За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   2
Отговори
# 75
  • Пазарджик/Лондон
пеп-4o ,delicate - благодаря ви  bouquet!

# 76
  • София
Имам бутчетата и крилцата на 1 пиле, леко сварени. Дайте ми, моля, рецепта как да ги приготвя за вечеря? (да не е манджа, само месото искам да направя, че гарнитура имам).

# 77
  • София
Имам бутчетата и крилцата на 1 пиле, леко сварени. Дайте ми, моля, рецепта как да ги приготвя за вечеря? (да не е манджа, само месото искам да направя, че гарнитура имам).

Слагай ги в йената с гъби, масло, черен пипер, сол и малко сметана  Wink

Другият вариант е в плик на Маги - Сочно пиле - с чесън или паприка.

# 78

или като  Глазирани крилца в сладко кисел сос

# 79
  • София
Или просто запечени, а може и пържени, оваляни в сусам - стават страхотни, особено крилцата  Crazy

# 80
  • София
Благодаря ви! Нещо като пиле с хрупкава коричка ми се ще да направя и със сусам може..такава рецепта търся.
Сладкото пиле не е вариант за моите канибали, за мое съжаление  Confused

# 81
   Пиле в сос от заквасена сметана.
    Не е с хрупкава коричка,но е много вкусно. Тамън и пилето ти е вече сварено. Peace

# 82
Здравейте,снощи правих принцеси с кайма и настърган кашкавал и ми остана доста от сместа. Моля,дайте ми идея какво да направя със тази смес.Мисля,че за кюфтета не става ,защото ще залепва кашкавала  newsm78.Просто нямам идея.Предварително благодаря.  bouquet

# 83
Здравейте,снощи правих принцеси с кайма и настърган кашкавал и ми остана доста от сместа. Моля,дайте ми идея какво да направя със тази смес.Мисля,че за кюфтета не става ,защото ще залепва кашкавала  newsm78.Просто нямам идея.Предварително благодаря.  bouquet
Оформи по-големи топки от каймата.Сложи във всяка топка по едно обелено сварено яйце.Нареди така оформените гнезда в намазнена тавичка или върху хартия за печене и запечи във фурната.
Сервирай с подходяща гарнитура.

# 84
TheNMaster,мнооооого  Hug Hug Hug Hug

# 85
Здравейте!Посъветвахаме да пиша тук.Искам да си купя уред за готвене на пара.Имам въпрос-от новите модели кои се предпочитат и в тях може ли да се правят сосчета.Моля за съвет. Embarassed

# 86
   МОмичета,моля ви за рецепта на хляб/багети ,който да прилича на тези,продаващи се по фурните в супермаркети.Много лек,с големи дупки,с хрупкава коричка.Да може да се замеси ръчно.
   Такива хлябове обикновено свършват много бързо,защото имат много въздух....
   Та....моля ви,ако познавате някаква такава рецепта.... Praynig (Обикновените хлябове нещо са ми прекалено тежки и плътни,а супера с фурната е далече......... #Crazy )

# 87
  • София
Благодаря ви за идеите, в крайна сметка експериментирах и се получи това точно такова крехко и хрупкаво, каквото исках (само да не беше пържено, ама... няма идеални работи  Wink ).

# 88
Селмичка....в темата за машината за хляб обсъждахме отдавна за тия хлябове,че имат прекалено много химия в тях докато ги докарат такива леки и въздушни....

Това,което е най-близо до представата за въздушен хляб е този на Пина.Правила съм го,наистина става пъхкав и въздушен и се меси на ръка....Чакай да поровя в темата с рецептите й....

П.П. еЙ ГО НА..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg7389613#msg7389613

# 89
Момичетааа............ имам грис и търся една рецепта за питки с бяло брашно и грис и помня, че беше солен пълнежа. Не мога да си спомня коя мама беше дала рецептата  ooooh! вече половин час се ровя и нищо..... Помогнете ми Praynig

Общи условия

Активация на акаунт