпреки че спазвах всичко в рецептата, която ми бяха дали...

и сега - почерпиха ме със сладък салам, за съжаление едо парченце...а на мен толкова ми хареса,че исках всичко да омета...
Знам,че на времето се правеха такива вкуснотии...та - рецепта за този салам, да е изпробвана,че провалите ме обезсърчават...до следващото готвене.../пак съм решила тази баница да  я пробвам, ама ме е страх малко,че резултата ще  е същия...и пак на боклука/

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 13:26 от tuly

# 101
  Поствам  хлябчето по рецептата на Пина.Много благодаря!  bouquet Мастерче,и на теб!  bouquet Получи се точно по моя вкус! Hug

# 102
  • забравих си мисълта...
добро оформление на темата, поздрави за Хаджи-то

аз да се оплача, че сиропираната месена баница, дето толкова исках да  направя и направих ,де, не се получи въобще...Стана едно като питка, вдлетена от сиропа, парчето до половинат анапоено, другата половина сухо......въпреки че спазвах всичко в рецептата, която ми бяха дали...

Tuly
,  не знам по коя рецепта си я правила, но изпече ли добре баницата. То такива, които ще се сиропират, дори и реване или блатове, каквото и да е, са по-вкусни ако са добре изпечени, иначе стават глетави.

Селма, разкошен хляб си спретнала, много пухкав и въздушен изглежда   bouquet.

# 103
ами рецептата е - чаша жълта лимонада, кубче мая, сол,захар,брашно...Пекох така, както пека питка - стана си твърда коричка   от горе и не лепнеше по клечката като пробвах с клечка....обаче тавата ми се "видя" малко тежичка...знам ли...Да не  е до месенето или точенето - точих с дебелина около 1 см, наръсих с  орехи  и локум и навих - три листа,един върху друг -по рецептата ми.После залях какт опишеше - баницата студена, сиропа топъл... Tired

# 104
ами рецептата е - чаша жълта лимонада, кубче мая, сол,захар,брашно...Пекох така, както пека питка - стана си твърда коричка   от горе и не лепнеше по клечката като пробвах с клечка....обаче тавата ми се "видя" малко тежичка...знам ли...Да не  е до месенето или точенето - точих с дебелина около 1 см, наръсих с  орехи  и локум и навих - три листа,един върху друг -по рецептата ми.После залях какт опишеше - баницата студена, сиропа топъл... Tired

Според мен си месила с повечко брашно от необходимото.И аз съм имала един такъв гаф,при това точно с такава баница.И за това ти е била "тежка" тавата.

Общи условия

Активация на акаунт