За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 604
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
  • забравих си мисълта...
И аз с въпросче тук Simple Smile Имам едно бурканче мариновани лукчета и се чудя какво да ги правя  newsm78 Идеи?
Оти ги не извъртиш на една хубава попска яхния или пък на някаква салата.

дядо хаджия, преглъщам сега покрай твоята попска яхния, ако знаеш от кога не съм си хапвала, но добре че напомни и аз имам лукчета и ще ги направя на попска яхния, иначе и на салатка са супер. Merci и от мен.

# 391
  • София
И аз с въпросче тук Simple Smile Имам едно бурканче мариновани лукчета и се чудя какво да ги правя  newsm78 Идеи?
Оти ги не извъртиш на една хубава попска яхния или пък на някаква салата.

дядо хаджия, преглъщам сега покрай твоята попска яхния, ако знаеш от кога не съм си хапвала, но добре че напомни и аз имам лукчета и ще ги направя на попска яхния, иначе и на салатка са супер. Merci и от мен.

Ми той туй попската си е нашенско ядене. Едно време с моята булка търсехме по пазара арпаджик и сами си го мариновахме в буркани за зимата уж. Пък после почнаме да го карамелизираме, ама то голяма играчка и врътка и се отказахме и от тогава такъв лук само на попска яхния и айде готово. То сега зависи ако искаш и с месо и без месо каквото ти е настроението.

# 392
дядо хаджия Simple Smile Срам не срам  Embarassed да кажа че идея си нямах,че маринованите лукчета стават за яхния. Благодаря много за идеята   bouquet

Кремче Ванилия и аз имах такова намерение (за коктейлни хапки),но скъпия не им хареса вкуса  Confused

# 393
  • София
дядо хаджия Simple Smile Срам не срам  Embarassed да кажа че идея си нямах,че маринованите лукчета стават за яхния. Благодаря много за идеята   bouquet
...

Аааааа става става моме, ти така им пусни малко доматки па и некоя и друга суха синя слива па яла гледай после как ша го изядат за нула време.

# 394
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Селма,нана77, благодаря ви!

# 395
  • забравих си мисълта...
Ми той туй попската си е нашенско ядене. Едно време с моята булка търсехме по пазара арпаджик и сами си го мариновахме в буркани за зимата уж. Пък после почнаме да го карамелизираме, ама то голяма играчка и врътка и се отказахме и от тогава такъв лук само на попска яхния и айде готово. То сега зависи ако искаш и с месо и без месо каквото ти е настроението.

Не дядо Хаджия, аз не си падам по месото. Не че съм вегетарианка и месце си хапвам понякога, но попска яхния, пълнени чушки, сърми, тях ги ям само постни, Не ги харесвам с месо или кайма, каквото и да е там.

# 396
  • Има много детски смях.
Благодаря!

# 397
момичета имам много тъп въпрос, но ми е много важно
печката ми се развали и по спешност трябва днес да купим нова. най-евтината е една малка готварска с обем 34литра та се чудя тава с диаметър 30 сантиментра дали ще се побере вътре? зле съм с математиката, а и незнам как се изчислява. търсих в нета, но не мога да намеря. моля ви ако някой знае да ми каже?

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 10:28 от hubavoto_f-4e

# 398
  • Варна
Искам да направя баница с газирана вода, намерих си рецепти. Въпросът ми е, след като я направя, веднага я заливам и така слагам да се пече, или първо я запичам, вадя и заливам, и пак връщам обратно  newsm78 Досега съм си правила баница по втория начин, но заливката ми е била само яйце и кисело мляко.

# 399
За баницата с газирана вода - редиш си корите със сирене и олио между тях и като свършат правиш заливка от 3-4 яйца и газирана вода и с тях заливаш отгоре баницата. Количеството е една малка бутилка,но не цялата(остава два пръста на дъното). Аз слагам и малко маргарин отгоре. Това е. И после я печеш до готовност

# 400
Искам да направя баница с газирана вода, намерих си рецепти. Въпросът ми е, след като я направя, веднага я заливам и така слагам да се пече, или първо я запичам, вадя и заливам, и пак връщам обратно  newsm78 Досега съм си правила баница по втория начин, но заливката ми е била само яйце и кисело мляко.
При мен тактиката е следната...
Нареждам си баницата,като между корите си слагам сирене и разтопено масло.Нарязвам на квадрати,запичам до порозовяване във фурната(така се разделят пластовете един от друг).Заливам с 3 яйца+ 1/2 кофичка кисело мляко и 200 мл газирана вода.Допичам до готовност.

Така става пухкава и сочна.

# 401
  • Варна
TheNMaster, nikito, благодаря ви   bouquet Сега ще пробвам какво ще се получи  Grinning

# 402
  • София
момичета имам много тъп въпрос, но ми е много важно
печката ми се развали и по спешност трябва днес да купим нова. най-евтината е една малка готварска с обем 34литра та се чудя тава с диаметър 30 сантиментра дали ще се побере вътре? зле съм с математиката, а и незнам как се изчислява. търсих в нета, но не мога да намеря. моля ви ако някой знае да ми каже?

Ами всяка печка си има и габарити ВхШхД, което се обявяват та виж там каква е ширината и дълбочината на печката.

# 403
  • Варна
..аз бих добавила за баницата с газирана вода, зависи и от тавата и от листите. С кори "Белла", редя :смачкани на топки в правоъгълната тава от печката, отгоре сирене около 400 гр, намазнявам с олио, кори сирене оли докато свършат, разбивам 3 яйца с две големи сулени лъжици майонеза и добавям газираната вода, заливам баницата и слагам в студена фурна, ниско долу, на вентилатор и реотан отдолу, за 40 мин на 190 градуса, става около 2 пръста дебела, пръхка много вкусна Simple Smile

# 404
не пише размери в сайта
има само обем 34 литра Sad

Общи условия

Активация на акаунт